Apa este una dintre cele mai importante resurse naturale de pe planeta si prezenta ei este esentiala pentru viata.
Cu toate acestea, nu avem intotdeauna acces la un produs de calitate, deoarece caracteristicile acesteia variaza foarte mult de la un loc la altul. Un filtru de apa este o solutie excelenta pentru a-i imbunatati proprietatile, pentru a-i garanta igiena si pentru a investi intr-un viitor fara ambalaje din plastic.
Suntem din ce in ce mai constienti de calitatea apei pe care o consumam si mai pretentiosi cu caracteristicile sale de compozitie. Problemele de sanatate si igiena au devenit o prioritate in rutinele noastre si acordam mai multa atentie agentilor poluanti care ne-ar putea afecta sanatatea pe termen lung.
In fata acestor circumstante, este obisnuit sa apelezi la apa imbuteliata pentru a obtine un produs sigur. Dar aceasta nu este singura alternativa. Ati auzit de apa filtrata?
Ce tipuri de filtre de apa exista?
Eliminarea particulelor poluante din apa si imbunatatirea calitatii acesteia se poate realiza prin diferite sisteme si agenti de neutralizare. Cele mai frecvente sunt:
- Carbune activ
Este un sistem de filtrare bazat pe blocuri de carbon sau boabe cu proprietati de absorbtie sporite. Particulele nedorite din apa adera la acestea la contact, iar produsul rezultat este lipsit de contaminanti. Carbunele activat poate elimina, de asemenea, mirosul urat al apei si principalele substante chimice care dauneaza sanatatii oamenilor.
- Schimb de ioni
Consta in utilizarea rasinilor ionice sub forma de granule sferice. In functie de particularitatile fiecarui produs, filtrarea cu schimb de ioni poate fi utilizata pentru decalcifiere, reducerea salinitatii sau eliminarea nitratilor din apa. Ofera caracteristici pe care filtrele cu carbune activ nu le ofera singure, astfel incat integrarea ambelor sisteme este frecventa.
- Filtre ceramice
La aceste filtre apa, jetul de apa trece printr-o conducta acoperita cu materiale ceramice poroase care elimina microorganismele si particulele in suspensie fara a fi nevoie de a recurge la elemente chimice. Nu sunt la fel de eficiente ca filtrele de osmoza inversa sau de carbon, dar este o metoda traditionala de filtrare care s-a dovedit a fi foarte durabila.
- Lumina ultravioleta
Filtrarea apei se realizeaza prin intermediul impulsurilor de lumina care ataca bacteriile care pot fi prezente in lichid. Dezavantajul acestui sistem este ca nu serveste la blocarea particulelor solide, asa ca se recomanda utilizarea lui in combinatie cu alte tipuri de filtre de apa care folosesc plase, membrane sau substante chimice.
- Osmoza inversa
Filtrarea apei prin osmoza este unul dintre cele mai populare sisteme impreuna cu filtrele cu carbune activ. De fapt, este obisnuit ca acestea sa fie folosite in mod complementar.
Filtrele cu osmoza inversa folosesc membrane cu micropori care, asemenea unei sitari, impiedica trecerea solidelor dizolvate in apa ,,impura” provenita din admisie. Lichidul curat trece intr-un rezervor nou, in timp ce impuritatile retinute sunt eliminate in canalul de scurgere. Investeste in echipamente de osmoza inversa de inalta calitate pentru a preveni pierderea de apa in timpul procesului.
Filtrarea si purificarea apei sunt prezentate ca doua solutii interesante pentru cei care cer cele mai inalte garantii de sanatate. Stiinta si tehnologia au avansat semnificativ in tot ceea ce tine de obtinerea unui produs fara particule solide si substante care, in functie de nivelul lor de concentratie, ar putea prezenta un risc pentru sanatate.