Care sunt beneficiile alergarii? Ce te ajuta alergarea?

Care sunt beneficiile alergarii? Ce te ajuta alergarea?

0 Shares
0
0
0

Alergarea este o activitate care in prezent este foarte la moda. Puteti face acest lucru singur sau insotit de prieteni alergatori. In plus, este o activitate care genereaza beneficii mari pentru sanatatea corpului si a corpului tau. 

In aceasta postare pe blog, vom vedea beneficiile de a face o activitate sportiva, cum ar fi alergarea. Te poti inscrie in competitii sportive virtuale.

Stiai ca atunci cand alergi iti activezi mai mult de 70% din muschi? Fara indoiala, alergarea a devenit unul dintre cele mai complete sporturi pe care le puteti face. De fapt, atunci cand incepeti sa alergati, contribuiti la dezvoltarea si tonifierea musculara a corpului, pe langa cresterea performantei aerobe a corpului.

Alergarea este un termen care se refera la alergarea continua, unde picioarele intra in contact cu solul la o viteza mai mare decat cea a mersului. Este un sport care te va ajuta sa fii bine din punct de vedere psihologic si fiziologic. In plus, va ajuta sa imbunatatiti capacitatea aeroba a corpului, intarindu-va muschii si optimizand circulatia sangelui.

Pentru practica corecta a alergarii trebuie sa urmam o serie de sfaturi care ni se par esentiale pentru fiecare alergator.

  • Ar trebui sa purtati adidasi, potriviti pentru alergare
  • Purtati imbracaminte adecvata si confortabila, oferindu-va libertate de miscare, ceea ce permite, de asemenea, evacuarea corecta a transpiratiei.
  • Hidrateaza-te bine.Ar trebui sa beti putin cate putin.
  • Tu nu ar trebui sa mearga pentru o alergare imediat dupa masa.

Aceste sfaturi pentru alergare sunt esentiale atunci cand incepeti sa efectuati o activitate fizica. Ele sunt cu siguranta de bun simt, dar nu ar trebui sa le trecem cu vederea.

Recomandari pentru alergare

In acelasi mod ca si punctul anterior, am citat o serie de sfaturi pentru rulare, apoi vom vedea o serie de recomandari. Cele mai multe sunt de bun simt, dar niciodata nu strica sa le amintim.

  • Incepeti sa alergati mai lent decat de obicei.Pe masura ce kilometrii trec, puteti creste ritmul progresiv. Du-te incetul cu incetul in formarea dumneavoastra.
  • Efectuati o rutina de pre-incalzire de cel putin 10 minute.
  • Luati in considerare lucrul la puterea si tehnica carierei.
  • Mentine o postura buna de alergare.Acest lucru va va permite sa va antrenati intr-un mod mai eficient.
  • La final trebuie sa va intindeti.Ar trebui sa faca parte din rutina ta pentru a te ajuta sa te recuperezi, sa previi leziunile si durerile inutile.
  • Daca doriti, puteti insoti antrenamentul cu muzica.In acest fel te poti baza pe melodiile tale preferate in cele mai grele momente de antrenament.
  • Noteaza-ti toate antrenamentelepentru a vedea evolutia sportului. In zilele noastre este foarte simplu. Orice aplicatie de pe mobil care se conecteaza la GPS-ul nostru, ne poate lua jurnalul instruirii noastre. De fapt, multe dintre aceste aplicatii iau deja rapoarte detaliate ale antrenamentelor.
  • Alergarea aduce atat de multe beneficii, incat ar fi imposibil sa le citam pe toate. Studiile stabilesc in mod clar ca alergarea este asociata cu o imbunatatire generala a calitatii vietii, asa ca acum este vorba ca fiecare sa-si gaseasca propriile motive pentru a merge la alergare, in functie de personalitatea si obiectivele fiecarei persoane.

De ce sa alergi

Daca nu ai facut niciodata un pas, s-ar putea sa te intrebi daca ar trebui sa incerci. Raspunsul, din atatea motive, este da.

Alergarea ofera nenumarate beneficii pentru sanatate pentru corp si minte. Acestea sunt prea numeroase pentru a le acoperi integral aici, dar haideti sa va dam o idee: intr-un studiu pe 55.000 de oameni, cercetatorii americani de la Universitatea de Stat din Iowa au descoperit ca alergarea de trei ori pe saptamana timp de o medie de doar 17 minute de fiecare data reduce riscul de deces. Atac de cord sau accident vascular cerebral cu 55 la suta.

Trei sesiuni saptamanale de exercitii aerobice au imbunatatit, de asemenea, controlul glucozei intr-un studiu de la Universitatea din Ottawa, in timp ce cercetarile de la Universitatea din Costa Rica au descoperit ca alergarea a scazut tensiunea arteriala mai eficient decat mersul cu bicicleta.

Studiile au aratat, de asemenea, ca alergarea te poate ajuta sa te simti mai calm, mai fericit si mai rezistent la stres. Cercetatorii polonezi au descoperit ca 15-30 de minute de alergare de trei ori pe saptamana reduc anxietatea si depresia si imbunatatesc starea de spirit. Exista, de asemenea, o multime de cercetari care arata pe termen lung ca poate combate – sau chiar inversa – declinul cognitiv.

Daca alergatul incepe sa sune ca un medicament-minune, asta pentru ca este. Cei care isi incing regulat muschii au un risc mult mai mic de diabet de tip 2, precum si de multe tipuri de cancer, inclusiv de san, colon si plaman. Departe de asta: cercetarile de la Universitatea Stanford, SUA, au descoperit ca alergatorii de agrement arata de fapt mai putina uzura a articulatiilor.

Apoi mai este efectul dramatic pe care alergarea il are asupra taliei tale. Orice crestere a activitatii fizice ajuta la pierderea in greutate, dar alergarea se afla in fruntea topurilor de ardere a caloriilor. O femeie de 66 kg, de exemplu, va arde de doua ori mai multe calorii alergand intr-un ritm de 10 minute, comparativ cu mersul pe jos la un ritm de 15 minute pe aceeasi distanta.

 

0 Shares
You May Also Like