Cum sa ridicati un vehicul suficient de mult pentru a putea lucra sub el?

 Cum sa ridicati un vehicul suficient de mult pentru a putea lucra sub el?

0 Shares
0
0
0

Cresterea preturilor la alimente, benzina si produse, in general, afecteaza finantele majoritatii oamenilor. Lucrul la masina ta poate fi o modalitate foarte buna de a economisi banii pe care i-ai cheltui in mod normal, pe un mecanic sau interventia intr-un service auto.

Uneori, ceva la fel de simplu ca o schimbare de ulei va poate economisi bani, desi cele mai importante economii provin din lucrarile de reparatie si intretinere a masinii. Atunci cand ridicati o masina pentru a lucra sub ea, siguranta ar trebui sa fie cel mai important lucru de luat in considerare.

Parcheaza vehiculul pe o suprafata plana si stabila. De preferinta, masina ar trebui sa fie parcata pe beton sau pe o suprafata similara. Daca trebuie sa parcati pe pamant, pietris sau alta suprafata instabila, asezati placi sub roti care sunt mai late decat baza rotii, astfel incat sa o puteti stabiliza.

Trage frana de mana. Trageti frana de mana daca vehiculul are transmisie manuala sau puneti schimbatorul pe pozitia de “parking” daca are cutie automata. Daca ridicati partea din fata, asezati un bloc de lemn in spatele rotii din spate, iar daca ridicati partea din spate, faceti acelasi lucru si pe partea din fata a masinii.

O problema cu utilizarea unui dispozitiv la sol pentru a ridica o masina este ca poate fi dificil sa gasesti un loc din care sa ridici vehiculul si apoi sa-l sustii tot timpul. Dupa ce ati ridicat masina, cautati sub masina un loc adecvat pentru a putea intra sub ea.

Consultati manualul masinii pentru a ajuta la determinarea punctelor de ridicare si asistenta. In mod normal, exista mai multe puncte pe cadru in care un vehicul poate fi sprijinit, dar va trebui sa va asigurati ca il alegeti pe cel potrivit pentru a evita deteriorarea masinii si generarea unei situatii potential periculoase atunci cand lucrati dedesubt.

Puteti ajusta inaltimea in functie de nivelul de ridicare dorit. Ca o masura de precautie suplimentara, scoateti o pereche de roti si anvelope din vehicul si puneti-le sub masina, astfel incat acestea sa nu va deranjeze, si daca se intampla ceva de neconceput si masina cade, rotile sa impiedice masina sa ajunga complet la sol, astfel asigurandu-va ca nu veti fi ranit. Sigur ca ideal ar fi sa folositi un pat mobil auto Troy T26901.

Repetati pasul de mai sus pentru celelalte roti ale vehiculului pe care trebuie sa il ridicati. Daca lucrati la partea din fata, schimband uleiul, de exemplu, trebuie doar sa sprijiniti partea frontala. Pe de alta parte, daca lucrati in jurul masinii dv, schimband un filtru de combustibil, aveti nevoie de un suport cu patru colturi pentru a obtine suficient spatiu.

Verificati stabilitatea vehiculului odata ce acesta se afla sprijinit pe cadrul ajutator. Sprijiniti-va pe o parte a vehiculului si incercati sa vedeti daca acesta cedeaza la greutate. Folosind patul mobil auto, va fi foarte simplu sa puteti lucra sub masina dv, fara a folosi alte tipuri de ridicari ale vehiculului.

0 Shares
You May Also Like