Încă de dinainte de clipele petrecute în pandemie, tot mai mulți oameni s-au orientat spre locuințele din localități retrase, cât mai apropiate de natură și, evident, îndepărtate de aglomerația urbană. Motivele pot să fie diferite de la caz la caz, dar beneficiile sunt aceleași: cu o casă construită într-un loc retras te bucuri de liniște, petrecând tot timpul pentru a te dezvolta pe tine ori pentru a-ți crește familia și, totodată, poluarea este diminuată semnificativ. Dacă te gândești și tu să faci o astfel de schimbare majoră în viața ta, înseamnă că iubești natura și că te preocupă bunăstarea ta spirituală, așa că e bine să ai în vedere câteva sfaturi gândite să prevină orice posibil impediment.
Iată ce trebuie să știi pentru a te muta la casa visurilor tale:
Verifică-ți vecinii și caută cel mai apropiat oraș
Chiar dacă iei decizia de a te muta într-o localitate cu un număr restrâns de oameni sau poate chiar într-o zonă montană, în momentul în care decizi să te muți acolo, interesează-te despre locurile în care se află cele mai apropiate case de tine. E indicat să îți cunoști vecinii, atât pentru a mai avea persoane cu care să socializezi din când în când, dacă sunteți pe aceeași lungime de undă, dar și pentru a ști că ai pe cine să chemi în clipele în care vei avea nevoie de ajutor cu anumite lucruri. De asemenea, și de cel mai apropiat oraș ai nevoie, pentru a realiza cumpărăturile săptămânale și a schimba activitățile din când în când.
Informează-te despre infrastructura zonei
Poate chiar mai important decât localnicii sunt rețelele de canalizare, conductele de apă și stâlpii pentru iluminat și curent. Oricât de ideal ar fi să poți trăi în liniștea oamenilor de acum 100 de ani, lucrurile enumerate mai sus sunt nevoi fundamentale pentru epoca noastră. Ar fi bine să te interesezi dacă aceste utilități există, cum te poți folosi și tu de ele și, dacă ele lipsesc, să ai variante. Există, de exemplu, rezervoare subterane din beton pe care le poți plasa în apropierea locuinței tale, care sunt gândite să rețină apa folosită și să elimine materiile care poluează. Poți să vezi o astfel de fosă septică aici, pe termice-distributie.ro, care să te ajute cu aceste probleme ce țin de administrarea casei tale.
Ia-ți măsuri de siguranță suplimentare
Având în vedere că decizi să locuiești într-o localitate puțin vizitată de oameni și care nu cunoaște ritmul unei civilizații citadine, în care toată lumea circulă grăbit, va trebui să optezi și pentru câteva măsuri de siguranță în plus. Fii atent ca ușile, ferestrele și gardul care îți imprejmuieste proprietatea să fie de bună calitate, pentru a oferi rezistență și, de asemenea, optează pentru sisteme de supraveghere video, care să te poată face să te simți mai liniștit chiar și atunci când ești plecat de acasă.
Acestea fiind zise, nu este dificil să îți duci la bun sfârșit planul legat de o locuință într-o zonă retrasă metropole și alte centre aglomerate. Dacă urmezi cele trei sfaturi de mai sus, chiar vei trăi viața pe care ți-ai imaginat-o. În momentul în care îmbini visurile cu elementele raționale, lucrurile îți vor părea mai ușor de făcut.
sursa foto: pexels.com