Acoperisul - Partea importanta a unei case

Acoperisul – Partea importanta a unei case

0 Shares
0
0
0

Constructia unei case presupune destul de multe eforturi, mai ales in ziua de astazi, cand stim foarte bine ca materialele de constructie sunt unele destul de scumpe.

Insa atunci cand dorim sa construim o casa, trebuie sa acordam o atentie acoperisului acesteia, deoarece el reprezinta una dintre cele mai importante parti ale constructiei. Astfel ca, in ceea ce priveste realizarea acoperisului unei case, trebuie neaparat sa angajam o echipa profesionista in acoperisuri, insa ar fi de preferat sa cunoastem si noi cateva lucruri despre acestea.

In primul rand, fiecare dintre noi ar trebui sa stim ca acoperisul unei case este format din invelitoare, sarpanta, termoizolatie si barierea de vapori. Invelitorea, dupa cum foarte multi dintre noi stim, reprezinta elementul de constructie care este situat in varful acoperisului, iar rolul acesteia este de a proteja constructia impotriva ploilor.

Iar aici putem spune un aspect destul de important care consta in faptul ca, odata ce apa patrunde in interiorul constructiei, aceasta poate provoca pagube destul de mare si nu in ultimul rand, poate avea un impact destul de mare in ceea ce priveste degradarea constructiei, motiv pentru care invelitoarea reprezinta un element destul de important si aceasta nu trebuie sa lipseasca niciodata.

In plus, trebuie sa stim si faptul ca, invelitoarea trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii si anume, sa ia forma acoperisului, sa fie rezistenta la foc si nu in ultimul rand, sa aiba o rezistenta mecanica destul de buna. De obicei, acest element al acoperisului ce poarta denumirea de invelitoare trebuie sa se monteze pe un plan inclinat, iar asta deoarece ea trebuie sa asigure scurgerea apelor ce provin din precipitatii.

In ceea ce priveste tipurile de invelitori care se pot utiliza la realizarea de acoperisuri, trebuie sa stim ca acestea sunt destul de multe. Fiecare dintre acestea sunt folosite in special in functie de costurile lor sau in functie de traditiile regionale.

Spre exemplu, atunci cand este vorba de un buget mai mic pentru realizarea de acoperisuri, cei mai multi dintre oameni opteaza pentru invelitori din trestie, stuf sau paie, deoarece acestea sunt usoare, igienice si nu in ultimul rand, economice.

Insa mai exista si alte tipuri de invelitoare folosite la realizarea de acoperisuri, iar printre acestea se numara cele din lemn, care sunt utilizate adesea in zonele de munte si cele din produse ceramice, care sunt cunoscute pentru abilitatile lor de a dura foarte mult timp si de a fi destul de rezistente impotriva incendiilor.

Un alt tip de invelitoare folosita cu precadere este cea realizata din tabla, iar aici putem vorbi despre tabla imbinata sau tigla din tabla, iar despre aceasta trebuie sa stim faptul ca are o etansare destul de buna.

0 Shares
You May Also Like