Folie anticondens pentru acoperis
Folie anticondens pentru acoperis

Am nevoie de folie anticondens pentru acoperis?

0 Shares
0
0
0

Mulți dintre vizitatorii noștri de pe acoperisuricase.ro ne-au întrebat dacă au nevoie de folie anticondens. Prin urmare, ne străduim să răspundem cât se poate de concis.
Montarea învelitorilor cu țiglă metalică cu acoperire de piatră naturală se face în sistem complet. Una dintre componentele importante ale sistemului de acoperis este folia anticondens sau cum mai este cunoscută şi că folie de difuzie.
Această folie are rolul să permită evacuarea rapidă a surplusului de vapori pătrunşi în termoizolaţia interiaoara şi de a nu permite accesul către termoizolaţia interioară a condensului care se produce pe spatele ţiglei metalice, la fluctuaţiile de temperatura zi noapte, condens care trebuie evacuat prin sistemul de drenaj prin intermediul foliei anticondens.
Rolul foliei anticondens este foarte important şi din acest motiv nu trebuie să facem rabat de la parametrii de calitate ai foliilor. Foliile anticondens ar trebui să fie folosite la toate tipurile de învelitori ventilate, nu doar la cele acoperite cu țiglă metalică.
Alegera tipului de folie utilizat se face funcţie de mai mulţi parametrii ai invelitoarii cum ar fi:

  • Sd – reprezintă permisivitatea la vapori a foliei
  • Tipul de acoperiş (înclinaţie, cu sau fără astereală, dacă este pod sau mansardă locuită, etc.)
  • Tipul învelitorii (ţiglă metalică, ţiglă ceramică, ţiglă din beton, plăci rigide ondulate, etc.)

Se recomandă că prim pas în montarea învelitorii şi a termoizolaţiei interioare să fie montarea foliei anticondens. Pentru aconserva calitățile deosebite ale foliilor, nu se recomandă ca după montare folia să rămână mult timp neacoperită de învelitoare.
Asupra foliei acţionează mai mulţi factori externi cum ar fi apă ajunsă accidental sub învelitoare, vânturi puternice, temperaturi scăzute iarnă şi vara foarte mari, condens produs sub învelitoare, etc.
Rolul cel mai important al foliei anticondens este acela de a proteja astereală, căpriorii, vata bazaltică a termoizolaţiei interioare, şi de a facilita evacuarea rapidă a condensului făcut sub modulul de ţiglă metalică.
Alegerea corectă a foliei anticondens va garantează liniştea şi siguranţă şi confortul casei dvs.
Montarea foliei anticondens este bine să fie făcută de profesionişti, sau de montatorul învelitorii care va da garanţia de bună execuţie.

0 Shares
You May Also Like