Ce sunt containerele IBC?

Ce sunt containerele IBC?

0 Shares
0
0
0

Containerele de vrac intermediare (IBC) sunt ideale pentru o mare varietate de aplicatii si utilizari, inclusiv:

  • Vopsele si acoperiri;
  • Chimicale;
  • Alimente si arome.

Recipientele vrac intermediare au o varietate de dimensiuni si au multe optiuni diferite pentru deschideri de umplere si evacuare. IBC-ul cel mai des intalnit va fi un container 1000  litri. IBC-urile pot fi reglementate de ONU sau non-reglementate de ONU.

Recipientele vrac intermediare sunt fabricate cu o sticla interioara de polietilena de inalta densitate care este plasata in interiorul unei custi de otel care ajuta la protectia impotriva tranzitului si a manipularii daunelor. Containerul intermediar in vrac este, de asemenea, numit container IBC sau puteti vedea referinta rezervoarelor IBC utilizate.

Fiecare cusca de otel vine cu una sau doua placi de eticheta care sunt utilizate pentru afisarea ratingului ONU, a numarului de piesa si a informatiilor despre codul lotului de la producator si pot fi utilizate pentru afisarea propriilor etichete. Placile de eticheta sunt disponibile in dimensiuni mici, medii, mari si extra-mari, in functie de preferinte. Paletele din lemn si metal sunt disponibile pe IBC.

Deschiderile de umplere sunt disponibile in dimensiuni de 6 inch si 9 inch. Capacele de umplere sunt standard in negru, dar dimensiunile personalizate pot fi disponibile la volume mai mari de achizitie. Capacele de umplere standard vin ca un capac cu surub simplu, cu toate ca sunt disponibile orificii de inchidere integrate, precum si bunguri centrale de 2 inci.

Ventilele de descarcare sunt amplasate in portiunea de jos a centrului, unde produsul poate fi evacuat cu usurinta din IBC. Aceste valve sunt un corp de polietilena dintr-o bucata care contine maner, garnitura si un mecanism intern care permite utilizatorului sa porneasca si sa opreasca rapid fluxul produsului sau.

Valvele sunt disponibile sub forma de fluture, bila sau robinet. Ventilele fluture contin un disc plat intern, care este rotit lateral pentru a permite curgerea produsului si intors inapoi pentru a restrictiona debitul.

Robinetele cu bila si cilindru contin o bila rotunda interna sau un cilindru cu o gaura in ea. Cand manerul este rotit, deschiderea se transforma pentru a permite curgerea produsului. Toate tipurile de supape sunt eficiente, dar supapele cu bila sau cilindrice ofera de doua ori puterea de etansare in pozitie inchisa si ofera un flux nelimitat in pozitia deschisa.

Tipuri de containere IBC

IBC-uri rigide

IBC-urile rigide sunt cel mai frecvent tip de IBC pe piata. Aceste containere sunt fabricate cu scopul de a-si mentine forma in timpul depozitarii si transportului, astfel incat acestea sunt adesea confectionate din materiale plastice dure si metale cu o baza de lemn, plastic sau hibrid.

IBC-urile rigide sunt utilizate de obicei pentru transportul lichidelor pe distante lungi si stocarea lor pentru perioade lungi. Proiectarea lor le permite sa mentina integritatea containerului si a continutului acestuia in timp ce sunt stivuite in containere sau depozite. Prin urmare, acest tip de IBC este utilizat intr-o mare varietate de industrii, inclusiv depozitarea alimentelor, fabricarea substantelor chimice si distributia apei.

IBC-uri flexibile

Primele IBC-uri flexibile (sau FIBC) au aparut in anii ’40 – cu aproape 50 de ani inainte ca primul IBC rigid sa intre pe piata – si initial au luat forma de pungi tesute din polietilena. Deoarece aceste FIBC-uri au devenit mai populare in industrii, producatorii au inceput sa caute modalitati de a face acest tip de containere mai durabil, iar primul FIBC modern a fost realizat in anii ’70.

FIBC-urile moderne prezinta o punga tesuta care devine in forma de cub atunci cand este umpluta, iar pe fiecare punga, in partea de jos se afla un tub de evacuare care permite utilizatorilor sa distribuie cu usurinta materialul. De asemenea, sunt complet pliabile atunci cand sunt goale, astfel incat sunt usor de transportat atunci cand nu sunt pline. Aceste containere sunt adesea folosite pentru a livra material granular, cum ar fi amestecul de beton sau nisipul.

FIBC-urile sunt, de asemenea, frecvent utilizate in salvarea dezastrelor pentru a crea parghii si adaposturi temporare. Cand sunt umplute cu nisip sau material similar, ele actioneaza ca „caramizi” in aceste scopuri.

Valvele au cateva optiuni diferite pentru conexiunile la capetele lor. Sunt disponibile cu capete metrice sau NPS de 2 inch, precum si cu accesorii de deconectare rapida de 2 inch sau 1,5 inch. Daca aceste conexiuni nu functioneaza pentru aplicatia dvs., sunt disponibile o serie de adaptoare.

IBC-uri specifice industriei si sarcinilor

In plus fata de IBC-urile rigide si flexibile, multe firme de ambalaje industriale produc, de asemenea, IBC-uri care sunt specifice pentru anumite sarcini sau industrii . Aceste tipuri de rezervoare prezinta adesea o serie de optiuni personalizate care se adreseaza clientilor cu anumite nevoi.

IBC-uri pentru depozitarea alimentelor

In productia de alimente, toate containerele de depozitare trebuie sa respecte standardele stricte de siguranta, astfel ca multi producatori vor construi si vinde IBC-uri care sunt concepute special pentru a respecta aceste reglementari. Industria alimentara foloseste in mod obisnuit IBC-uri pentru depozitarea si distribuirea lichidelor, cum ar fi siropuri sau bauturi, sau ingrediente sub forma de pudra, cum ar fi faina.

Majoritatea IBC-urilor de calitate alimentara sunt fabricate din otel inoxidabil, care este usor de curatat si, in general, indeplineste standardele de siguranta alimentara. Cu toate acestea, in unele cazuri, materialele plastice de calitate alimentara sau containerele cu fibre flexibile pot intra si ele in aceasta categorie.

In plus, multe IBC-uri pentru industria alimentara sunt montate pe palete din plastic sau hibrid in loc de cele traditionale din lemn. Toate IBC-urile in conditii de siguranta alimentara sunt inspectate de catre autoritatile de reglementare inainte de expediere pentru a se asigura ca pot depozita alimentele in siguranta.

IBC-uri chimice

IBC-urile sunt utilizate pe scara larga pentru a retine substante chimice industriale, astfel incat producatorii ofera deseori containere special concepute pentru substante chimice potential toxice. Aceste IBC-uri au, in general, caracteristici, cum ar fi izolatia suplimentara, pentru a preveni scurgerile chimice si toate IBC-urile de calitate indeplinesc standardele riguroase de guvernare si industrie.

IBC-uri farmaceutice

La fel ca IBC-urile chimice, IBC-urile farmaceutice trebuie sa indeplineasca standardele riguroase de securitate si igienizare, astfel incat producatorii ofera deseori containere special concepute pentru aceste scopuri.

Multe dintre caracteristicile acestor produse sunt similare cu IBC-urile chimice, dar unele includ caracteristici suplimentare de siguranta pentru substantele controlate si eliminarea medicamentelor.

IBC-uri auto

Producatorii de automobile si mecanicii folosesc adesea IBC-uri pentru a stoca cantitati mari de vopsea, ulei, benzina si produse similare. Multe dintre aceste produse emit fum si sunt inflamabile, astfel incat producatorii ofera produse special concepute pentru a preveni scurgerile si a fi ignifuge. In plus, unele firme IBC ofera valve si duze specifice care distribuie cantitati specifice unui anumit produs.

IBC-urile incalzite

Unele produse, cum ar fi melasa sau biocombustibilii, trebuie incalzite rapid, astfel incat producatorii IBC ofera, de asemenea, rezervoare incalzite pentru a stoca si distribui aceste produse. Toate IBC-urile incalzite permit utilizatorilor sa monitorizeze temperatura produsului pentru a se asigura ca este incalzita la temperatura corecta si pentru a evita accidentele cauzate de supraincalzire.

0 Shares
You May Also Like