Cum sa ai un mic dejun satios si hranitor

Cum sa ai un mic dejun satios si hranitor

0 Shares
0
0
0

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. In ciuda noilor trenduri si recomandari ce apar pe internet, nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa sari peste aceasta masa. Desigur, daca medicul specialist ti-a recomandat sa nu mananci, atunci trebuie sa urmezi indicatiile sale.

Micul dejun are un rol esential si anume de a oferi organismului energia de care are nevoie pentru a incepe o noua zi. De asemenea, o masa de dimineata ar trebui sa iti ofere senzatie de satietate pana la pranz, atunci cand vei lua din nou masa.

Un mic dejun copios nu trebuie sa insemne o cantitate imensa de mancare sau sa cuprinda alimente nesanatoase. Poti manca pe saturate si atunci cand alegi alimente sanatoase. 

Descopera cum poti sa te bucuri de un mic dejun satios si hranitor:

 

  • Alege carbohidrati de calitate

Carbohidratii se numara printre macronutrientii esentiali. Macronutrientii esentiali, adica proteinele, fibrele, carbohidratii si grasimile sunt absolut necesari pentru buna functionare a organismului. O alimentatie completa va include intotdeauna toate categoriile de macronutrienti esentiali.

Crabohidratii sunt de doua tipuri, iar cea mai simpla clasificare estea cea de “carbohidrati buni” si “carbohidrati rai”. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa, insa in realitate exista o categorie de carbohidrati pe care ar trebui sa o consumi preponderent si anume carbohidratii de calitate. Printre acestia se numara cerealele integrale, cartofii dulci, dar si fructele. 

Daca alegi sa consumi la micul dejun cereale integrale si o portie mica de fructe, atunci ii vei oferi corpului tau o sursa foarte buna de carbohidrati de calitate si fibre. Printre carbohidratii care nu aduc un plus in dieta ta se numara cei ce contin o cantitate mare de zaharuri, precum dulciurile si produsele de patiserie cu continut ridicat de grasimi.

Cere sfatul medicului tau de familie sau al medicului specialist daca iti doresti sa alegi corect cele mai potrivite alimente si tipuri de alimentatie pentru nevoile tale.

  • Consuma cafea alaturi de alte preparate

Cafeaua este o bautura cu o multime de beneficii, atunci cand este consumata cu moderatie si fara cantitati mari de zahar. Daca nu exista contraindicatii din partea medicului, atunci poti savura o cafea la micul dejun. Poti alege din gama de cafea boabe de pe altex.ro sortimentele preferate pentru a incepe ziua asa cum trebuie. Insa, aceasta nu poate reprezenta intreaga ta masa, deoarece corpul are nevoie de alimente hranitoare cu macronutrienti si micronutrienti esentiali. Asadar, te poti bucura de o cafea gustoasa alaturi de un terci de ovaz, sandwich-uri sau omleta si legume.

  • Pregateste-ti masa de seara

Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru a-ti pregati micul dejun, solutia nu este sa sari peste aceasta masa sau sa mananci produse nesanatoase. Iti poti pregati micul dejun de seara si sa il pastrezi la frigider. Poti alege un terci de ovaz cu fructe, o budinca de chia cu miere, sandwich-uri cu carne la cuptor si legume sau lipii cu hummus si legume.

Asadar, micul dejun este o masa esentiala a zilei si merita atentia ta. Exista numeroase tipuri de mic dejun, iar tu poti alege in functie de preferinte. Opteaza pentru alimente hranitoare, precum cerealele integrale, ouale, legumele si fructele. De asemenea, renunta la cele procesate sau pline de zaharuri.

 

Sursa foto: Pexels.com

0 Shares
You May Also Like