Verighete: semnificatie si traditie

Verighete: semnificatie si traditie

0 Shares
0
0
0

In zilele de astazi, verigheta este un simbol al promisiunii iubirii si loialitatii vesnice . Este simbolul fizic al promisiunii casatoriei, adesea combinat cu cuvintele „Ia acest inel ca semn al iubirii si loialitatii ” in timpul schimbului de inele de la ceremonia nuntii . Totul este frumos si foarte romantic. Povestea verighetei este orice, in afara de romantica.

Existau verighete deja in antichitate, cu mult inainte de nasterea lui Hristos, pe vremea vechilor egipteni. In acel moment, insa, doar femeile purtau un inel si acesta era mai putin un simbol al iubirii decat al posesiei . Pe atunci, verigheta trebuia sa arate ca o femeie apartinea sotului ei. Chiar si in Roma antica obiceiul verighetei nu prea avea legatura cu dragostea si devotamentul. Barbatul a pus pe degetul inelar un inel de aur ales de femeie, dar ea nu a avut nici un cuvant de spus in alegerea sotului ei si a fost considerata de acum inainte casatorita.

Abia in Evul Mediu , pe vremea Papei Nicolae I, verigheta a capatat un sens ecleziastic . Se spune ca Papa a spus urmatoarele intr-o sedinta episcopala din 855: „Asa cum inelul nu are inceput si nici sfarsit, tot asa relatia cuplului si legamantul cu Dumnezeu ar trebui sa dureze pentru totdeauna.” Daca ritualurile ar dura cu adevarat, ar fi durat pana in secolul al XIII-lea. Cu forma lor circulara, verighetele nu au un inceput, nici sfarsit si simbolizeaza astfel eternitatea iubirii si solidaritatii mirilor ce au incredere reciproca. Aici se afla astazi magia verighetelor.

Scripturile bisericesti crestine arata doua inele interconectate ca simbol al casatoriei . Cele doua inele pot fi separate numai daca unul dintre ele se rupe – simbolic „pana cand moartea ii va desparti”. In cadrul unei ceremonii de nunta a bisericii, verighetele sunt mai intai binecuvantate , apoi inelele sunt schimbate de obicei imediat dupa cuvantul „da”. Dupa aceea, este binecuvantarea nuntii pentru cuplul nou- casatorit . Dar cuplurile care „doar” se casatoresc intr-o ceremonie civila pot, de asemenea, sa schimbe inele. Schimbul de inele urmareste, de asemenea, cuvantul da si il sigileaza simbolic – la fel ca la o nunta in biserica.

Verighetele de aur sunt clasicul. Majoritatea verighetelor sunt inca fabricate dintr-un aliaj de aur. Aur galben, aur roz sau aur rosu. Daca tinerii ce urmeaza sa se casatoreasca se vor baza pe aceste culori ale inelului, cu siguranta nu vor face nimic gresit. Pentru ca aurul este pur si simplu cea mai traditionala culoare pentru verighetel . Ceea ce nu trebuie sa insemne ca purtatorii lor jura doar dupa traditie. Cateva design-uri extravagante se pot gasi pe: https://www.helvetia.com.ro/.

Un inel din argint este mai ieftin decat un inel din aur, dar nu este nici pe departe la fel de robust. Daca il porti in fiecare zi, devine rapid cateva ciudatenii. Cei care opteaza pentru verighete de culoare argintie prefera, prin urmare , aurul alb , paladiu sau platina . Aceste metale pretioase sunt de foarte buna calitate , dar nu sunt la fel de vizibile in ceea ce priveste culoarea ca aurul.

Aur sau platina? Ce sa alegi pentru inelele tale?

Aurul si platina sunt cele doua metale cele mai utilizate pentru inelele de logodna si de nunta. Ambele metale sunt unice, dar similare in mai multe moduri. Sa vedem cum aurul si platina se compara in aspect, cost, durabilitate si confort.

Principala caracteristica fizica distinctiva dintre aur si platina este culoarea. In timp ce platina este natural alba, aurul este natural galben. Daca doriti un   inel galben , atunci aurul (numit si aur galben) este cea mai buna optiune. Cu toate acestea, daca doriti un   inel alb , puteti opta pentru platina sau  aur alb . Inelele din aur alb sunt compuse din aur, aliaje si o placare cu rodiu, ceea ce ii confera un aspect alb foarte asemanator cu platina. Aurul alb de 14k si aurul galben de 14k au acelasi continut si puritate de aur (58,5% aur), dar aliajele din aurul alb (si placarea cu rodiu) il fac sa para alb, in ​​timp ce aliajele din aurul galben nu.

In timp ce aurul alb arata foarte asemanator cu platina, in timp, placarea cu rodiu din aur alb se va epuiza si se va estompa pana la o nuanta galbuie. Odata ce lustruiti inelul de aur alb, acesta va arata din nou alb. Platina, care este alba in mod natural, nu se va estompa pana la galben.

Deoarece inelele de platina sunt mai grele si mai pure decat aurul, ele sunt mai valoroase. In timp ce aurul si platina sunt similare ca pret pe gram, platina este mai densa, deci se foloseste mai mult din ea la realizarea unui inel. In plus, inelele de platina sunt de obicei 95% platina pura, in timp ce aurul de 14k este doar 58,5% aur (aurul de 18k este 75% aur).

0 Shares
You May Also Like