Achizitia unei locuinte reprezint un pas important in viata oricarei familii de tineri. Astfel, indiferent ca am terminat facultatea, ne-am gasit un job bun sau ne-am casatorit si dorim sa incepem o viata noua, cumpararea unei case reprezinta primul pas spre independenta si de ruptura a tot ceea ce stiam pana la un anumit moment. Iar oferta din acest punct de vedere este una extrem de vasta.
Incepand de la apartamentele in blocurile vechi, vilele sau blocurile noi, toate te intampina cu anunturi care mai de care mai generoase pe site-urile de imobiliare. Care sunt insa diferentele dintre un apartament vechi si unul nou?
Se mai merita sa cumperi un bloc vechi sau, poate, ar trebui sa te orientezi spre o constructie de data recenta? Mai mult, putem avea in credere in constructiile ridicate de noii dezvoltatori imobiliari sau mergem tot pe mana celor construite un perioada ceausista? Iata doar cateva dileme pe care vom incerca sa le dezlegam in randurile ce urmeaza.
Apartament vechi sau nou?
Evident, prima optiune pe care o avem atunci cand dorim sa ne cumparam un apartament, este repreentata de apartamentele din blocurile vechi. Acestea putem spune ca domina piata imobioliara din punct de vedere numeric, avand totodata si avantajul de a fi amplasate de regula in interiorul oraselor, uneori chiar in zonele centrale ale acestora.
Mai merita sa investesti insa intr-un bloc vechi de 30 sau chiar 40 de ani? Mai mult, mai poti avea incredere in instalatiile care strabat aceste apartamente si ca acestea nu te vor lasa balta la prima pana de curent? Din acest punct de vedere, trebuie spus ca apartamentele vechi incep deja sa aiba mai degraba dezavantaje, decat avantaje.
Astfel, spre deosebire, apeland la un dezvoltator imobiliar, poti beneficia de preturi la prima mana la apartamentele noi, astfel incat pretul lor sa fie apropiat, daca nu mai avantajos chiar decat cele din blocurile vechi. Un bloc nou de la un dezvoltator imobiliar va beneficia in primul rand de confort sporit, din toate punctele de vedere.
Dincolo de instalatiile noi, de faptul ca majoritatea sunt concepute cu centrale proprii pe gaz sau sisteme energetice independente, acestea mai beneficiaza de avantajul construirii dupa standardele actuale, europene, in ceea ce privste eficienta energetica. Astfel, intr-un bloc nou vei constata ca, desi locuiesti la parter sau la ultimul nivel, nu va trebui sa astepti minute in sir pana ajunge apa calda la robinetul tau.
De asemenea, vei observa sa si pierderile de caldura sunt mai mici, datorita izolatiei superioare a peretilor si a plafoanelor, cu solutii de ultima generatie. Nu in ltimul rand, odata ce le-ai achizitionat, vei beneficia de finisaje moderne, cu posibiliatea comandarii unui mobilier pe masura, fara prea multe batai de cap.
In plus, un dezvoltator imobiliar poate avea posibilitatea de a-ti oferi plata in rate direct la cumparator sau prin sistem bancar, demersurile pentru creditare fiind preluate, in parte, chiar de catre acesta.