Cand si de ce este nevoie de un agent imobiliar

0 Shares
0
0
0

Polemicile privind activitatea agentilor imobiliari evidentiaza in cele din urma doua corelatii tulburatoare: acestia plaseaza o casa pe piata cu o medie de 10 zile mai mult, stabilind un pret de vanzare care este cu trei procente mai mare decat casele comparabile pe care le vand.

Comisionul se imparte intre agentul vanzatorului si agentul cumparatorului, iar apoi agentul trebuie sa predea o parte din incasari agentiei pe care o reprezinta.

Asa ca, obtinerea unui sume de zeci mii de dolari in plus pentru ine se traduce intr-un venit de 150 de dolari pentru el si zece zile de munca in plus. Presupunand ca aceste cifre sunt corecte, este intelept sa se evite agentii imobiliari intru totul? Sa vedem.

Vanzarea de case fara agent

Ei bine, asta da provocare. Printre lucrurile pe care un agent le ocroteste este listarea casei pe multiple planuri. Aceasta este sursa principala pentru majoritatea agentilor imobiliari care cauta proprietati in numele clientilor.

Nu este neobisnuit pentru agenti chiar sa listeze numai anumite case, deoarece ei stiu ca va exista un alt agent cu care sa negocieze, mai bine decat ar face-o cu un vanzator necunoscut, non profesional. Acestea fiind spuse, poate ca nu listarea este factorul decisiv, multe case fiind inca vandute cu succes prin ziare si anunturi.

A vinde casa pe cont propriu poate cere, de asemenea, o cantitate mare de timp si energie pentru ca va trebui sa faci multe dintre sarcinile pe care le-ar face in mod traditional agentul imobiliar in numele dumneavoastra.

Oameni care isi vand propriile case sunt de obicei bine familiarizati cu procedurile imobiliare si contractele, testeaza apele pentru a vedea cat ar obtine pentru casa in cazul in care s-ar hotari sa vanda, oarecum disperati si nu sunt pregatiti sa piarda bani pentru comisioane.

In toate aceste cazuri, persoanele care isi vand casele proprii trebuie sa aiba o mare cantitate de timp liber. In cazul in care cautati o noua provocare in viata, puteti face asta.

Raul pe care-l cunosti

O statistica interesanta, dar dificil de masurat ar fi diferenta dintre pretul final de vanzare pentru o proprietate vanduta direct de catre proprietar si aceeasi proprietate vanduta de catre un agent. Chiar daca interesele unui agent imobiliar pot intra in conflict cu cele mai bune interese acesti profesionisti pot servi unui scop important.

Agentii imobiliari au, in general, o viziune mai realista a ceea ce valoreaza o casa, iar cei mai buni dintre ei sunt adeptii obtinerii acelui pret. In plus, agentii imobiliari economisesc timp prin prezentarea casei fara a-ti intrerupe programul mai mult decat este necesar.

0 Shares
You May Also Like

Ce este arhitectura palladiana?

Arhitectura palladiana este un stil european de arhitectura derivat si inspirat de designurile arhitectului venetian Andrea Palladio (1508-1580).…