Sfaturi utile pentru marirea sanilor

0 Shares
0
0
0

Marire sani sunt termeni de chirurgie plastica pentru implantul mamar si abordarile mamografiei grefei  utilizate pentru marirea dimensiunii, modificarea formei si modificarea texturii sanilor unei femeie.

Ca reconstructie primara, mamoplastia de augmentare este aplicata pentru a efectua o reconstructie post-mastectomie a sanului, repararea plagii in piept, ca urmare a indepartarii unui cancer; pentru a corecta defectele congenitale ale sanilor; si pentru a corecta defectele congenitale ale peretelui toracic.

Ca o operatie electiva, cosmetica, augmentarea primara schimba estetica – de marime, forma si textura – a sanilor sanatosi.

Abordarea chirurgicala de implantare afecteaza augmentarea globala a emisferei mamare utilizand un implant de mama umplut fie cu solutie salina, fie cu gel de silicon; in plus, abordarea chirurgicala de augmentare poate include aplicarea de lambouri autologe transplantate recoltate din corpul femeii.

Abordarea transferului de grasime mareste marimea si corecteaza defectele de contur ale emisferei mamare cu grefele de tesut adipocitar autolog de grasime, extrase din corpul femeii.

Intr-o procedura de reconstructie a sanului, in cadrul unei mamoplaste de reconstructie in mai multe etape, se extinde un expander de tesut (un dispozitiv temporar pentru implantul mamar) si se utilizeaza pentru a pregati (forma si mari) locul receptorului (implant-buzunar) pentru a primi si adapta proteza implantului mamar.

Intr-o procedura de implantare a implantului neimplantat, unele abordari de injectare a grefei de grasime se refera la ingineria tisulara, care este expansiunea preoperatorie exterioara a tesuturilor site-ului destinatar pentru a primi grefele de tesut adipocite extrase din corpul femeii.

Abordarile non-chirurgicale pentru marirea sanilor pot consta intr-un dispozitiv de vacuum aplicat extern, care va extinde tesuturile site-ului destinatar.

Mai mult decat atat, in majoritatea cazurilor de augmentare a grefei grafice de grasime, cresterea este de volum mediu – de obicei, o marime de cupa sau mai mica – ceea ce este de obicei limita fiziologica permisa de metabolismul corpului femeii.

Implanturi mamare

Pentru reconstructia sanilor si pentru augmentarea si sporirea esteticii – marimea, forma si textura – a sanilor femeii, exista trei tipuri de dispozitive pentru implantul mamar:

Implanturi umplute cu solutie salina sterila.

Implanturile de silicon umplute cu gel de silicon vascos.

Alternative de compozitie, pline cu diverse materiale de umplutura – ulei de soia, sfoara din polipropilena etc. – care nu mai sunt fabricate.

Marirea sanilor: dispozitive de implant mamar cu solutie salina, un model sferic (stanga) si un model emisferic (dreapta).

Implant mamar salin

Implantul mamar salin – umplut cu solutie salina (apa sarata cu concentratie biologica 0,90% g / v de NaCl, aproximativ 300 mOsm / L) – a fost fabricat pentru prima data de compania Laboratoires Arion, in Franta, un dispozitiv protetic medical in 1964.

Modelele contemporane de implant mamar salin sunt fabricate cu niste cochilii mai groase, cu temperatura ambientala, realizate dintr-un elastomer siliconic.

Studiul de deflatie in vitro a implanturilor mamare prealabile (2006) a aratat ca rata de deflatie (scurgere de umplere) a implantului de san implant prealabil a facut-o o proteza de a doua alegere pentru chirurgia corectiva a sanului.

Cu toate acestea, in anii 1990, implantul mamar salin a fost proteza obisnuita pentru chirurgia de marire a sanilor, din cauza restrictiei din partea FDA a SUA impotriva importului de implanturi mamare pline cu silicon.

0 Shares
You May Also Like