Ce metode contraceptive se pot alege?

0 Shares
0
0
0

Există numeroase metode contraceptive disponibile, printre care implanturi si injectii, dispozitive intrauterine (DIU, cupru și hormonal), contraceptie de urgenta, pilule si inele vaginale, metode de bariera (prezervative si diafragme masculine si feminine), sterilizare feminina si masculina si metode naturale.

Alegerea metodei potrivite pentru fiecare

Cand alegi metoda de contraceptie care este potrivita pentru tine, este important sa ai informatii exacte si sa discuti deschis despre opțiunile pe care le ai cu partenerul tau. De asemenea, este important sa te gandesti la cat de bine functioneaza fiecare metoda, la posibilele efecte secundare, la cat de usor este de utilizat si cat costa.

Metoda pe care o alegi depinde de o serie de factori, cum ar fi starea generala de sanatate, stilul de viata si relatiile, riscul de a obtine o infectie transmisibila sexual si cat de important este pentru tine sa nu ramai insarcinata.

Unele metode explicate pe sexedu.ro necesita mai mult efort decat altele. Vei avea nevoie sa te gandesti care optiune ti se potriveste cel mai bine. De exemplu, dacă alegi contraceptia orala, va trebui sa iti amintesti sa iei o pastila in fiecare zi, in timp ce, daca alegi implantul contraceptiv, acesta poate dura pana la trei ani.

Este important sa se cantareasca argumentele pro si contra si sa te gandesti la modul in care fiecare metoda corespunde nevoilor tale actuale si viitoare. Acesta te poate ajuta sa vorbesti despre optiunile tale cu un medic specialist

PROTECTIA CONTRACEPTIVA IMPOTRIVA BOLILOR CU TRANSMITERE SEXUALA

Pe langa prevenirea unei sarcini nedorite, este, de asemenea, important sa se practice sexul mai sigur. Nu toate metodele de contraceptie ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Cel mai bun mod de a diminua riscul bolilor de natura sexuala, este de a folosi prezervative. Prezervativele pot fi folosite pentru sex oral, vaginal si anal si pentru a ajuta la stoparea raspandirii infectiilor.

Actiunea contraceptiva reversibila, cu actiune indelungata

Contraceptia reversibila cu durata lunga de actiune ofera o metoda de contraceptie eficienta si sigura pe parcursul mai multor ani (durata variaza in functie de tip).

Aceasta contraceptie include implantul contraceptiv, injectiile si steriletele de cupru și hormonale. Steriletele sunt cele mai eficiente metode reversibile disponibile si necesita inlocuirea mai rar decat orice alta metoda.

Implantul contraceptiv

Un implant contraceptiv este o metodă contraceptiva reversibila, cu actiune indelungata, destul de ceruta de catre femei. Este o tija mica de plastic care este plasata sub pielea bratului. Acesta elibereaza lent o doza mica de hormon progesteron, care opreste ovarele din a elibera un ovul in fiecare luna.

Vei observa o modificare a menstruatiei sau se poate opri complet. Implantul va dura trei ani. Poate fi indepartat cu usurinta si nu te va impiedica sa ramai gravida mai tarziu. Este sigur de utilizat daca alaptezi.

Contraceptive injectabile

Injectarea contraceptiva, cunoscuta si sub numele de Depo, este o injectie hormonala. Aceasta contine un hormon asemanator progesteronului, care este administrat la fiecare 12 până la 14 saptamani.

Această metoda opreste ovulatia si face fluidul mai gros la deschiderea uterului, oprindu-i pe spermatozoizi. Vei observa o modificare a menstruatiei sau se poate opri complet.

Injectia contraceptiva este o metoda foarte eficienta si particulara de contraceptie. Aceasta poate fi utilizata in timpul alaptarii si nu este afectata de alte medicamente.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…