Reparatia ecranului de iPhone si cat te poate costa ?

Reparatia ecranului de iPhone si cat te poate costa ?

0 Shares
0
0
0

Acum ceva vreme, un prieten foarte bun si-a scapat iPhone 3g-ul pe jos si a reusit sa-i sparga ecranul. Telefonul putea fi inca folosit, dar textul sau informatiile afisate pe ecran erau greu de citit. Iti doresti inlocuire geam iPhone? Intra pe ServiceGsm.ro.

Ne-am gandit asadar sa il reparam si ceea ce am gasit pe internet, a fost o pleiada de informatii ce doar dezinformau sau erau incomplete, etc. Iata care erau optiunile noastre pentru repararea ecranului, in acel moment:

•    Reparatiile la Apple (ecranul de schimb + manopera) costau undeva la 199 de dolari.
•    Foarte multe service-uri ofereau servicii de reparatii pentru acest device, la preturi cuprinse intre 100 si 150 de dolari.
•    Un kit complet de reparatii de la iFixIt, costa 65 de dolari.
•    Un kit de tip “do it yourself” ce se putea gasi pe Amazon, costa doar 11.95 dolari.

Wow! Era intr-adevar o diferenta uriasa a preturilor si o gramada de locuri unde te puteai duce sa-ti repari telefonul, asa ca ne-am gandit ca poate ne scapa ceva.

Am cautat pe google, am citit bloguri intregi, am vizionat clipuri pe youtube. In final, ne-am decis ca ne putem incumeta sa reparam singuri telefonul, cumparand un kit de schimbare a ecranului, dar si preturile acestor kit-uri erau foarte confuze si difereau cu mult, de la brand la brand sau de la un site la altul.

Care ar fi deci diferenta dintre un kit de 65 de dolari si unul de doar 15 dolari? Clar ceva nu era in regula. Ne-am apucat si am citit toate comentariile de pe Amazon despre kit-ul de doar 15 dolari si toate erau review-uri pozitive cu exceptia unuia singur, care spunea ceva de genul “primesti exact ceea ce platesti si probabil ca nu-ti doresti acest device, desi ai putea crede ca exact de asa ceva ai nevoie.”

Acest comentariu a fost de ajuns sa ne sperie asa ca am ales sa cumparam kitul mai scump, cel de 65 de dolari de la iFixIt. La ceva timp dupa, am avut ocazia sa vedem cu ochii nostri un kit de 15 dolari si ne-am convins ca ar fi fost foarte bun si acela, continand exact piesele de care aveam nevoie, nimic in plus, nimic in minus.

Cu alte cuvinte, daca nu stii exact ce sa cumperi, probabil vei ajunge sa cheltuiesti mult mai multi bani pe kit-urile de reparatii, decat ar merita sa dai. La fel sta treaba si cu reparatia in sine.

Daca device-ul merita reparat si te-ai putea folosi de el in continuare, te poti apuca sa-l repari singur, cu conditia sa stii ce faci si sa fie un telefon mai ieftin, nu un flagship de aproape 1000 de dolari.

Daca nu stii sa faci acest lucru, poti ajunge in final sa cheltuiesti mai multi bani cu reparatia telefonului si ar fi mai indicat sa-l duci la un service unde lucreaza specialisti care iti vor repara telefonul mult mai rapid si mai eficient, decat ai putea s-o faci tu.

0 Shares
You May Also Like