Ce alegem, boxe active sau pasive?

Ce alegem, boxe active sau pasive?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand avem de ales intre boxe active si boxe pasive subiectul poate sa devina o reala capcana a detaliilor in momentul in care vrem sa facem un sistem pentru sonorizare.

Este destul de greu sa discutam toate aspectele pentru ca boxele sunt facute din mai multe componente care pot sa influenteze rezultatul final. Sunt mai multe indicii care va ajuta sa va faceti o parere corecta despre boxele pe care urmeaza sa le folositi. Toate aceste informatii pot sa fie un manual pentru a va ajuta sa faceti diferenta dintre alegerile bune si cele foarte bune.

Fiecare dintre aceste doua tipuri de boxe au avantaje tinand cont de aplicatiile unde sunt utilizate insa in acest articol vom discuta doar de lucruri simple si ne raportam numai la situatii tipice unde sunt utilizate bixele active ori cele pasive.

Chiar daca mai multe criterii se pot baza pe preferinte unul dintre ele va fi de fiecare data o regula destul de bine intemeiata: alegeti de fiecare data sunetul care se potriveste in spatiul unde boxele vor functiona.

Discutia unei alegeri intre boxe active si pasive nu va porni de la calitate pentru ca indiferent ce alegeti totul va depinde de componente si de aceea calitatea nu este un factor de comparatie intre boxe. Pentru a nu exista nicio confuzie precizam ca criteriul acesta este foarte bun intre boxe similare care au o amplificare asemanatoare, in aceiasi parametri, dar care au natura diferita, ori activa ori pasiva.

Prin urmare daca utilizat boxe active aveti sansele sa aveti o trupa, un barulet mic ori sa organizati evenimente private pentru ca veti avea un sistem ergonomic, portabil si foarte usor de instalat. In cazul in care sunteti in cautarea unor boxe pasive atunci probabil ca aveti un club, o incinta destul de mare unde aveti nevoie de un sistem de sonorizare foarte bun care sa scoata multi decibeli si care sa nu de deplaseze cu usurinta.

Boxele active au aparut din cererea pentru un sistem portabil si ergonomic si au amplificare audio sau crossover fiind situate intr-o incinta acustica. Boxele active au rolul de a inlocui nevoia de alte echipamente audio in plus si au nevoie si de o sursa audio ce poate sa fie reprezentata de un mixer ori de un instrument muzical.

Chiar daca sunt mai multi parametrii ce tin de sunet acestia sunt controlati cu ajutorul unui panou pus in spatele boxelor si cele mai multe panouri pentru boxele active nu au un numar atat de mare de setari si elemente.

Boxele pasive au mai multe avantaje atunci cand sunt parte dintr-o instalatie cat mai fixa, in care se afla multe elemente care au o putere mare.

Separarea existenta intre boxe si amplificatoare este un avantaj major in momentul in care luam in calcul si incalzirea echipamentului audio care are loc din cauza ca puterea utilizata este destul de mare si ca boxele functioneaza un timp indelungat.

Un alt avantaj reprezentat de aceasta separare este si usurinta cu care se va modifica sunetul in momentul in care vrem sa il adaptam spre a fi utilizat in alte aplicatii.

0 Shares
You May Also Like

Pentru orice nunta

Cand vine vorba despre petreceri in general sau in mod mai particular despre nunti cel mai greu este…