Cum se alege o chitara pentru incepatori?

Cum se alege o chitara pentru incepatori?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vreti sa va cumparati chitare va trebui sa stabiliti initial un buget. Ca si incepatori se recomanda sa va fixati cel mai mic buget posibil.

Chitarele care sunt deja utilizate pot sa fie de asemenea optiuni bune si de aceea va recomandam sa va intrebati prietenii daca au o astfel de chitara care nu le mai trebuie. Nu cumparati chitari de la necunoscuti. De asemenea puteti verifica si magazinele care au buy back.

Daca aveti o chitara scumpa asta nu inseamna ca ea va fi si buna insa nu aveti cum sa gasiti ceva fara sa cautati. Gasiti o persoana apropiata care sa stie cum se utilizeaza o chitara si intrebati ce branduri si ce tipuri de chitare ar trebui sa cautati si pe care ar trebui sa le evitati.

Sunt si unele branduri recunoscute pentru calitatea pe care o au insa nu veti gasi unele care sa se si incadreze in bugetul unui incepator. Va trebui sa stiti sa luati o decizie. Trebuie sa puteti decide daca urmeaza sa cantati la chitari acustice sau electrice. Decizia depinde in general de stilul abordat.

Cumparati. De fiecare data este indicat si necesar sa testati chitara inainte sa o cumparati si sa cantati la ea pentru a putea sti de la bun inceput la ce va puteti astepta de la chitara vis a vis de asteptarile pe care le aveti in momentul in care mergeti la cumparaturi.

Daca nu faceti asta este posibil sa faceti o greseala uriasa care nu va fi foarte usor de reparat. Puteti ruga si prietenii care stiu sa cante si care au mai multa experiena sa mearga cu voi la magazinele in care cautati pentru a va oferi o mana de ajutor pentru a lua o decizie corecta.

Ultima optiune care va poate veni in minte este sa cumparati de pe internet. Daca sunteti incepatori, este posibil ca urechile voastre sa nu recunoasca bine calitatea unor tonuri subtile si daca veti fi insotiti de cunoscatori care au mai multa experienta in acest domeniu, procesul de cumparare se va simplifica cu mult si riscurile se vor reduce considerabil. Acesta este de fapt si unul din cele mai importante lucruri de care ar trebui sa tineti cont cand mergeti sa va cumparati o chitara.

Va recomandam sa intrebati si vanzatorul si sa ii solicitati ajutorul. Cereti o pana si o curea vanzatorului si rugati-l sa va arate chitarele ce pot sa fie incadrate in bugetul decis. Ulterior il puteti ruga sa verifice daca respectiva chitara este acordata. Lucrul acesta va permite sa comparati corect tipurile de chitare pe care le testati.

Incercati mai multe chitare si stand jos dar si in picioare. In cazul in care nu vi se par a fi comode si nu par a fi facute pentru voi atunci cu siguranta va trebuie altceva. Incercati mai multe tipuri si modele pana cand gasiti instrumentul pe care sa il considerati cat mai apropiat de nevoile pe care le aveti.

Va recomandam sa nu va grabiti sa cumparati o chitara doar dupa aspect pentru ca ceea ce conteaza la o chitara este modul in care functioneaza.

0 Shares
You May Also Like

Pentru orice nunta

Cand vine vorba despre petreceri in general sau in mod mai particular despre nunti cel mai greu este…