Ce aspecte trebuie să ai în considerare atunci când alegi o chitară electrică?

Ce aspecte trebuie să ai în considerare atunci când alegi o chitară electrică?

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei chitare electrice poate părea o sarcină dificilă, mai ales dacă ești începător. Astfel, înainte de a face o alegere, trebuie să îți pui diverse întrebări referitoare la forma corpului chitarei, tipul de lemn folosit, dimensiunea și greutatea chitarei și nu numai.

Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere  pentru a alege chitara electrică ideală

Primul aspect pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când alegi o chitară electrică este forma corpului chitarei. Există mai multe forme disponibile, cum ar fi Stratocaster sau Les Paul, iar fiecare dintre acestea oferă avantaje și dezavantaje. Astfel, trebuie să te întrebi ce fel de sunet dorești să obții și care formă îți oferă cea mai bună calitate.

Al doilea aspect important este tipul de lemn folosit pentru construcția chitarei. Cele mai comune tipuri de lemn folosite în construcția chitarelor electrice sunt lemnul de mahon, lemnul de arțar și lemnul de frasin. Fiecare tip de lemn oferă un sunet diferit, astfel încât trebuie să te gândești la genul muzical pe care îl dorești și să alegi un tip de lemn corespunzător.

Un alt aspect important este dimensiunea și greutatea chitarei. Alegerea dimensiunii și greutății chitarei poate fi influențată de mărimea și înălțimea ta. De asemenea, trebuie să iei în considerare și confortul în timpul cântatului. O chitară prea grea sau prea mare este greu de manevrat și poate duce la obosire. Prin urmare, alege una care se potrivește cu dimensiunea și forma corpului tău, iar în acest sens, poți achiziționa o chitară electrică online de pe Mcmusic.ro. Gama de chitare puse la dispoziție de către aceștia este impresionantă și cu siguranță vei găsi modelul care ți se potrivește din toate punctele de vedere.

Numărul de corzi poate fi un alt aspect important la care trebuie să te gândești. Majoritatea chitarelor electrice au șase corzi, dar unele pot avea și mai multe sau mai puține. Numărul de corzi poate influența sunetul chitarei și stilul muzical pe care îl vei cânta. Deci, alege o chitară cu un număr de corzi care se potrivește cu genul muzical preferat.

În plus, nu poți să ignori nici tipul de pickup-uri atunci când alegi o chitară electrică. Există două tipuri principale de pickup-uri: single-coil și dual-coil, fiecare având propriul sunet distinct. Dacă dorești un sunet scăzut și o viteză crescută, poți alege o chitară cu single-coil, în timp ce un dual-coil poate oferi un sunet mai cald și mai bogat.

În concluzie, alegerea chitarei electrice potrivite poate fi o experiență interesantă, dar trebuie să ții cont de mai mulți factori, cum ar fi forma corpului chitarei, tipul de lemn folosit pentru construcție, dimensiunea și greutatea chitarei, numărul de corzi, tipul de pickup-uri și altele. Cu toate acestea, în timp ce alegi o chitară electrică, este important să-ți asculți instinctul și să iei o chitară care să te facă să te simți confortabil și să îți ofere sunetul dorit. 

 

Sursa foto: Pexels.com

0 Shares
You May Also Like