O casa smart se cunoaste din stadiul de proiect. 3 recomandari pentru a ridica eficient o casa inteligenta

O casa smart se cunoaste din stadiul de proiect. 3 recomandari pentru a ridica eficient o casa inteligenta

0 Shares
0
0
0

Auzim tot mai des vorbindu-se de case smart si de variante prietenoase cu mediul inconjurator. In primul rand, ar trebui sa acordam o atentie sporita acestor stiri pentru a ne asigura ca locuintele pe care le ridicam vor fi sustenabile peste cativa ani. In al doilea rand, o casa al carei consum de energie, gaz sau apa este mic este una cu adevarat inteligenta. De aceea, este esential sa fim atenti la toate noutatile si la invoatiile din domeniul constructiilor.

3 pasi esentiali catre o casa smart

 Cand te gandesti la o casa smart, probabil primele idei care iti vin in minte vizeaza comenzile vocale, aplicatii pe mobil si gadgaet-uri. Bineinteles, o casa inteligenta este una construita in conformitate cu perioada pe care o traim. Asadar, gadgate-urile vor fi o componenta importanta, dar nu cea esentiala. O casa smart nu se remarca prin finisajele finale, ci prin intregul concept al locuintei. Fiecare pas din procesul de constructie trebuie facut cu gandul de a construi o casa inteligenta. Obiectivul este un spatiu confortabil, sigur si usor de intretinut. Restul sunt detalii de care te poti ocupa ulterior.

1.   Realizarea unui proiect practic

Cel mai mare obstacol pe care il poti intalni in calea construirii unei case smart este un proiect pagubos. Trebuie sa fii atent la spatiul pe care il vei folosi pentru locuinta si la utilitatea acestuia. Incearca sa nu amenajezi camere foarte mari, greu de intretinut. De asemenea, nu adauga in proiect anexe de care nu ai nevoie doar pentru a le avea la dispozitie pentru orice eventualitate. Incearca sa te asiguri ca proiectul va fi realizat in conformitate cu stilul de viata pe care il ai tu, dar si familia ta. 

2.   Folosirea izolatiei de calitate

Fiecare etapa a constructiei este importanta pentru o casa inteligenta. Aici se incadreaza, bineinteles, si izolarea locuintei. O izolatie corespunzatoare te va proteja de pierderi de caldura si va mentine o temperatura confortabila in interiorul locuintei. De asemenea, noile aparitii din acest domeniu sunt realizate in conformitate cu noile tendinte, adica cat mai putin nocive pentru mediu. De exemplu, una dintre cele mai bune decizii pe care le poti lua pentru izolarea exterioara este aceea de a alege vata minerala de pe isodepot.ro. In plus, pe site poti gasi aceasta vata confectionata din doua materiale: bazalt si sticla. Pe de-o parte vata bazaltica este o alegere potrivita pentru izolarea exterioara, contribuind atat la rezistenta locuintei, cat si la scaderea consumului de energie. Pe de alta parte, vata minerala din sticla este potrivita pentru a fi folosita in izolarea unor forme neregulate sau mai greu accesibile. Aceasta este potrivta, de exemplu, pentru mansarda sau pereti despartitori. 

3.  Asigurarea independentei

Pentru a avea cu adevarat o casa inteligenta trebuie sa te asiguri ca aceasta poate functiona independent de retelele orasului. De aceea, in planul tau trebuie sa se regaseasca atat panouri solare, cat si un hidrofor care sa asigure necesarul de apa pentru casa. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca centrala pe care o vei alege nu este dependenta de alimentarea cu gaz si ca poate functiona doar pe curent.

Așadar, cele mai importante decizii care stau la baza unei case smart se iau inca din faza de proiect al locuintei.

Sursa foto: unsplash.com

0 Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

You May Also Like