In ce tendinte iti poti decora dormitorul

In ce tendinte iti poti decora dormitorul

0 Shares
0
0
0

Cauti inspiratie pentru a-ti decora casa si nu poti gasi ce stil se potriveste cel mai bine gusturilor tale?

Ei bine, nu cauta mai departe, pentru ca am compilat pentru tine cele mai utilizate stiluri de interior in casele moderne.

De fapt, aceste stiluri sunt obtinute prin amestecarea diferitelor elemente ale diferitelor stiluri de decorare. Dar este necesar sa cunoasteti aspectele fundamentale ale fiecaruia, astfel incat sa iti poti decora casa de unul singur. Poti alege decoratiuni lemn sculptat si le poti utiliza in casa.

Modernismul a fost o miscare internationala de avangarda care a aparut la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea si s-a raspandit in aproape toate artele, inclusiv arhitectura si designul. Incadrata intr-o era a dezvoltarii industriale, aceasta tendinta artistica si-a propus sa inoveze in estetica, in formale, fara a neglija utilitatea reala a obiectelor.

Procesul de productie a fost imbinat cu dezvoltarea artizanala, in acest fel s-a pastrat eleganta elementelor cu functionalitate. Aceasta munca a dat roade si a dus la o revolutie a structurilor. Rezultate incredibile au fost obtinute jucandu-se cu sticla, metal, fier forjat sau diferite tipuri de lemn, materiale in care calitatea a prevalat intotdeauna.

Epoca de aur a acestei miscari a fost la mijlocul secolului al XX-lea si, prin urmare, numele: Mid Century Modern. Finisajele au fost mult mai simple, fara multe detalii, dar cu functionalitate ridicata. Prin urmare, a respectat intotdeauna caracteristicile formei si functiei. A avut un boom mare in tarile scandinave, aici a fost dedicat unui design tehnologic, functional si accesibil.

Stil nordic

A fost un stil vizionar si inovator pentru vremea sa, care este valabil si astazi, in special in mobilier, unde gasim piese care au devenit icoane de design.

Mid Century   : Caracteristici moderne:

  • Forme simple, liniare si curate, de eleganta subtila.
  • Eliminarea detaliilor inutile.
  • Formele si structurile sunt afisate, nu sunt ascunse.
  • Incluse in design, elemente de productie industriala.
  • Natura predomina, adaptand casa la ea si folosind elemente materiale naturale, cum ar fi lemnul.
  • Fluiditate si orizontalitate intre diferitele spatii ale casei.

In plus, exista  modalitati creative de a utiliza materiale noi, cum ar fi plastic turnat, placaj si aluminiu in design industrial. Aceste piese rezultate sunt foarte versatile si pot completa o varietate de stiluri de design.

Design marin

Decorul marin sau nautic este ideal pentru iubitorii de mare, deoarece promite sa transfere acel sentiment maritim in casa si, in plus, sa-i ofere liniste. Dar, sa acorde o atentie deosebita in cazul in care casa ta este situate  in zonele de vreme rece. Pentru ca acest stil decorativ se caracterizeaza prin transmiterea catre mediul inconjurator a prospetimii.

Iar daca acesta este cazul tau, iti recomandam sa contribui la mentinerea caldurii si confortului tau. Sau daca este preferatul tau, aplica acest decor doar intr-o singura camera pentru a nu supraincarca toata locuinta cu decoratiuni care pot obosi ochiul, in cantitati mari. Decoratiunea marina se axeaza in principal pe culori de bleu si alb dar si albastru puternic.

Decorarea minimalista este un stil de design interior care se concentreaza pe utilizarea cator mai putine elemente posibile pentru a crea o atmosfera linistita si simpla. Aceasta abordare se bazeaza pe principiul “mai putin este mai mult” si este caracterizata de linii curate, culori neutre si utilizarea de materiale naturale.

Una dintre avantajele majore ale decorarii minimaliste este faptul ca aceasta poate ajuta la reducerea stresului si anxietatii. Intr-o lume agitata si haotica, un interior minimalist poate oferi o oaza de liniste si calm. Aceasta abordare se concentreaza pe elementele esentiale si inlatura toate elementele inutile, creand astfel un spatiu ordonat si organizat.

Un alt avantaj al decorarii minimalist este faptul ca aceasta poate fi implementata intr-o varietate de stiluri de case si apartamente. De la case rurale la apartamente urbane, aceasta abordare poate fi adaptata in functie de nevoile si preferintele proprietarului.

In ceea ce priveste culorile, decorarea minimalista se concentreaza in principal pe culori neutre, cum ar fi alb, negru, gri si bej. Aceste culori sunt utilizate pentru a crea un fundal simplu si elegant, care poate fi apoi accentuat de cateva elemente decorative sau de arta deosebite.

Pentru a adauga o nota de textura si interes, se utilizeaza materiale naturale, cum ar fi lemnul, piatra sau bumbacul. Acestea adauga o nota de caldura si confort in interiorul minimalist, fara a distrage atentia de la designul simplu.

Elementele decorative intr-un interior minimalist sunt minimale si selectate cu grija. Se utilizeaza obiecte de arta de calitate, care pot fi utilizate pentru a adauga o nota de personalitate si de stil in interiorul minimalist. De asemenea, se utilizeaza lampi si alte elemente de iluminat pentru a adauga o nota de ambianta si pentru a crea o atmosfera calda si prietenoasa.

In concluzie, decorarea minimalista este o abordare excelenta pentru cei care doresc sa creeze un interior simplu si elegant. Aceasta se concentreaza pe utilizarea de elemente esentiale si eliminarea tuturor elementelor inutile, creand astfel un spatiu organizat si calm. Daca vrei sa incerci aceasta abordare pentru decorarea interiorului casei tale, incepe prin a elimina elementele inutile si concentrandu-te pe utilizarea de culori neutre si materiale naturale.

0 Shares
You May Also Like