Cum sa cureti un parbriz?

Cum sa cureti un parbriz?

0 Shares
0
0
0

Exista diferite moduri de a va curata parbrizul si este posibil sa fi vazut chiar si cateva „hack-uri” online. Dar cea mai buna metoda este aceasta metoda clasica care foloseste detergent de sticla si 2 carpe din microfibra.

Pasul 1 – Pregatiti parbrizul

Ridicati cu grija stergatoarele de parbriz departe de sticla. (La unele masini, va trebui sa utilizati modul „intretinere stergator” in loc sa ridicati. Informatiile vor fi in manual.) Daca parbrizul este foarte murdar, spalati-l mai intai cu apa si o perie. Asigurati-va ca parbrizul este uscat dupa aceea.

Pasul 2 – Folositi detergent de sticla

Pulverizati jumatate de parbriz cu detergent pentru sticla pe baza de alcool. Evitati agentii de curatare pe baza de amoniac care pot provoca daune.

Pasul 3 – Stergeti cu o carpa

Utilizati o carpa curata din microfibra pentru a va sterge parbrizul cu miscari lungi si netede. Puteti sterge de sus in jos si dintr-o parte in alta pentru a va asigura ca nu sunt ratate puncte.

Pasul 4 – Repetati

Curatati cealalta jumatate a parbrizului pulverizand cealalta parte si curatand cu o carpa.

Pasul 5 – Curatati stergatoarele

Acesta este un pas cu adevarat important, care este adesea trecut cu vederea. Curatati bine cauciucul stergatoarelor de parbriz cu spalarea ecranului pentru a indeparta murdaria si resturile. Acest lucru ii va face sa functioneze mult mai bine si le-ar putea prelungi viata.

Pasul 6 – Lustruiti sticla

Lustruiti sticla cu o a doua carpa curata din microfibra.

Pasul 7 – Curatati interiorul

  • Repetati pasii de curatare pentru interiorul parbrizului.
  • Folositi carpe curate pentru a evita petele.
  • Pulverizati solutia de curatare pe carpa in loc de sticla, pentru a evita ca acesta sa ajunga pe tabloul de bord.

Curatarea interiorului parbrizului

Este la fel de important sa curatati interiorul parbrizului ca si exteriorul. De-a lungul timpului, substantele chimice din piele, materiale plastice si viniluri din interiorul masinii tale sunt eliberate intr-un proces numit „eliberare de gaze”. Aceste gaze pot face ca interiorul parbrizului sa fie gras.

Iti poti curata parbrizul cu otet?

Puteti adauga o cantitate mica de otet si alcool metilat in apa pentru a face o solutie de curatare eficienta. Otetul curata bine, iar alcoolul face ca solutia sa se evapore rapid, reducand petele.

Dar ambele substante chimice pot avea un miros neplacut. In plus, obtinerea raportului perfect este putin gresita. Cand adaugati costul si timpul de pregatire, nu esti mai bine decat daca folosesti un detergent adecvat pentru sticla. Produsul de curatat pentru sticla cumparat de la magazin are avantajul suplimentar al unui parfum placut in majoritatea cazurilor. Vezi detalii pe https://www.parbrizeacasa.ro/.

Cum sa va dezaburiti parbrizul

Este obisnuit sa iti gasesti parbrizul aburit cand te urci intr-o masina rece. Este important sa o cureti bine. Iata cateva sfaturi:

Cautati un buton de dezaburire a parbrizului in masina care va directiona fluxul maxim de aer catre parbriz pentru a-l curata rapid. Unele masini au un parbriz incalzit electric, cu elemente de incalzire din sarma foarte fina incorporate in geam.

Aerul conditionat nu este doar pentru vara – ajuta si la uscarea aerului din masina, deci ajuta la curatarea parbrizului aburit. Pastrati o carpa din microfibra in masina pentru a sterge geamul daca se abureste din nou in timp ce conduci.

Cum sa iti dezgheti parbrizul?

Este important sa te asiguri ca parbrizul este complet dezghetat inainte de a incerca sa conduci iarna. Nu este suficient doar sa stergi un mic petic pentru a vedea.

Asigura-te ca stergatoarele nu sunt pornite inainte de a porni motorul, in cazul in care sunt inghetate pe sticla.

Porniti motorul si porniti suflanta de aer cald. De asemenea, puteti utiliza aerul conditionat pentru a elimina umezeala din interiorul masinii. Porniti incalzirea parbrizului si oglinzile incalzite daca le aveti.

Folositi o racleta si un dispozitiv de dezghetare pe parbriz in timp ce asteptati ca masina sa se incalzeasca.

Cum sa evitati stralucirea parbrizului

Stralucirea luminii de la soare sau masinile care trec va pot distrage atentia cand conduceti. Cea mai buna modalitate de a reduce stralucirea este sa va asigurati ca parbrizul este curat in interior si in exterior si fara crapaturi sau aschii de piatra. Curatarea parbrizului si a lamelor stergatoarelor va va ajuta sa scapati de pete.

Chiar daca nu sunteti fumator, pe interiorul parbrizului se va forma o pelicula neclara, asa ca trebuie sa o curatati in mod regulat.  Zgarieturile, abraziunile si aschiile din exterior pot inrautati si orbirea de la soare. Noile lame curata ecranul mai eficient si ajuta la reducerea efectului de orbire al soarelui – incercati sa le reinnoiti o data pe an.

Daca purtati ochelari fara protectie impotriva stralucirii, puteti suferi de dureri de cap sau de oboseala a ochilor cand conduceti. Lentilele rezistente la orbire sunt disponibile de la majoritatea magazinelor de ochelari si sunt ideale pentru soferii frecventi. De asemenea, puteti cauta ochelari de conducere anti-orbire si ochelari de soare de conducere.

0 Shares
You May Also Like