Cu siguranta, toti stim ca cea mai populara urare pe care o folosim dar si o auzim in mod constant in preajma sarbatorilor de iarna, este clasica urare in care asociem perioada de sarbatori cu o perioada fericita din viata noastra, dorindu-le astfel si celor din jur acelasi lucru, zicand ,, Craciun Fericit!”.
Din pacate, notiunea de fericire, a devenit atat de relativa si de diferit perceputa odata cu trecerea anilor, fiind bineinteles diferita pentru fiecare dintre noi si in functie si de caracter si personalitate.
Cumva, poate chiar cu putina ,,magie”, aceasta fericire se instaleaza pe chipul tuturor in preajma Craciunului, intreaga atmosfera fiind imbracata in straie festive, fapt ce impinge oamenii catre bunatate, catre liniste si pace sufleteasca, lucru care automat atrage dupa sine fericirea si buna dispozitie.
In general, perioada aceasta a sarbatorilor de iarna, fiind impletita cu atat de multa incarcatura emotionala, devine un prilej de a ajuta oamenii din jur, de a impartii bunatate si de a face fapte bune si astfel, dupa cum toata lumea stie, devi mult mai fericit atunci cand esti inconjurat de oameni pozitivi si fericiti carora le-ai putut aduce un zambet pe fata.
Fericirea aceasta adusa de Sfintele Sarbatori de Craciun, este una pura, culeasa din cele mai mici gesturi si intamplari, extrasa din momentele acelea unice, de care ne putem bucura doar o data pe an, in aceasta perioada.
Nimic nu se poate compara cu fericirea sufleteasca pe care o simtim atunci cand, in ziua de Craciun, stam inconjurati de familie, la masa, privind cu drag si bucurie catre copiii care se joaca langa minunatul brad artificial de Craciun, impodobit cu atat de multa pasiune si dedicare.
Ce mai putem spune despre zambetele aduse pe chip de o strasnica bataie cu zapada, exact ca atunci cand eram copii? Nu putem uita nicicum de orele intregi petrecute in zapada si nici de bataile cu bulgari sau de clipele care treceau pe nesimtite cand eram la sanius, incununate toate de sentimentul acela unic de intrat in casa la caldura, in miros de cozonaci proaspat copti de bunica, intampinati de mama care ne astepta cu haine de schimb si cu cate o cana de ciocolata calda, pe care sa o savuram lipiti de caloriferele in care se oglindeau jocurile de lumini ale podoabelor din brad.
Cum poti sa nu fii fericit de Craciun, atunci cand, mergand pe strada inca mai zaresti grupuri de copii imbujorati jucandu-se in zapezi sau care merg din poarta in poarta pentru a putea duce mai departe aceasta traditie a colindelor. Va amintiti cat de fericiti erati atunci cand la randul vostru, ieseati la colindat, iar niste oameni draguti cu sufletul mare va primeau zambitori si va ofereau in dar bunataturi si dulciuri specifice perioadei.
Odata ajuns adult, parinte, fericirea ta de Craciun consta in crearea fericirii pentru cei dragi tie, in a te asigura ca cei mici vor fi complet impresionati de darurile primite de la simpaticul batranel cu barba lunga si alba si ca sotul impreuna cu parintii si fratii, vor fi alaturi de tine la masa de Craciun, cuceriti de preparatele delicioase la care ai muncit atat de mult.
Ar fi ideal ca intregul an sa poate fi parcurs la fel, precum este aceasta perioada de sarbatoare, cu bunatate, cu zambetul pe buze, cu dorinta de a fi mai bun si de a ajuta oamenii din jur, cu puterea de a ne bucura din si pentru lucruri mici; asadar, haideti sa incercam sa fim fericiti si sa dorim celor din jur mereu fericire si tot ce e mai bun, fara a avea nevoie de un motiv.
Craciun Fericit!