De ce sa porti un costum medical?

De ce sa porti un costum medical?

0 Shares
0
0
0

Costumele medicale sunt haine de lucru purtate de personalul salii de operatie in mediul curat al salii de operatie. Cele mai multe dintre ele au maneci scurte si decolteu cu varf, care pot fi purtate de medici, asistente sau anestezisti.

Odata intrati in sala de operatie, trebuie sa solicitati sa purtati acest costum septic. Scopul designului cu maneca scurta este de a facilita curatarea mainilor, antebratelor si a treimii anterioare a bratului pentru personalul implicat in operatie. Dupa ce personalul chirurgical se spala pe maini, asistenta va va ajuta sa va puneti pe halatul chirurgical.

De ce sa porti costume medicale?

  1. Designuluniform al acestui costum este simplu, usor de curatat, inlocuieste cu costuri reduse si minimizeaza locurile in care contaminantii pot fi ascunsi.
  2. Costumele medicale pot proteja deteriorarea hainelor personale

Costumele medicale pot proteja imbracamintea personala de sange, urina, varsaturi si chiar agenti patogeni. Personalul medical atinge toate obiectele in fiecare zi.

  1. Costume medicale pot oferi buzunare pentru a transporta unele materiale medicale convenabil.

Unele stiluri de costume medicale au buzunare, care pot facilita deplasarea asistentelor medicale in camera in timpul zilei si este convenabil sa transporte o cantitate mare de materiale medicale utile. Aceste beneficii pot salva asistentii medicali pasi suplimentari in timpul zilei si ii pot ajuta sa aiba grija de pacienti mai eficient.

  1. Costumele medicale pot ajuta la identificarea personalului medical.

Costumele medicale pot ajuta pacientii si vizitatorii sa identifice cine sunt cei din personalul medical.

Poti vedea aici mai multe modele de bandane medicale care se vor potrivi foarte bine mai multor costume medicale.

Imbracaminte de protectie medicala: Ghidul complet

Fie ca este vorba de SARS sau pneumonie din cauza noului coronavirus, imbracamintea de protectie medicala joaca un rol vital in fiecare raspandire a virusului, iar calitatea imbracamintei medicale de protectie se imbunatateste treptat odata cu imbunatatirea tehnologiei de productie. Acest articol va explica in detaliu imbracamintea de protectie medicala din urmatoarele 4 aspecte.

1 Introducerea de baza a imbracamintei de protectie medicala.
1.1 Ce este imbracamintea de protectie medicala? Definirea si aplicarea imbracamintei de protectie medicala.
1.2 Care sunt structura comuna si categoriile de imbracaminte medicala de protectie?

2 Productia de imbracaminte de protectie medicala.
2.1 Care sunt materiile prime comune si performanta imbracamintei de protectie medicala?
2.2 Fabricarea imbracamintei medicale de protectie.

3 Cerinte de calitate pentru imbracamintea de protectie
Medicala 3.1 Care sunt standardele comune de calitate?
3.2 Care sunt dovezile?

4 Cum sa purtati corect imbracamintea de protectie?
4.1 Comanda de imbracaminte de protectie medicala.
4.2 Ordinul de indepartare a imbracamintei medicale de protectie.
4.3 Precautii pentru imbracamintea de protectie medicala.

1 Introducerea de baza a imbracamintei de protectie medicala.

1.1 Ce este imbracamintea de protectie medicala? – Definitie si aplicare

Imbracaminte de protectie medicala, cunoscuta si sub numele de imbracaminte de protectie medicala, salopete de protectie de unica folosinta sau costum antivirus.

Imbracamintea de protectie medicala se refera la imbracamintea de protectie purtata de personalul medical (medici, asistenti medicali, personal de sanatate publica, curatatorie etc.) si persoanele care intra in anumite zone sanitare (cum ar fi pacientii, vizitatorii spitalului, persoanele care intra in zona infectata etc.).

Imbracamintea de protectie medicala are o buna permeabilitate si bariera de umiditate, are functia de a rezista penetrarii alcoolului, sangelui, fluidelor corporale, particulelor de praf de aer si virusilor bacterieni, protejeaza eficient siguranta personalului si mentine mediul curat.

1.2 Care sunt structura comuna si categoriile de imbracaminte medicala de protectie?

Imbracamintea de protectie medicala este o combinatie de palarii, bluze si pantaloni.

Exista doua tipuri de imbracaminte de protectie medicala: halat de izolare si imbracaminte de protectie.

Principala diferenta intre imbracamintea de protectie medicala si rochia de izolare este ca imbracamintea de protectie medicala este mai durabila decat imbracamintea de izolare, gradul de protectie este mai mare, performanta protectiei este mai buna, scopul protectiei si principiul protectiei sunt diferite.

2 Productia de imbracaminte de protectie medicala.

2.1 Care sunt materiile prime comune si performanta imbracamintei de protectie medicala?

Materialele comune utilizate in imbracamintea de protectie medicala de unica folosinta sunt tesatura adeziva textila din polipropilena, fibra de poliester nou, tesatura acoperita cu polimeri, folia de polietilena respirabila/compozitul netesut. In prezent, cele mai multe dintre ele folosesc materiale de politetrafluoretilena (PTFE) pentru a face imbracaminte de protectie medicala, PTFE este un tip de polimer de inalta performanta, care nu numai ca poate rezista presiunii apei, ci si poate evacua vaporii de apa prin micropori.

Proprietatile conexe ale acestor materiale sunt dupa cum urmeaza:

2.2 Fabricarea imbracamintei medicale de protectie.

Imbracamintea comuna de protectie medicala consta, de obicei, dintr-o palarie, un varf si pantaloni. Prin taierea, coaserea, strangerea, presarea benzii adezive si a altor tehnologii de fabricatie, putem produce imbracaminte de protectie medicala calificata. De-a lungul procesului, masina implicata este in principal o masina de cusut si o masina de presare a adezivului.

0 Shares
You May Also Like