Cum sa va alegeti cel mai bun ceas de alergat?

Cum sa va alegeti cel mai bun ceas de alergat?

0 Shares
0
0
0

Una dintre întrebarile pe care le primesc cel mai mult pe Instagram este „ce ceas de alergare folosesti?”

Ei bine, tocmai mi-am cumparat un costisitor cadou de 30 de ani, o noua versiune cu aur roz si alb Garmin Fenix ​​5S. L-am poftit de ani de zile si de când vechiul meu Garmin 220 a ajuns la sfârsitul vietii sale, am decis sa ma tratez!

Procesul gândit de cumparare a Garmin Fenix ​​5S 🙂

E dragut! Adica îl pot purta toata ziua fara sa simt ca as purta un ceas sport.

Functioneaza atât ca un tracker de fitness, cât si ca un ceas de alergare.

Îl puteti folosi pentru triatlon. 🙂

Durata de viata a bateriei este uimitoare, în special cu GPS-ul pornit – dureaza 14 ore.

Am mentionat ca este superb? …

Sunt o fata Garmin. Mai ales pentru ca le gasesc cele mai usor de utilizat. Am testat în trecut TomToms, Apple Watch, SUUNTO (desi nu cuprinzator) si FitBit si pot spune ca pentru mine … Garmin e cel mai bun. Cu toate acestea, sunt din ce în ce mai multe ceasuri care vin pe piata, astfel încât cel mai bun brand pentru mine s-ar putea sa nu fie cel mai bun pentru tine.

Cum sa alegi ceasul de alergare potrivit pentru tine?

Când va uitati la ceasuri, întrebati-va ce date cautati atunci când alergati? Care este bugetul tau?

Caracteristicile pe care le compar eu, sunt:

GPS – Vreau un ceas cu GPS care sa îmi arate, destul de precis, distanta, ritmul (atât curent, cât si mediu), iar acum am început sa ma uit la cadenta si ritmul cardiac. Nu îmi configurez intervalele pe ceas, dar stiu ca o multime de oameni o fac, astfel încât aceasta functie poate fi utila pentru antrenamentele de viteza contra timp.

Pret – nu am cheltuit niciodata mai mult de 1000 de lei pe un ceas (Garmin Fenix 5S nu se pune, e cadou de ziua mea :))

Durata de viata a bateriei – noul Garmin Forerunner 645M are doar 5 ore de baterie GPS (în opinia mea acest factor este mai important decât durata totala de viata a bateriei … cui îi pasa daca ceasul tau are 9 zile de încarcare daca nici macar nu face nimic! )

Marime / greutate – Nu ma gândesc prea mult la greutate, dar nu imi plac ceasurile uriase. Si îmi plac destul de mult ceasurile mai mici, mai feminine, pentru confort.

Dar cel mai important criteriu este Usurinta de Utilizare. Daca nu îl pot folosi, ce rost are sa-l am ?! Nu-mi place un ceas cu prea multe butoane sau care necesita o aplicatie pentru ca sa functioneze.

Chiar aveti nevoie de un ceas de alergat?

Raspunsul este nu. Daca nu îti pasa prea mult de ritmul tau, faci majoritatea alergarilor pe banda de alergat sau esti încântat sa folosesti o aplicatie gratuita, atunci nu ai nevoie de un ceas. Cu toate acestea, daca va plac datele post-alergare, doriti sa va calculati mai precis distanta si ritmul sau doriti sa puteti lasa telefonul acasa, atunci va recomand sa va luati unul.

Am cumparat primul meu Garmin cu ani în urma, în 2011. Si l-am folosit pâna în 2014 …!

Cel mai bun ceas de alergat pentru începatori …

Acest lucru va depinde de cât doriti sa cheltuiti. Dar caracteristicile cheie pe care cred ca le doriti sunt GPS-ul pentru a va stabili distanta si ritmul, cu posibilitatea de a face o pauza si de a va opri fara a va pierde toate datele.

Ceasurile pentru începatori care îmi plac sunt:

Garmin Forerunner 30 (600 lei) – cu încheietura mâinii, ritmul, distanta, timpul, cadenta, caloriile, VO2 max si caracteristica Garmin Connect, acesta ar putea fi unul dintre cele mai bune ceasuri de alergat de baza (nu l-am testat) dar experienta mea cu Garmin a fost întotdeauna buna!). Pâna la 8 ore în modul GPS ar trebui sa fie suficient.

Garmin Forerunner 220 (1000 lei) – are toate caracteristicile de care am nevoie (cu exceptia HR pentru încheietura mâinii, puteti cumpara versiunea premium HR mai scumpa) si face o treaba excelenta.

Apple Watch (1600 lei) – daca doriti un ceas care sa urmareasca totul si sa aiba bonusul aplicatiei Nike pentru alergare.

TomTom Runner 3 (650 lei) – am constatat ca acest ceas e mai complicat si a durat ceva timp sa aflu cum sa-l folosesc, cu toate acestea, are toate informatiile de care aveti nevoie, odata ce il intelegeti!

Cea mai valoroasa caracteristica a ceasului …

O fi GPS ?! Am cumparat ceasuri pentru a le încerca, care sunt practic doar cronometre si care au nevoie de accesorii suplimentare pentru a urmari distanta si ritmul. Pentru mine, asta nu e deloc interesant!

În realitate, folosesc cel mai mult distanta si ritmul.

Cea mai proasta caracteristica …

Personal, nu cred ca instrumentul de urmarire a somnului este atât de util, deoarece ceasul este destul de voluminos si l-am lovit accidental pe sotul meu în ochi cu noul meu Garmin încercând sa-l port în pat.

De asemenea, ignor întotdeauna timpul de recuperare sugerat … poate oferi niste obiective ridicol de nerealiste. Sau când functia MOVE apare în ziua în care ati alergat 20 de km!

Monitor de ritm cardiac … Da sau Nu?

Nu am alergat niciodata cu o curea HR pentru piept, mai ales pentru ca am destule lucruri în zona pieptului (si suficienta teama de frecare). Tocmai am trecut la un ceas cu functie HR pentru încheietura mâinii si am constatat ca am reusit sa ma descurc destul de bine pe parcursul a 6 ani de alergare fara acest tip de monitorizare.

Cu toate acestea, daca doriti sa încercati antrenamentul cu frecventa cardiaca sau daca lucrati cu un antrenor pentru a va mentine ritmul cardiac, atunci aceasta poate fi o caracteristica extrem de utila.

Frecventa cardiaca a încheieturii mâinii nu va fi niciodata la fel de precisa ca un monitor de piept, dar totusi cred ca face o treaba buna pentru a va oferi o indicatie estimativa.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…