Cum să îți reglezi umiditatea din casă cu un dezumidificator eficient și silențios

0 Shares
0
0
0

Cu un dezumidificator eficient și silențios poți regla eficient umiditatea din casa ta. Umiditatea potrivită nu numai că previne mucegaiul, ci asigură și un mediu de viață plăcut. În același timp, un astfel de dispozitiv îți promovează sănătatea. 

Un aparat dezumidificare este folosit oriunde umiditatea este prea mare. Asigură un mediu plăcut, fără să usuce interiorul. Dacă umiditatea este prea scăzută, membranele mucoase se vor usca, ducând la un risc crescut de infecție, mai ales iarna. De asemenea, îți usucă pielea, provocând mâncărime sau erupții cutanate.

Scapă de umiditatea din locuință cu un dezumidificator de calitate!

Umiditatea poate fi reglată cu ușurință cu un dezumidificator. Dispozitivul protejează împotriva mucegaiului, care apare în principal atunci când umiditatea este ridicată. 

Acarienii de praf de casă, care provoacă alergii, se dezvoltă și în condiții de umiditate ridicată. Înainte de a cumpăra un aparat de dezumidificare, acordă atenție următoarelor criterii:

  • Dimensiunea camerei;
  • Temperatura camerei;
  • Performanța dispozitivului;
  • Dimensiunea rezervorului de apă;
  • Consumul de energie;
  • Volumul.

De asemenea, ține cont de înălțimea tavanului camerei. Majoritatea aparatelor sunt proiectate pentru o înălțime standard a tavanului de 2,5 metri. Dacă tavanul camerei este mai jos, ai nevoie de un dispozitiv cu mai puțină putere, iar dacă tavanul este mai înalt, ai nevoie de un dispozitiv cu mai multă putere. 

Există diferite tipuri de dispozitive pentru diferite scopuri. Multe dintre ele au un filtru suplimentar de praf. Aceste tipuri de dispozitive dezumidifică și curăță aerul în același timp.

Aparatele moderne sunt echipate cu afișaje digitale. Acest lucru îți permite să reglezi cu ușurință temperatura camerei și nivelul de umiditate. 

Nivelul apei din recipient poate fi citit și el pe afișaj. Cel mai bine este să alegi un model cu higrostat integrat care măsoară umiditatea și care se oprește imediat ce nivelul de umiditate dorit este atins.

Când are sens să amplasezi un dezumidificator în interiorul casei?

Practic, dezumidificatoarele sunt folosite în case cu umiditate excesivă. Dacă geamurile se aburesc adesea, acest lucru se datorează umidității excesive. De exemplu, aerul din baie este adesea umed, mai ales dacă nu ai o gură de aerisire. Umiditatea excesivă duce la formarea mucegaiului, care este dăunătoare sănătății locuitorilor casei. 

Circulația insuficientă a aerului favorizează și ea formarea mucegaiului. Sporii fungici declanșează probleme respiratorii care, în cel mai rău caz, duc la astm bronșic. Mucegaiul atacă de asemenea structura clădirii și mobilierul. 

Acest lucru se observă prin prezența unui miros neplăcut. Acest lucru are un impact negativ asupra mediului de viață. Mucegaiul se dezvoltă la o umiditate relativă de peste 60 %. 

Dezumidificatoarele pot fi utilizate în mai multe moduri. Sunt folosite atât în ​​încăperi locuite, cât și în cele nelocuite. Pentru a trăi într-un mediu sănătos, este important să ai o bună ventilație în casă. Întrucât diferitele forme de poluare au deja un impact negativ asupra vieții noastre în exterior, este indicat să asigurăm calitatea aerului în interiorul casei. 

De fapt, sporii sunt cunoscuți pentru că afectează sănătatea respiratorie a persoanelor sensibile, cum ar fi copiii, vârstnicii, dar și pacienții cu afecțiuni preexistente ale bronhiilor și plămânilor (în special astmul). Poate că nu știi, dar mucegaiul joacă un rol important în lipsa de concentrare, dureri de cap sau oboseală. 

Experții recomandă utilizarea acestor dispozitive, care îți permit să reglezi umiditatea aerului care este mai mare de 60%. Dezumidificatorul este un dispozitiv eficient, deoarece ajută la purificarea aerului cu un conținut prea mare de apă și, prin urmare, poate provoca probleme de respirație și creșterea mucegaiului. 

De ce să ții cont la alegere dezumidificatorului?

Un dezumidificator electric silențios și eficient este un dispozitiv compact conceput pentru a reduce nivelul de umiditate dintr-o cameră. Aceasta este sarcina sa principală. Pe lângă funcția principală, poate îndeplini și funcții suplimentare: de exemplu, încălzirea aerului sau curățarea acestuia de praf. 

În ceea ce privește domeniul de aplicare, dezumidificatoarele pot fi instalate în orice apartament. Practic, fiecare casă are cel puțin o cameră în care există umiditate ridicată. Dezumidificatoarele de uz casnic sunt deosebit de relevante pentru apartamente, mai ales pentru cele situate la parter, unde există adesea un nivel crescut de umiditate. 

Și aceste dispozitive compacte te vor ajuta să scapi de toate consecințele negative. În ciuda dimensiunilor sale modeste și a designului simplu, un dezumidificator este considerat un dispozitiv foarte util pentru casă, deoarece are o serie de avantaje, printre care:

  • Asigurarea unui microclimat confortabil în cameră (pentru muncă și petrecerea timpului liber);
  • Prevenirea răcelilor frecvente;
  • Creșterea duratei de viață a structurilor clădirii;
  • Eliminarea condensului de pe geamuri;
  • Protecția mobilierului, a cărților, documentelor și a tot felul de produse din lemn sau metal;
  • Crește durata de valabilitate a alimentelor și a medicamentelor;
  • Eliminarea consecințelor inundațiilor;
  • Reducerea costurilor de încălzire (aerul cu umiditate optimă se încălzește mai repede).

În plus, dezumidificatorul este mobil, ceea ce face îl face transportabil dintr-o cameră în alta. De exemplu, îl poți pune mai întâi în dormitor, apoi în baie, pentru a elimina rapid condensul după procedurile de duș sau pentru a accelera procesul de uscare a hainelor spălate. Instalarea unui dezumidificator nu necesită deloc abilități din partea ta. 

Tot ce trebuie să faci, este să-l conectezi la o priză, să-l așezi la locul potrivit, să-l setezi și să-l lași să-și facă treaba. Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când achiziționezi un astfel de produs. Trebuie să ții cont de parametrii tehnici, zona camerei în care va sta, design-ul dispozitivului, etc.

Performanța este unul dintre parametrii cheie. Determină direct câtă apă poate elimina dispozitivul pe zi. Acest parametru este indicat în caracteristicile fiecărui model. 

Desigur, cu cât suprafața camerei este mai mare, cu atât dezumidificatorul trebuie să fie mai eficient. Dacă alegi un model la întâmplare, atunci nu te poți aștepta la performanțe bune, deoarece, este posibil ca dispozitivul să nu poată face față umidității crescute.

Confortul în timpul funcționării dispozitivului depinde direct de nivelul de zgomot. Dacă cumperi produsul pentru un apartament, atunci este mai bine să alegi un model silențios. Astfel, atunci când te uiți la televizor sau citești o carte, zgomotul nu va interfera și nu te va irita.

Trebuie să acorzi atenție și designului dezumidificatorului, dacă vrei să arate armonios în interior. Producătorii oferă o mare varietate de modele din care să alegi. Dacă designul nu joacă un rol special pentru tine, poți alege un model în culoarea alb.

0 Shares
You May Also Like