Cum să îți recuperezi zâmbetul și sănătatea orală cu un implant dentar

0 Shares
0
0
0

Zâmbetul este unul dintre cele mai importante elemente. Cu ajutorul zâmbetului reușești să exprimi fericirea pe care o ai în momentul respectiv și arăți că ești o persoană caldă și blândă. Totodată îți arăți dinții, astfel arătând că te simți confortabil cu persoanele din jur.

Așadar, sănătatea orală trebuie să rămână în cele mai bune condiții pe parcursul vieții, însă tot vei întâmpina diferite probleme. Aceste probleme apar din cauza traumatismelor, a cariilor sau a altor tipuri de probleme. Însă, odată ce ai sesizat ceva greșit, trebuie să consulți un medic specialist care să-ți ofere un tratament sau să-ți spună dacă ai nevoie de un implant dentar.

Unul dintre cabinetele stomatologice care oferă servicii de înaltă calitate este Cabinetul Doctor Teiusianu. Cu ajutorul unei programări vei afla care este problema pe care o întâmpini și dacă ai sau nu nevoie de un implant dentar. 

Care sunt beneficiile pe care le aduce un implant dentar

Înainte de a vorbi despre beneficiile pe care un implant de dinți îl aduce, cu siguranță te întrebi ce este un implant dentar. Pe scurt, implantul dentar este o soluție pentru momentul în care duci lipsă de un dinte.

Această soluție îți oferă înlocuirea unui dinte lipsă sau a coroanei dentare, astfel recăpătându-ți zâmbetul înapoi și încrederea de a zâmbi. De altfel, materialele din care implantul de dinți este confecționat este unul compatibil cu organismul.

Acum să trecem la avantajele pe care acest implant ți le aduce. Un prim beneficiu este o estetică bună și un aspect extrem de natural. Aceștia sunt personalizați, astfel că implantul va semăna cu restul dinților din gura ta când vine vorba și de culoare și de formă. Astfel, că nimeni nu va observa vreo diferență.

Un al doilea avantaj este funcționalitatea pe care o are. Implantul de dinți nu este ca și proteza. Acesta este fixat de osul mandibulei sau a maxilarului, astfel că acesta nu alune sau nu se deplasează. Mâncarea o vei putea mesteca extrem de ușor.

Al treilea beneficiu este durabilitatea acesteia în timp. Dacă îngrijirea implantului este corespunzătoare, acesta poate rezista o viață îndelungată fără a fi nevoie de o modificare. De exemplu, protezele sau punțile trebuie să fie schimbate după câțiva ani, datorită uzurii care se face în timp.

De asemenea, un alt beneficiu este de a preveni pierderile osoase. Cu ajutorul implantului, osul va rămâne sănătos pentru o perioadă lungă de timp. Totodată, acest implant este mult mai convenabil decât o dantură. Acesta face parte din sistemul tău stomatologic, după implementarea acestuia.

Vei putea consuma orice tip de aliment dorești, neavând restricții alimentare. Încrederea în sine, de a zâmbi și de a vorbi se vor întoarce odată cu implementarea implantului dentar.

Cum se realizează un implant

Există o serie de etape care trebuie să fie urmate pentru ca implantul de dinți să fie realizat cu succes. Pentru a-ți simplifica procesul prin care se aplică implantul, îți voi explica fiecare etapă în parte.

Prima etapă este examinarea de dinaintea implantului. Se face o evaluare pentru a vedea cum te simți, ce îți dorești de la acest implant și dacă acesta este necesar. Aceste lucruri se vor discuta între tine și medicul stomatolog. De asemenea, pentru a vedea dacă osul este optim pentru o implementare, se face o radiografie.

Dacă medicul stomatolog consideră că este nevoie de o bază mult mai puternică, care să susțină implantul într-un mod corespunzător îți va recomanda diverse proceduri. Aceste proceduri pot fi, un sinus lift sau un transplant de os.

După ce evaluarea a luat sfârșit, se va face intervenția chirurgicală. În funcție de discuția pe care ai avut-o cu medicul specialist, anestezia va fi generală sau locală. Medicul chirurg va realiza o incizie în gingia mandibulei sau a maxilarului, astfel ajungând la osul acesteia.

După aceea implantul dentar este plasat în interiorul osului și acesta este din zirconiu sau titan. După stabilirea implantului în os, gingia este închisă pentru a începe procesul acesteia de vindecare.

Următoarea etapă o reprezintă perioada de vindecare. După ce implantul a fost implementat, osul care îl înconjoară este esențial să crească și să se stabilizeze, procesul numindu-se osteointegrare. Astfel, perioada de vindecare fiind diferită pentru fiecare, poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni.

O altă etapă este cea de formare a unei coroane personalizate. Aceasta se adăugă doar după ce osul este vindecat. Coroana reprezintă partea dintelui care este vizibilă, care este fixată pe implant și creând un zâmbet excepțional.

Implant Dentar: Soluția Perfectă pentru Zâmbetul Tău | Experiență și Calitate

Care sunt pașii pentru îngrijirea implantului pe termen lung

Pentru a beneficia de o vindecare eficientă și rapidă, ai nevoie să respecți câțiva pași. Acești pași te vor ajuta în a avea un implant calitativ, menținut într-o stare optimă și fiind funcțional, fără a întâmpina vreo problemă.

Pentru început asigură-te că ai o igienă orală bine pusă la punct și strictă. Spală-te pe dinți de 2 ori pe zi, folosește o pastă de dinți care nu este agresivă cu dinții tăi și utilizează o periuță de dinți moale. Nu pune presiune pe implant în primele săptămâni. Folosirea aței dentare este permisă, însă trebuie folosită cu atenție pentru a preveni iritațiile.

Pentru prevenirea unei iritații sau a unei inflamații asigură-te că îți clătești gura cu apă sărată. Aceasta ajută implantul să fie menținut curat și folosește-o de câteva ori pe zi.

De asemenea, în primele săptămâni de la intervenție, mănâncă alimente moi. Dacă aplici presiune în zona implantului (adică dacă mănânci alimente tari), zona respectivă nu se va vindeca la fel de repede și vor apărea disconforturi sau infecții.

De altfel, consumul de alcool și fumatul trebuie să fie excluse în timpul etapei de vindecare pentru ca implantul să se vindece corespunzător. Totodată, nu atinge zona implantului. Evită să atingi cu degetele, cu limba sau cu alte obiecte zona respectivă pentru a preveni un disconfort.

Realizează vizite regulate la medic pentru evaluări. Astfel, sănătatea sistemului stomatologic va fi sub control. Dacă observi o sângerare anormală, umflare excesivă sau durere care persistă, contactează medicul specialist, deoarece este un simptom care conduce către o infecție. Prin contactarea medicului, acesta îți va analiza situația și îți va prescrie un tratament.

0 Shares
You May Also Like