Care sunt cele mai bune platforme de schimb de criptomonede fără KYC

Care sunt cele mai bune platforme de schimb de criptomonede fără KYC?

0 Shares
0
0
0

În lumea modernă, în care tehnologia a revoluționat multe aspecte ale vieții noastre, criptomoneda a devenit o parte semnificativă a economiei globale. Cu toate acestea, o problemă cu care se confruntă mulți utilizatori ai criptomonedelor este necesitatea de a trece printr-un proces KYC (Know Your Customer), sau “Cunoaște-ți Clientul” în română, atunci când doresc să cumpere sau să vândă active digitale.

Procesul KYC poate fi considerat intruziv de către unii, deoarece necesită furnizarea de informații personale și documente de identificare. Cu toate acestea, există opțiuni pentru cei care preferă o abordare mai privată. În acest articol, vom prezenta cele mai bune platforme de schimb de criptomonede care nu necesită un proces KYC în 2023.

Ce înseamnă “Fără KYC”?

KYC este un set de proceduri de verificare a identității unui client înainte ca acesta să poată efectua tranzacții financiare prin intermediul unei platforme. Procesul este conceput pentru a preveni spălarea de bani, finanțarea terorismului și alte activități ilegale.

Cumpărarea de Criptomonede Fără KYC în 2023: Navigând Printr-un Peisaj în Schimbare

În domeniul activelor digitale, alegerea dintre securitate și confidențialitate devine din ce în ce mai dificilă. Timp de ani de zile, entuziaștii activelor digitale s-au bazat pe platforme de schimb de criptomonede populare fără KYC, cum ar fi Kucoin și ByBit, pentru a-și susține obiceiurile de tranzacționare anonime. Cu toate acestea, anul 2023 a avut planuri diferite, majoritatea platformelor întărindu-și procesele de verificare.

Echilibrul dintre securitate și confidențialitate este unul delicat. Deși procedurile KYC (Cunoaște-ți Clientul) sunt concepute pentru a ne proteja de spălarea de bani, fraudă și alte activități ilegale, acestea pot părea adesea intruzive și consumatoare de timp.

Pentru investitorii în criptomonede care își valorizează confidențialitatea sau pur și simplu doresc să tranzacționeze fără bătăi de cap, platformele de schimb fără KYC reprezintă soluția perfectă. În acest ghid cuprinzător, vom explora cele mai bune platforme unde puteți cumpăra criptomonede fără KYC, asigurându-vă că experiența dvs. de tranzacționare este lină, sigură și privată.

Ce este Verificarea KYC?

KYC, sau “Know Your Customer” (Cunoaște-ți Clientul, în traducere liberă), reprezintă un proces standard de verificare a identității pe care instituțiile financiare îl folosesc. Este un mod prin care afacerile pot verifica identitatea clienților lor și pot evalua riscurile potențiale asociate cu intenții ilegale.

Ce implică procesul KYC?

Procesul implică în general colectarea și validarea datelor personale despre un client, cum ar fi numele, adresa fizică, data nașterii și documentele de identificare emise de guvern. Unele proceduri KYC vă cer chiar să realizați un scurt videoclip sau un selfie pentru a vă asigura că sunteți persoana care se afirmă a fi în documentul respectiv!

De ce Majoritatea Platformelor de Schimb de Criptomonede Cer KYC?

Majoritatea platformelor de schimb de criptomonede impun proceduri KYC pentru a fi în conformitate cu reglementările anti-spălare de bani (AML) și de finanțare a terorismului (CTF). Teoretic, verificarea identității utilizatorilor înseamnă că platformele de schimb de criptomonede împiedică platformele lor de tranzacționare să fie invadate de roboți sau folosite pentru activități ilegale.

Procedurile KYC ajută, de asemenea, la protejarea utilizatorilor împotriva fraudei. Asigurându-se că toți utilizatorii sunt persoanele care pretind că sunt, platforme ca Coinbase și Binance pot oferi un mediu de tranzacționare mai sigur. Acest aspect este deosebit de important în cazul unor dispute sau investigații, unde informațiile despre utilizatorii verificați pot face diferența între câștigarea sau pierderea unui caz legal.

În plus, verificarea KYC ajută platformele de schimb să mențină o relație bună cu băncile și procesatorii de plăți. Dacă contul dvs. bancar ar primi brusc milioane de dolari americani dintr-o sursă necunoscută, ar fi mai probabil ca banca să înghețe fondurile decât dacă ar putea confirma că valoarea provine din contul dvs. de pe o platformă de schimb de criptomonede.

De ce Evită Investitorii în Criptomonede Procedurile KYC

De ce Evită Investitorii în Criptomonede Procedurile KYC?

Pe hârtie, KYC pare a fi un instrument excelent care protejează piața de criptomonede de actori rău intenționați și ne oferă un mediu mai sigur pentru a cumpăra Bitcoin (BTC) și pentru a învăța despre tehnologia blockchain.

Deci, care este toată această agitație? De ce se străduiesc investitorii în criptomonede să evite KYC?

Preocupări Legate de Confidențialitate

Procedurile KYC cer utilizatorilor să furnizeze informații personale și documente, ceea ce poate îngrijora pe cei care își valorizează intimitatea. Multe persoane nu sunt confortabile să împărtășească aceste informații cu o platformă de schimb de criptomonede, în special având în vedere riscul potențial al încălcărilor de date.

Accesul Ușor

Finalizarea procedurilor KYC poate fi consumatoare de timp și poate necesita un efort considerabil. Utilizatorii care doresc să înceapă tranzacționarea rapid pot prefera o platformă de schimb fără KYC pentru a evita aceste obstacole.

Accesibilitate Globală

Nu toată lumea are același acces la documentația personală necesară pentru procedurile KYC, sau s-ar putea să trăiască într-o țară care nu este acceptată de platforma de schimb. Platformele de schimb fără KYC au adesea mai puține restricții, ceea ce le face mai accesibile pentru utilizatorii din întreaga lume.

KYC este Anti-Cripto

Anonimatul, descentralizarea și auto-păstrarea sunt pietrele de temelie ale mișcării criptomonedei. Verificarea Cunoaște-ți Clientul (KYC) intră în conflict direct cu toate aceste valori.

Cele Mai Bune Platforme de Schimb de Criptomonede Fără KYC

Cele Mai Bune Platforme de Schimb de Criptomonede Fără KYC

 

Deși platformele de schimb de criptomonede fără KYC devin tot mai greu de găsit, câteva platforme rămân dedicate intimității utilizatorilor și accesibilității ușoare. Aceste platforme permit utilizatorilor să tranzacționeze criptomonede fără procedurile adesea anevoioase de KYC. Să aruncăm o privire mai atentă asupra unora dintre cele mai bune platforme de schimb de criptomonede fără KYC disponibile pe piață.

  1. MEXC : MEXC este o alegere populară în rândul entuziaștilor de criptomonede care preferă să tranzacționeze fără a necesita verificarea KYC. Această platformă de schimb de criptomonede oferă o gamă largă de perechi de tranzacționare, inclusiv elemente esențiale precum Ethereum (ETH) și Tether (USDT), făcând-o o platformă versatilă atât pentru începători, cât și pentru traderi experimentați.

Unul dintre elementele care ies în evidență la MEXC este interfața sa prietenoasă cu utilizatorul și aplicația mobilă, care simplifică tranzacționarea pentru cei noi în acest domeniu. Platforma de schimb acceptă, de asemenea, plăți cu cardul de credit.

Fără KYC, MEXC oferă un limită generoasă de retragere zilnică de până la 2 BTC. Cu toate acestea, dacă alegeți să finalizați procesul KYC, această limită crește, oferind traderilor cu volume mari o flexibilitate mai mare. MEXC se bucură, de asemenea, de comisioane reduse pentru tranzacționare, ceea ce oferă traderilor mai multă valoare pentru investiția lor.

În ceea ce privește securitatea, MEXC utilizează tehnologie avansată pentru a proteja activele utilizatorilor, inclusiv depozitarea “la rece” a criptomonedelor și portofele cu semnătură multiplă. Acest lucru face ca MEXC să fie o opțiune sigură și convenabilă pentru cei care tranzacționează criptomonede fără KYC.

  1. PrimeXBT : Următorul pe listă, PrimeXBT. Un alt favorit de durată, PrimeXBT este o platformă excelentă care permite utilizatorilor să tranzacționeze criptomonede de top fără procedurile invazive de KYC. La fel ca MEXC, această platformă de schimb este cunoscută pentru funcționalitățile sale avansate de tranzacționare, inclusiv tranzacționarea cu efect de levier, care poate fi un instrument puternic pentru traderii experimentați.

Unul dintre aspectele pe care oamenii le apreciază la PrimeXBT este procesul de înregistrare fără bătăi de cap. Platforma de schimb necesită doar o adresă de e-mail pentru a crea un cont, asigurând astfel că informațiile personale rămân confidențiale. Acest lucru îl face o opțiune ideală pentru traderii care pun accent pe intimitate.

În ceea ce privește volumul de tranzacționare și lichiditatea, PrimeXBT se clasează ridicat, asigurând experiențe de tranzacționare fluide și eficiente. Platforma oferă, de asemenea, un sistem de securitate robust pentru a proteja activele în criptomonede, inclusiv autentificare în doi factori și depozitarea “la rece” a portofelelor.

  1. dydx : În adevăratul spirit al criptomonedelor, să aducem această listă pe blockchain. Dacă sunteți interesați de schimburile descentralizate, dydx este o platformă pe care ar trebui să o luați în considerare. Acest DEX permite utilizatorilor să tranzacționeze diverse criptomonede folosind un registru de comenzi on-chain fără a avea nevoie de verificare KYC.

Una dintre caracteristicile cheie ale dydx este oferta sa de produse derivate, inclusiv contracte perpetue și tranzacționare cu marjă. Aceasta permite traderilor să-și folosească pozițiile pentru a-și crește potențial profiturile. Cu toate acestea, este de menționat că aceste caracteristici vin și cu un risc crescut și ar trebui utilizate cu precauție, mai ales de traderii mai puțin experimentați.

În ceea ce privește securitatea, dydx funcționează pe baza de contracte inteligente, ceea ce adaugă un strat suplimentar de siguranță pentru fondurile utilizatorilor. Platforma are, de asemenea, o interfață curată și intuitivă, făcând-o ușor de navigat chiar și pentru începători. Aceste contracte inteligente recompensează de asemenea traderii cu token-uri DYDX, oferind utilizatorilor un stimulent suplimentar pentru a tranzacționa cripto pe platformă.

Fiind o aplicație DeFi oferă o serie de avantaje, dar și câteva defecte. Pe partea pozitivă, oricine poate accesa schimbul conectând adresa lor de portofel crypto și poate începe să tranzacționeze imediat. Pe de altă parte, dydx nu acceptă monede fiat, deci traderii pot cumpăra cripto doar dacă au deja unele în portofelele lor.

  1. BYDFi: BYDFi, abreviat de la “Build Your Dream Finance,” este o platformă unică de tranzacționare pentru active digitale care a câștigat rapid popularitate în comunitatea crypto.

Oferind o gamă largă de criptomonede, inclusiv Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) și alte altcoins, BYDFi se adresează atât începătorilor, cât și traderilor experimentați. Așa cum ne-am aștepta, platforma oferă și tokenuri cu efect de levier și contracte futures perpetue, oferind diverse opțiuni de tranzacționare utilizatorilor săi.

Una dintre caracteristicile cheie ale BYDFi este ușurința de utilizare. BYDFi afirmă că utilizatorii pot obține prima lor monedă în doar 30 de secunde, oferind o experiență de tranzacționare rapidă și simplă. Acest lucru este completat de opțiuni ușoare de depunere și retragere, simplificând astfel rampele de acces fiat-to-crypto.

Pe lângă acestea, BYDFi oferă și un instrument de tranzacționare copiată (Copy Trading) interesant, unde utilizatorii pot copia strategiile de tranzacționare ale traderilor de succes, având astfel potențialul de a-și îmbunătăți propriile performanțe în tranzacționare.

  1. Bisq: Pentru entuziaștii Bitcoin care își doresc un campion al valorilor de bază ale criptomonedei, Bisq este răspunsul. Această platformă de schimb descentralizată funcționează ca o aplicație desktop open-source, permițând utilizatorilor să cumpere Bitcoin în schimbul monedelor fiat. Bisq este cât se poate de lipsit de fricțiune: fără înregistrare, fără KYC și fără limite.

Platforma funcționează pe o rețea peer-to-peer, ceea ce înseamnă că tranzacțiile se desfășoară direct între utilizatori printr-un proces automatizat. Acest lucru elimină necesitatea unei autorități centrale și asigură un grad înalt de confidențialitate și control asupra fondurilor dumneavoastră.

Cu toate acestea, merită menționat că din cauza naturii sale descentralizate și a pieței strict P2P, volumul de tranzacționare pe Bisq poate fi mai mic decât pe bursele centralizate, cum ar fi Kraken, ceea ce ar putea afecta lichiditatea.

Cu angajamentul său puternic față de intimitate și descentralizare, Bisq este o alegere excelentă pentru cei care doresc să cumpere cripto fără KYC și să își păstreze în mod integral custodia asupra fondurilor proprii.

  1. LBank: LBank este un nou venit relativ pe scena schimburilor de criptomonede, oferind o gamă largă de active digitale disponibile pentru tranzacționare fără a necesita verificare KYC. Acest lucru îl face o platformă atractivă pentru traderii care prețuiesc intimitatea și doresc să înceapă tranzacționarea rapid.

Un aspect apreciat de traderi despre LBank este faptul că schimbul este rapid în listarea noilor meme coins precum PEPE și SNEK. Aceasta înseamnă că fanii monedelor meme pot să intre în această nișă a pieței cripto fără a fi nevoiți să tranzacționeze direct on-chain.

LBank se mândrește de asemenea cu servicii de staking pentru criptomonede și propriul său marketplace pentru NFT-uri (Token-uri Neretrocedabile). Aceste funcții suplimentare oferă clienților mai multe modalități de a se angaja cu tehnologia blockchain.

  1. BitForex : Ultimul, dar cu siguranță nu cel din urmă, este BitForex, o platformă de schimb cripto care nu necesită verificare KYC și care oferă o gamă de calitate de active cripto, precum și multiple metode de plată. Acesta se prezintă ca o platformă atractivă pentru traderii care prețuiesc intimitatea și doresc să înceapă tranzacționarea cât mai repede.

Una dintre caracteristicile cheie ale BitForex este interfața prietenoasă cu utilizatorul, care îl face ușor de navigat chiar și pentru începători. Platforma oferă, de asemenea, funcții avansate de tranzacționare, inclusiv spot, futures și tranzacționare cu marjă, pentru a satisface nevoile traderilor de toate nivelurile.

Dacă săpăm sub suprafață, putem descoperi, de asemenea, un marketplace NFT înfloritor și instrumente financiare suplimentare, cum ar fi serviciile de staking și împrumuturi cripto instantanee.

În plus, securitatea BitForex nu este de neglijat, implementând un mecanism de securitate multi-strat care include stocare rece și portofele multi-semnătură pentru a proteja activele utilizatorilor. Platforma oferă și suport pentru clienți 24/7, asigurând rezolvarea promptă a problemelor sau întrebărilor.

Avantaje și Dezavantaje ale Procedurilor KYC

Procedurile KYC (Know Your Customer – Cunoaște-ți Clientul) sunt o caracteristică comună a multor schimburi de criptomonede, având atât avantaje, cât și dezavantaje. Înțelegerea acestora vă poate ajuta să luați o decizie informată despre dacă doriți sau nu să utilizați un schimb de criptomonede fără KYC.

Avantaje:

Conformitate cu Reglementările – Procedurile KYC ajută schimburile de criptomonede să respecte reglementările globale anti-spălare de bani (AML) și de combatere a finanțării terorismului (CTF). Aceasta poate proteja schimbul de probleme legale și poate asigura funcționarea sa pe termen lung.

Prevenirea Fraudelor – Prin verificarea identității utilizatorilor, procedurile KYC pot ajuta la prevenirea activităților frauduloase. Acest lucru poate crea un mediu de tranzacționare mai sigur pentru toți utilizatorii.

Rezolvarea Disputelor – Verificarea informațiilor utilizatorilor poate fi crucială într-o dispută sau investigație. Procedurile KYC asigură că aceste informații sunt disponibile la nevoie.

Acces la Mai Multe Servicii – Majoritatea băncilor și procesatorilor de plăți necesită dovezi de conformitate KYC. Implementând proceduri KYC, schimburile de criptomonede pot oferi mai multe opțiuni de depunere și retragere, îmbunătățind astfel experiența utilizatorului.

Dezavantaje:

Preocupări Privind Intimitatea – Procedurile KYC solicită utilizatorilor să divulge informații personale și documente, ceea ce poate crea preocupări pentru cei care valorizează intimitatea lor.

Timp și Efort – Procedurile KYC pot fi consumatoare de timp, ceea ce ar putea descuraja noii cumpărători să intre în spațiul criptomonedei.

Încălcarea Datelor – În ciuda eforturilor lor, schimburile de criptomonede sunt ținte comune pentru atacuri cibernetice. Informațiile personale colectate prin proceduri KYC ar putea fi expuse dacă se produce o încălcare de date.

Limitări de Acces – Unii utilizatori s-ar putea să nu aibă documentele necesare pentru a finaliza procedurile KYC sau să trăiască într-o țară care nu este acceptată de schimb.

Important de inteles

Dacă criptomoneda va fi adoptată de publicul larg și va fi utilizată în mod obișnuit în viața de zi cu zi, puriștii blockchain trebuie să accepte faptul că va exista întotdeauna un nivel de verificare KYC și de identificare implicat.

De Ce Este Important?

Unii utilizatori au nevoie de platforme de tranzacționare noi, având în vedere că schimburile de criptomonede populare precum ByBit și KuCoin își închid porțile pentru tranzacționarii anonimi. Această listă vă ajută să găsiți cel mai bun schimb de criptomonede fără KYC, adaptat nevoilor dumneavoastră.

Verificarea KYC Pe Diverse Platforme de Tranzacționare Criptomonede

Dacă sunteți interesat de tranzacționarea criptomonedelor, este esențial să știți ce platforme solicită verificare KYC (Know Your Customer) și care nu. Aceasta este o informație crucială pentru orice tranzacționar, în special pentru cei care pun un accent mare pe intimitate.

ByBit : ByBit a introdus verificarea KYC obligatorie pentru toate conturile sale începând cu mijlocul anului 2023. Asta înseamnă că, dacă doriți să tranzacționați pe ByBit, va trebui să vă supuneți procedurilor KYC.

Binance: La momentul actual, nu este posibil să cumpărați criptomonede pe Binance fără a completa procesul de verificare KYC. Acest lucru ar putea fi dezamăgitor pentru cei care căutau o platformă de încredere care să permită tranzacționarea anonimă.

KuCoin: La fel ca ByBit, și KuCoin a schimbat recent regulile sale KYC. Începând cu mijlocul anului 2023, toți tranzacționarii trebuie să completeze verificarea KYC pentru a putea utiliza platforma.

Coinbase: Coinbase, una dintre cele mai mari și mai populare platforme de tranzacționare criptomonede, solicită de asemenea tuturor utilizatorilor săi să completeze verificarea KYC înainte de a începe tranzacționarea pe platforma lor.

0 Shares
You May Also Like