Este dovedit ca ordinea invita la calm si ca haosul este sinonim cu stresul. Ti-ar placea sa ai un dormitor relaxat si detensionant? Aliaza-te cu comanda: urmand acesti pasi, il vei obtine.
- Investeste intr-un dulap sau vestiar bun
Investeste intr-un dulap bun, cu rafturile si sertarele necesare, astfel incat sa-ti poti depozita hainele si accesoriile. Distribuie dupa bunul plac si poti utiliza, de asemenea, cutii sau cosuri.
- Spune da noptierelor cu depozitare
Noptierele servesc pentru a avea la indemana ceea ce ai putea avea nevoie atunci cand mergi la culcare, cum ar fi un pahar cu apa, o lampa, un obiect decorativ… Dar daca il alegi cu sertare, poti pastra cateva obiecte personale in el.
- Nu rata sertarele
Daca te gandesti la economisire, primul lucru care iti vine in minte este un sertar… Nu este nimic mai util atunci cand vine vorba de mentinerea ordinii in dormitor decat un piept de sertare sau un sinfonier pentru a stoca tot ce roieste in jur. In sertare poti sa pui inclusiv lenjerii de pat pentru copii impachetate frumos.
- Un loc specific pentru accesoriile tale
Daca ai un obiect fetis sau esti pasionat de accesorii, cauta o solutie ad-hoc de depozitare pentru a le avea intotdeauna gata. Dupa cum poti sa iti imaginezi, colierele pot atarna de pe o scara sau poti folosi acea gaura din dulap pentru a pune lucrurile.
- Banci sau podete: superallies de ordine
O banca de la poalele patului, iti va permite sa lasi pernele pe ea noaptea (nu ingramadi hainele, nu este idee buna). Dar pastreaza un secret, si anume ca se deschide si il poti folosi ca spatiu de stocare suplimentar, astfel incat totul sa fie la locul sau.
- Rafturile care pot face totul
Daca in living sunt esentiale, in dormitor sunt o idee excelenta de a-ti amplasa cartile de noptiera si de a-ti depozita cele mai personale lucruri in cosuri si cutii mici.
- Obiecte mici la locul lor
Foloseste cutii, cosuri, tavi si alte accesorii pentru a-ti depozita micile obiecte de zi cu zi. Acest lucru le va impiedica sa fie imprastiate in jurul noptierelor sau a vestimentarului.
- Obtine un suport pentru haine sau un cuier
A avea un suport de haine sau un cuier in dormitor este super practic, deoarece puteti atarna jacheta pe care o porti cel mai des, palarii, geanta si tot ceea ce utilizezi in zi cu zi si pe care nu doresti sa le depozitezi si sa le scoti tot timpul.
Mobilier multifunctional
Avand un piept de sertare sub pat si o banca cu spatiu de depozitare, cum ar fi cele pe care le vedeti mereu in magazinele de profil, iti garanteaza suficient spatiu, astfel incat nimic sa nu fie la mijloc.
Si… Asculta-o pe mama!
Da, sfaturile pe care ni le-au dat mamele pot fi mai utile decat credeai iar a face patul intotdeauna, repetam, intotdeauna, este o baza pentru dormitorul tau. Ar fi inutil sa ai totul foarte bine depozitat daca patul este nefacut.
Ce este celuloza si cum intra ea in componenta materialelor din casa?
Celuloza este un lant lung de molecule de zahar legate care confera lemnului rezistenta remarcabila. Este componenta principala a peretilor celulelor vegetale si elementul de baza pentru multe textile si pentru hartie. Bumbacul este cea mai pura forma naturala de celuloza. In laborator, hartia de filtru fara cenusa este o sursa de celuloza aproape pura.
Celuloza este un polimer natural, un lant lung format prin legarea unor molecule mai mici. Legaturile din lantul celulozei sunt un tip de zahar: ß-D-glucoza. Doua molecule nelegate de ß-D-glucoza sunt ilustrate in dreapta. Unitatile de zahar sunt legate atunci cand apa este eliminata prin combinarea grupei -OH si H evidentiate cu gri. Legarea doar a doua dintre aceste zaharuri produce o dizaharida numita celobioza. Celuloza este o polizaharida produsa prin legarea unor zaharuri suplimentare exact in acelasi mod. Lungimea lantului variaza foarte mult, de la cateva sute de unitati de zahar in pulpa de lemn pana la peste 6000 pentru bumbac.
Lantul de celuloza are peri grupari polare -OH. Aceste grupari formeaza multe legaturi de hidrogen cu grupari OH pe lanturile adiacente, grupand lanturile impreuna. De asemenea, lanturile se impacheteaza in mod regulat in locuri pentru a forma regiuni cristaline dure si stabile, care confera lanturilor grupate si mai multa stabilitate si rezistenta.
Celuloza este o componenta majora a lemnului. Fibrele de celuloza din lemn sunt legate in lignina , un polimer complex. Fabricarea hartiei implica tratarea pastei de lemn cu alcalii sau bisulfiti pentru a dezintegra lignina si apoi presarea pastei pentru a mata fibrele de celuloza impreuna.
Celuloza se gaseste in cantitati mari in aproape toate plantele si este potential o sursa de hrana majora. Din pacate, oamenilor le lipsesc enzimele necesare pentru a scinda legaturile dintre zaharurile din celuloza. De fapt, la unele alimente se adauga celuloza cristalita pentru a reduce valoarea calorica.
Glucoza este un zahar cu sase atomi de carbon care se prezinta sub doua forme cu activitate optica diferita . Forma ß, ilustrata mai sus, are gruparea hidroxid de pe carbonul 1 pe aceeasi fata a inelului ca grupa -CH2OH . Forma alfaare aceeasi grupare hidroxid pe fata opusa gruparii -CH2OH .
Zaharoza, sau zaharul de masa, este cea mai cunoscuta disacarida, obtinuta prin legarea zaharurilor glucoza si fructoza intr-un mod diferit.