Cum poti avea propria barca pe care sa o utilizezi cand ai chef?

Cum poti avea propria barca pe care sa o utilizezi cand ai chef?

0 Shares
0
0
0

Skipperacademy ofera la preturi avantaoase cursuri de navigare utile, eficiente si sigure, pentru toti cei ce isi doresc sa detina un permis de navigare barci de dimensiuni mici si medii.

Intra pe https://www.skipperacademy.ro/permis-barca-cu-motor-si-de-ce-am-nevoie-pentru-obtinere/ si vei gasi cu siguranta barca potrivita.

Esti pasionat de barci? Iti doresti sa achizitionezi una si sa te poti plimba linistit pe lacul din apropiere? Este necesar sa detii un permis pentru a putea conduce o asemenea ambarcatiune. Nimic mai simplu:

Skipperacademy iti ofera posibilitatea de a realiza acest lucru rapid si la costuri super avantajoase!

Ce permis trebuie sa detii pentru a putea naviga?

Permis de navigare categoria D:

Acest tip de permis poarta numele de Certificat de Conducator de Ambarcatiune de Agrement (International Certificate International Certificate for Operators of Pleasure Craft) dar de asemenea detine si alte nume printre care:

  • Permis de barca
  • Carnet de ambarcatiune
  • Permis de navigare

Acesta este dat de catre Autoritatea Navala Romana-(Ministerul Transporturilor) si cu acest act ai voie sa conduci ambarcatiuni de agrement cu o putere de peste 5 cai putere si de o lungime nu mai mare de 24m.

Cu acest tip de permis Categoria D ai dreptul de a naviga pe cai navigabile interioare- lacuri, rauri… pana la iesirea in mare. Este un tip obligatoriu si pentru navigat in Delta Dunarii insa pana la varsarea in mare.

Pentru a putea naviga si in apele altor tari, vei avea nevoie in plus si de un Certificat Radio GMDSS-LRS.

Categoria D nu te poate ajuta sa navighezi insa pe mare – pentru a putea face acest lucru, vei avea nevoie de un permis clasa C.

 Cine poate obtine un astfel de permis de navigare?

Exista cateva conditii pe care trebuie sa le indeplinesti atunci cand iti doresti un astfel de permis de navigare si anume:

Ai varsta minima de 18 ani impliniti. Esti in deplinatatea facultatilor mintale si fizice (act doveditor de la medic). Sustii cursul pentru obtinerea permisului categoria D si binenteles, il absolvi cu punctajul necesar.

Ce ambarcatiuni poti conduce cu permisul categoria D?

Asa cum deja am mentionat mai sus, se pot conduce barci cu un motor de 5cai putere dar nu mai lungi de 24m. Ca si locuri, poti naviga pe lacuri, rauri chiar si Delta Dunarii dar fara insa a patrunde pe apele marii. Pentru acest lucru, vei necesita un alt tip de permis.

Cum se sustine examenul de permis de navigare categoria d?

Ca in cazul oricarui alt examen, acest tip de examen se sustine in 2 faze: prima proba consta in proba practica iar a doua in proba teoretica. Examenul nu este unul simplu si va fi nevoie sa ai un punctaj destul de bun pentru a putea fi beneficiarul unui astfel de permis de navigare.

Ce riscuri sunt daca nu detii un permis de navigare?

Inafara ca iti poti pune viata in pericol daca nu stapanesti arta navigarii, exista si alte repercusiuniu evident legale, pe care le vei simti pe pielea ta daca alegi sa conduci o barca, fara un permis: inchisoarea de la 2 pana la 7 ani.

Fie ca este vorba de un caiac pe care sa-l transporti deasupra masinii tale, de o consola centrala, de un runabout sau de un crucisator pe care il poti trage, sau de un iaht care sta stralucitor intr-un port de agrement elegant sau care zboara in liniste intr-un ancoraj retras, cu siguranta exista „ceva despre un barca.”

Iata zece motive bune pentru care ar trebui sa cumparati acea barca:

Viata de zi cu zi este stresanta. Acolo este naveta. Traficul. Bombardarea constanta a e-mailurilor, textelor, apelurilor telefonice si a dispozitivelor electronice care suna, trilleaza si scartaie, concurand pentru atentia noastra. Creierul nostru are nevoie de o pauza.

Potrivit lui Wallace J. Nichols, biolog marin, „creierul nostru are cabluri puternice pentru a reactiona pozitiv la apa si … a fi aproape de ea ne  calma si conecta, creste inovatia si perspicacitatea si chiar vindeca ceea ce este rupt”. Detinerea unei barci va ajuta sa incetiniti, sa va conectati si sa intrerupeti stresul cotidian al vietii.

Plimbarea cu barca ofera exercitii excelente.

Utilizarea propriei barci ca platforma pentru recreere ofera posibilitati infinite – schi nautic, wakeboarding, scufundari, snorkeling si inot ofera exercitii excelente.

Si sa nu uitam de bucuriile pescuitului – controlul pentru evazivul „mare” sau doar pacalirea cu o lanseta ieftina va poate calma mintea, va poate concentra atentia si poate chiar va poate recompensa cu o masa buna.

Toate aceste activitati sunt ideale pentru persoanele care au nevoie de ajutor pentru a se relaxa. Recomandarea noastra este aceea de a lua cele mai bune decizii astfel incat sa poti obtine rezultatele dorite de la barca ta. Cumpara o barca de buna calitate si bucura-te de avantajele oferite de propria barca.

0 Shares
You May Also Like