Cum sa alegeti casa de batrani potrivita?

Cum sa alegeti casa de batrani potrivita?

0 Shares
0
0
0

Decizia de a va muta la o casa de batrani poate fi dictata de multi factori. In timpul varstei a treia este posibil sa se decida sa mearga sa locuiasca intr-o structura asistata din cauza absentei unei familii sau pentru aparitia unor probleme fizice sau psihologice, pentru aparitia unei patologii cronice si / sau degenerative, pentru dificultati motorii si pentru indeplinirea functiilor zilnice normale.

In alte cazuri, alegerea se face pur si simplu pentru a satisface dorinta de a trai intr-un mediu sanatos, asistat, organizat si primitor.

Alegerea unei structuri mai degraba decat a unei alte este de obicei dictata de starea de sanatate a oaspetelui. Cand vorbim despre o casa de batrani pentru batrani, ne referim la o structura destinata oaspetilor autosuficienti, un fel de resedinta cu toate conforturile imaginabile, care ofera ingrijiri de sanatate de baza.

Caminele de batrani

Spre deosebire de casele de batrani (caminele de batrani), o casa de batrani pentru batrani este comparabila cu o resedinta reala. Destinate sa gazduiasca oaspeti autosuficienti sau, in orice caz, fara patologii grave sau deficite cognitive, acestia reprezinta o alegere de lux, pentru a petrece a treia varsta in seninatate.

Decizia de a va muta la o casa de pensionare poate fi permanenta sau temporara. Prin urmare, perioada care trebuie petrecuta in interiorul structurii poate fi limitata sau pe termen nelimitat. In majoritatea cazurilor, decizia este luata deoarece oaspetii varstnici au nevoie si vor sa aiba in continuare o viata sociala activa si placuta.

In aceste centre, de fapt, oamenii au multe oportunitati de a socializa, de a face noi prieteni sau de a intari relatiile cu vechii prieteni. Inainte de a face aceasta alegere, este intotdeauna bine sa va intrebati despre structura, primirea, asistenta oferita si serviciile disponibile.

Structura si servicii

Intr-o casa de batrani, in primul rand, cazarea este pusa la dispozitie in camere single sau duble, in functie de preferintele oaspetelui.

Unul dintre criteriile pe care le sugeram sa le adoptam pentru a alege structura potrivita este sa ne asiguram ca cel putin urmatoarele servicii sunt disponibile in fiecare camera:

baie in camera

 • televiziune
 • aer conditionat
 • Incalzire

Casa de batrani

In plus fata de cazare privata, azilul pentru batrani are, de obicei, una sau mai multe zone comune pentru socializarea si divertismentul oaspetilor. Acestea prezinta, de asemenea, serviciile tipice ale unei facilitati de cazare:

 • restaurant
 • spalatorie
 • coafor
 • clinica medicala / paramedica

In zonele comune exista activitati de grup care vizeaza implicarea tuturor oaspetilor, care au dreptul de a participa activ sau pur si simplu urmarind.

Un program variat

Un alt aspect pe care trebuie sa il faceti inainte de a alege o casa de pensionare este sa verificati tipul de program pe care facilitatea il ofera. Mai bine sa ne adresam celor care au experienta in domeniu de ani de zile si care iau in considerare bunastarea psiho-fizica a oaspetilor.

De asemenea, trebuie sa incurajeze abilitatile fizice si psihologice oferind activitati care tin cont intotdeauna de imaginea clinica a utilizatorului. De asemenea, trebuie sa aiba la dispozitie personal calificat, pregatit sa intervina in caz de nevoie.

Caminul de batrani Asertivo.ro raspunde cu succes tuturor cererilor venite de la persoanele interesate.

Potrivit unor statistici recente, in prezent locuiesc in case de ingrijire medicala aproximativ 1,5 milioane de americani. Acest lucru poate parea foarte mult, dar va spune ca sunteti departe de a fi singur atunci cand luati decizia cand sa introduceti o persoana draga intr-un azil de batrani.

Aici, vom discuta despre unele dintre cele mai frecvente motive pentru plasarea parintilor varstnici in case de ingrijire medicala. Cititi mai departe pentru ajutor pentru a face alegerea dificila daca este sau nu timpul sa urmati acest traseu.

Daca persoana iubita nu se poate ingriji de ea, acesta este un semn sigur ca ar putea avea nevoie de viata asistata. Cateva alte semne despre cand este timpul sa plasati un parinte intr-un azil de batrani sunt:

 • Persoana iubita are nevoie de ajutor pentru a manca, pentru a folosi toaleta, pentru a sta in picioare, pentru a merge, pentru a se aseza si pentru a efectua rutine de igiena personala
 • Cel drag nu-si mai aminteste sa manance, sa faca baie sau sa efectueze alte ritualuri importante
 • Cel drag este adesea confuz si uitat
 • Persoana iubita ajunge in situatii periculoase din cauza confuziei

Cu toate acestea, in timp ce un azil de batrani este o optiune viabila, nu este o idee buna sa-l introduceti imediat in aceste facilitati.

Ctrebuie sa aveti grija de un parinte varstnic pe cont propriu, probabil ca veti iesi simtindu-va epuizat si rau mental. La urma urmei, este atat solicitant din punct de vedere fizic, cat si extenuant din punct de vedere emotional sa supraveghezi grija cuiva pe care il iubesti atunci cand nu este in stare sa o faca pentru el insisi.

Luarea unei decizii de plasare in azile va poate face sa va simtiti vinovati, dar este cu adevarat cea mai buna decizie avand in vedere faptul ca acasa nu va puteti ocupa de ei cum o fac cei de la spital.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…