Cum intretinem covoarele de lana?

Cum intretinem covoarele de lana?

0 Shares
0
0
0

Covoarele reprezinta nu numai un obiect decorativ, fiind in acelasi timp foarte utile. In primul rand podeaua este protejata de eventuale distrugeri, iar in al doilea rand aceste covoare pot mentine o caldura constanta in perioadele mai reci.

O categorie aparte este reprezentata de covoarele de lana. Acestea au un avantaj mult mai mare asupra celorlalte tipuri de covoare pentru ca mentin o caldura mult mai ridicata, avand in acelasi timp un design mai placut. Dar cum sa aveti grija de aceste covoare? Aceste covoare sunt extrem de sensibile iar noi ne dorim sa le menajam cat de mult se poate, pastrandu-le un aspect foarte placut, chiar si dupa mai multi ani de intrebuintare.

Daca doriti ca cele pe care le-ati cumparat sa ramana in perfecta stare sau cat mai aproape de aceasta, trebuie sa cunoasteti cateva secrete despre numeroasele tipuri de fibre din care sunt realizate aceste covoare, dar si despre modul in care puteti evita sau inlatura murdaria de pe acestea. Ideal este sa cunoasteti fibrele din care sunt realizate covoarele inainte de a le cumpara. Este necesar acest lucru pentru a sti cum sa le curatati ulterior.

In cazul in care aveti un covor de lana si petele va vor ridica numeroase probleme trebuie sa urmati cateva recomandari. In continuare, va vom prezenta cateva dintre acestea care sunt necesare pentru curatarea covoarelor de lana de la firma curatat covoare.

Lana de obicei este foarte rezistenta la trafic, dar se pateaza relativ foarte repede. Sa alegeti un covor de lana pentru living, dormitor, sau hol poate insemna o alegere foarte inspirata, dar destul de bine ar fi sa nu folositi un astfel de covor de exemplu in bucatarie. Aici exista riscul de a murdari covorul cu mancare, scapata pe jos.

Extrem de important este sa nu bateti covorul de lana, deoarece acesta se poate deteriora extrem de rapid in acest fel. Petele grase se pot scoate de exemplu cu o pudra aplicata pe tesatura acestuia care trebuie sa fie foarte bine uscata.

Aceasta pudra trebuie lasata sa patrunda inaintea aspirarii covorului. In situatia petelor mai slabe cum ar fi ceaiul, alcoolul sau cafeaua, trebuie sa folosim pentru scoaterea acestora solventi volatili. Acestia se aplica de obicei pe o carpa extrem de curata, de preferat alba care sa nu lase scame. Ideala este folosirea produselor speciale de curatare pentru lana. Nu trebuie sa tratati sub nici o forma lana cu substante chimice cum ar fi amoniacul sau clorul.

Covorul de lana trebuie aspirat regulat si totodata curatat periodic, iar petele vor fi indepartate imediat. Astfel acesta isi va pastra culoarea si naturaletea pentru o perioada destul de indelungata de timp. Un element deosebit de important este acela ca un covor din lana nu trebuie niciodata sa fie curatat cu apa calduta.

Aspectul unui covor de lana poate ajunge sa fie modificat si in momentul in care sunt utilizati aburii ca metoda de curatare. Intretinerea unui covor de lana poate fi facuta relativ foarte usor dar trebuie sa tineti cont de recomandarile de mai sus.

0 Shares
You May Also Like