Ce presupune ocupatia de infirmiera?

Ce presupune ocupatia de infirmiera?

3 Shares
0
0
3

Unele persoane ajung la varste destul de inaintate, fiind puse intr-o situatie destul de complicata in sensul ca nu mai pot sa se intretina singure. In aceasta situatie o asemenea persoana trebuie sa apeleze obligatoriu la o infirmiera care sa o ajute sa se intretina in conditii decente.

Rolul detinut de infirmiera este foarte important, aceasta contribuind, la asigurarea nevoilor fundamentale ale persoanei ingrijite. Infirmiera trebuie sa se asigure ca pacientul are confort fizic si totodata sa se ingrijeasca de nevoile fiziologice ale acestuia.

O infirmiera trebuie bineinteles sa vina in intampinarea unor nevoi esentiale ale pacientului. Printre acestea se numara, insotirea si transportul acestuia, precum si mobilizarea lui pentru a putea preveni diverse afectiuni cum ar fi de exemplu escarele. Aceste probleme pot aparea daca persoana aflata in ingrijire este imobilizata mult timp in pat.

De asemenea, pregatirea infirmierei este extrem de importanta, tinand cont ca de ingrijirile acesteia depind siguranta si viata pacientului. Pacientii unei infirmiere pot fi deopotriva, persoane varstnice, adulti sau chiar copii, care pot avea chiar si un handicap destul de sever, nu numai o boala cronica.

De obicei o infirmiera isi desfasoara activitatea sub o indrumare atenta a unei asistente medicale. Aceasta este un ajutor important in vederea asigurarii unei ingrijiri calitative, a persoanei in cauza. Bineinteles ca o infirmiera trebuie sa aiba multiple cunostinte medicale care sa o ajute in situatiile cheie cand nu beneficiaza de ajutorul imediat al unei asistente medicale.

O conditie deosebit de importanta in angajarea unei infirmiere in unitatile sanitare publice o constituie detinerea unui certificat de absolvire a unui curs infirmiera. O infirmiera isi va exercita activitatea, dupa obtinerea unei diplome de specialitate, in sectorul medical sau medico-social participand la ingrijirea preventiva a persoanelor cu probleme. Serviciile sanitare unde isi poate exercita profesia pot fi spitalele sau clinicile.

Serviciile medico-sociale pot fi exercitate in camine pentru batrani, servicii de recuperare, crese, alte servicii publice sau private, etc. Pe langa acestea, exista si numeroase servicii sociale cum ar fi de exemplu, ingrijirea unor persoane varstnice la domiciliul acestora.

In ceea ce priveste responsabilitatile acestea sunt destul de numeroase. Aceste responsabilitati sunt in functie de serviciile in care isi desfasoara activitatea infirmiera. De exemplu in cadrul serviciilor sanitare aceasta trebuie in primul rand sa asigure igiena personala si totodata igiena persoanei ingrijite.

In al doilea rand trebuie sa asigure o hidratare si o alimentatie corespunzatoare persoanei ingrijite. In al treilea rand trebuie sa asigure insotirea sau transportul persoanei aflate in ingrijire, respectand in acelasi timp confidentialitatea asupra starii acesteia de sanatate. In cazul serviciilor medico-sociale se adauga stimularea participarii persoanei aflate in ingrijire la activitatile zilnice.

O categorie putin diferita de celelalte doua este reprezentata de serviciile sociale. In cadrul acestor servicii sociale infirmiera trebuie sa asigure in primul rand un mediu de viata si un climat propice ingrijirii complexe din toate punctele de vedere.

In al doilea rand trebuie sa efectueze ingrijiri legate de functii de intretinere si totodata de mentinere a vietii. In al treilea rand trebuie sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate, in masura in care acest lucru este posibil.

3 Shares
1 comment
  1. Foarte bun si informativ articolul, multumesc mult pentru informatie.Cu siguranta ma voi interesa de un astfel de curs.

Comments are closed.

You May Also Like