Ce este marketingul online?

Ce este marketingul online?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, din ce in ce mai multe persoane isi fac cumparaturile de la magazinele online, indiferent de produsele de care au nevoie. In aceste conditii, fiecare antreprenor trebuie sa aiba o strategie de marketing online, pentru ca afacerea pe care o detine, sa aiba succes.

Cititi pana la final, pentru ca puteti afla o multime de lucruri interesante despre marketing online, informatii care va pot fi de mare folos, mai ales acum cand apar din ce in ce mai multe magazine online, iar concurenta este din ce in ce mai mare.

Asadar, marketingul online este acea practica de utilizare a canalelor bazate pe web, cu scopul de a raspandi un mesaj cu privire la marca, produsele sau serviciile unei companii, catre potentialii clienti. Metodele si tehnicile utilizate care fac parte din fiecare strategie de marketing online cuprind: e-mail, publicitate afisata, SEO, Google AdWords si multe altele.

Obiectivul marketingului este de a ajuta afacerea sa ajunga la potentiali clienti prin intermediul canalelo unde isi petrec timpul citind, cautand, cumparand si socializand online.

Marketingul online este diferit de marketingul traditional, care a inclus in istoric medii cum ar fi reclame tiparite, panou publicitar, televiziune si radio.

Inainte de aparitia canalelor de marketing online, costurile cu privire la comercializarea produselor sau serviciilor erau adesea costisitoare prohibitiv si, in mod traditional, dificil de masurat.

Ganditi-va la campaniile de anunturi TV nationale, care sunt masurate prin grupuri de focus consumatori pentru a determina nivelurile de constientizare a marcii. Aceste metode sunt traditionale pentru promovarea afacerii, dar nu sunt adecvate pentru experimentarea controlata.

Astazi, oricine are o afacere online (precum si cele mai multe companii offline) poate participa la marketingul online prin crearea unui site web si realizarea campaniilor de achizitie a clientilor, totul cu costuri reduse.

Beneficiile marketingului online

Un beneficiu deosebit de important al utilizarii canalelor online pentru comercializarea unui serviciu sau a unui produs, este capacitatea de a masura impactul oricarui canal dat, precum si modul in care vizitatorii dobanditi prin diferite canale interactioneaza cu un site web.

Dintre vizitatorii care se transforma in clienti platitori, se poate face o analiza suplimentara pentru a determina care canale sunt cele mai eficiente pentru achizitionarea de clienti valorosi.

Analiza pentru experientele web sau pentru aplicatii mobile va poate ajuta sa determinati urmatoarele:

  • Care canale de marketing online sunt cele mai rentabile la achizitionarea de clienti, pe baza ratei de conversie a vizitatorilor catre clienti si a costurilor acelor vizitatori.
  • Care canale sunt eficiente pentru obtinerea si conducerea unei valori de viata mai mari pentru clienti – cum ar fi marketingul prin e-mail, care determina achizitii repetate catre clientii anteriori.

Instrumente de marketing online

Exista o serie de instrumente care pot fi utilizate pentru a construi si mentine un program robust de marketing online:

  • Marketing prin e-mail.
  • Social Media marketing.
  • Optimizarea motoarelor de cautare (SEO).
  • Publicitate afisata.
  • Marketingul motorului de cautare (SEM).
  • Evenimente & Webinarii.
  • Testarea A / B si optimizarea site-ului web.
  • Marketing de continut.
  • Marketing video.
  • Marketing Analytics.
  • Automatizarea marketingului.
  • Managementul relatiilor cu clientii (CRM).
  • Sistem de gestionare a continutului (CMS).
  • Publicitate plata pe clic (PPC).
  • Publicitate pe LinkedIn.
  • Marketing afiliat.

Exemple de marketing online

Cateva exemple de campanii de marketing online includ:

  • Canon face reclama pentru cuvinte cheie de cautare legate de „fotografie” pe motoarele de cautare Google, Yahoo si Bing pentru a-si comercializa camerele catre o audienta relevanta pentru a conduce traficul catre o anumita pagina web.
  • Whole Foods colecteaza adrese de e-mail pe site-ul lor web pentru a crea liste de e-mail care pot fi utilizate pentru a face publicitate de produse noi, vanzari si evenimente in magazinele lor.
  • Dove creeaza reclame video si le impartaseste publicului lor pe Facebook, Twitter si alte platforme de socializare pentru a promova conversatii favorabile despre brandul si produsele lor.
  • Diverse companii producatoare de produse cosmetice colaboreasa cu influenceri pentru a promova un nou ruj sau alte produse cosmetice, catre publicul tinta.

Desi marketingul online creeaza multe oportunitati pentru intreprinderi de a-si dezvolta prezenta prin internet si de a-si construi publicul, exista si provocari inerente cu aceste metode de marketing. In primul rand, marketingul poate deveni impersonal, datorita naturii virtuale a transmiterii de mesaje si continut catre un public dorit.

Marketerii trebuie sa-si informeze strategia de marketing online cu o intelegere puternica a nevoilor si preferintelor clientului lor. Tehnici precum sondajele, testarea utilizatorilor si conversatiile in persoana pot fi utilizate pentru a intelege experienta generala a utilizatorului.

Marketingul online poate fi de asemenea, aglomerat si competitiv. Desi oportunitatile de a furniza bunuri si servicii atat pe pietele locale, cat si pe cele indelungate sunt imputernicite, concurenta poate fi semnificativa.

Companiile care investesc in marketing online pot considera ca atentia vizitatorilor este dificil de captat datorita numarului de afaceri care isi comercializeaza produsele si serviciile online. Marketerii trebuie sa dezvolte un echilibru al construirii unei propuneri unice de valoare (UVP) si a vocii de brand pe masura ce testeaza si construiesc campanii de marketing pe diverse canale.

Cum sa incepeti

Primul pas pentru a incepe cu marketingul online este sa va evaluati obiectivele si sa va asigurati ca pot fi masurabile. Sperati sa va inscrieti 100 de clienti noi? Generati 1.000 de clienti pentru a alimenta procesul dvs. de vanzare B2B? Construiti o baza de abonati prin e-mail de 10.000 de persoane?

Dupa aceea, trebuie sa alegeti cum sa construiti o prezenta online care va ajuta sa atingeti acel obiectiv si sa creati o strategie de marketing corespunzatoare pentru aceste canale. Poate ca trebuie sa configurati un site de comert electronic.

Daca sunteti interesat de blogging pentru a genera constientizare si abonati, cautati sa configurati un blog si faceti o strategie despre cum sa creati continut excelent, care ar incuraja partajarea pe canalele de social media.

O platforma de analiza de baza (cum ar fi Google Analytics, care este gratuit) va poate ajuta sa incepeti sa masurati modul in care va urmariti eforturile de marketing catre obiectivul initial.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…