ATV- sfaturi pentru incepator

ATV- sfaturi pentru incepator

0 Shares
0
0
0

La inceput consideram ca vi se potriveste un ATV Cf moto dar trecand peste modelul de ATV pe care il aveti sunt si cateva sfaturi pentru incepatori de care este bine sa tineti cont.

Ca orice incepator va trebui sa luati aminte si cateva sfaturi pentru a va bucura de achizitia pe care ati facut-o pentru cat mai mult timp. Nu trebuie decat sa studiati putin problema si sa faceti cateva verificari inainte de orice calatorie pentru a tine totul sub control.

In mod sigur sunteti foarte nerabdatori sa testati limitele ATV-ului pe care l-ati cumparat, dar inainte de a merge la drum va trebui sa luati in calcul mai multe sfaturi si cativa pasi care sa va lumineze si sa va ghideze pentru  a intretine in mod corespunzator ATV-ul.

Invatati tot ce e posibil despre ATV si mai ales despre modelul cumparat. Studiati cu interes si cartea tehnica cu care acesta va este livrat si cautati informatii in plus pe Google. Va recomandam sa participati si la discutii pe forumurile de specialitate.

Ultimul lucru pe care il vreti dupa ce ati cumparat un ATV este sa cititi manualul de utilizare insa acest aspect este vital in cazul in care vreti sa conduceti in siguranta si sa va bucurati cat mai mult de achizitia facuta.

Este recomandat sa va familiarizati cu absolut toate functiile sale si cu sfaturile pentru intretinere pe care le gasiti in manual dar si cu sfaturi pentru a intelege cum sa il protejati. Se recomanda sa imbracati manualul cu o folie de plastic si sa il puneti in spatiul de depozitare pentru a il avea tot timpul la indemana.

Verificati in permanenta si toate lichidele si la nevoie ar trebui sa le completati. Un ATV ar trebui sa aiba suficient ulei pentru a va incumeta la calatorii off road. Mentineti nivelul de ulei in parametrii optimi mai ales in perioada rodajului. Acesta va functiona perfect mult timp daca faceti asta.

Prezoanele trebuie verificate si ele frecvent. Inainte de a iesi este indicat sa verificati prezoanele. In cazul in care ele sunt slabite,  vehiculul ar putea sa aiba de suferit dar si integritatea voastra fizica.

Presiunea aflata in pneuri va trebui sa fie verificata cu atentie. Presiunea mica presupune si dezamagiri pe drum  si mai exact o manevrabilitate proasta, pene sau zgarieri ale jantelor.

In cazul in care presiunea este mult prea mare vehiculul va topai si nu veti avea confort deloc. Setati presiunea tinand cot de indicatiile oferite de producator.

Reglati comenzile, manerele, franele si accesoriile de pe ghidon in asa fel incat sa va fie cat mai confortabile in momentul in care conduceti.

Incercati ca in perioada de rulaj sa nu calatoriti cu viteze mari. Nu uitati sa verificati permanet nivelul lichidelor si al uleiurilor mai ales. Primul schimb de ulei se va face la 200 de km. Incercati sa nu transportati greutati si sa nu tractati.

Atunci cand porniti la rece va trebui sa deschideti socul in pozitie de sus, iar butonul pentru oprirea in caz de urgenta trebuie sa fie pus in pozitia RUN.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…