5 metode prin care poti scapa de riduri

5 metode prin care poti scapa de riduri

0 Shares
0
0
0

Dorinta de a arata mai tanar, nu este tocmai o idee noua. Cautarea fantanii tineretii  dureaza de secole si desi in trecut metodele nu erau perfecte, o data cu progresul stiintific sunt introduse alternative ce produc rezultate vizibile. Doctor Calu iti prezinta cele mai noi trenduri:

Terapie cu laser CO2 fractional – descoperirea stiintifica a decenului, combina eficacitatea traditionalului laser cu carbon dioxid (gold standard-ul pentru inlaturarea ridurilor) cu o noua tehnica de aplicare. Astfel rezultatele nu sunt insotite de complicatiile terapiei traditionale.

Cum functioneaza? Procesul natural de imbatranire combinat cu expunerea la soare si poluare distruge colagenul – principala proteina a tesutului conjunctiv ce mentine pielea supla si fara linii.

Laserul utilizeaza fascicule de energie luminoasa pentru a produce mici gauri in piele pentru a stimula productia de colagen natural al corpului. Noutatea terapiei cu laser CO2 fractional este ca face acest proces prevenind distrugerea stratului extern al pielii oferind rezultate maxime cu un timp de recuperare minim.

Desi aceasta metoda nu este ieftina, este rapida, durand una sau doua sedinte, cu un timp de recuperare de patru zile. Efectele, insa, dureaza intre opt pana la zece ani. Conform Societatii Americane pentru Chirurgia Dermatologica, pacientii cu tenul mai inchis la culoare pot prezenta un risc de depigmentare la orice terapie laser. Reactiile adverse sunt minore si includ roseata si edem ce pot dura pana la doua zile.

Noile injectii pentru riduri – noile fillere aprobate de FDA sunt Perlane, Juvederm, Artifill, Radiesse si Restylane. Acestea pot fi folosite pentru a da volum pielii oriunde pe fata, putand avea un aspect tanar natural fara operatie.

Studii facute de dr. Frank Wang la Universitatea Michigan de Medicina au dovedit ca fillerele ce contin acid hialuronic (precum Restylane si Juvederm) stimuleaza productia de colagen si inhiba denaturarea colagenului existent.

Majoritatea fillerelor produc efect pentru circa un an, exceptand Artifill care rezista permanent, dar cu un risc de reactii adverse (aparitia granuloamelor subcutanate, reactii alergice) mai ridicat. In majoritatea cazurilor reactiile alergice sunt minime (roseata si edem la locul injectarii).

Antioxidanti – acesti nutrienti lupta cu imbatranirea neutralizand radicalii liberi, moleculele instabile ce apar datorita expunerii la soare si la poluare care denatureaza colagenul. Zeci de studii dovedesc efectul antioxidantilor topici (in special CoQ10 si vitaminele C si E) pentru a reintinerii si proteja pielea.

Cu toate acestea un nou ingredient a intrat in vizorul cercetatorilor cafeaua. Doua studii la Institul de Cercetare Anti-aging in Virginia si la Departamentul de Consultare Dermatologica din Carolina de Nord  au aratat ca pana si o cantitate de 1/1000 duce la scaderea aparitiei liniilor fine si ale ridurilor fara aparitia iritatiilor sau ale reactiilor alergice.

Peptidele – mici proteine ce stimuleaza productia de colagen. Argireline (acetil hexapeptid-3) poate produce un usor efect similar Botoxului, inhiband eliberarea de neurotransmitatori si permitand astfel  muschilor faciali sa nu formeze riduri. Alte peptide inhiba colagenaza (enzima care cauzeaza degradarea colagenului).

Vitamina A – majoritatea tratamentelor anti-aging precum Retin A sau Renova contin retinoizi (derivati ai vitaminei A), dar pot fi cumparate si fara prescriptie medicala continand ingredientul retinol, crescand productia de colagen si scazand denaturarea sa.

0 Shares
You May Also Like