3 metode prin care poți să previi apariția cariilor și a altor probleme dentare

0 Shares
0
0
0

 

 

Îngrijirea dentară zilnică este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate orală, cum ar fi cariile, sensibilitatea dentară sau boala parodontală. De cele mai multe ori, însă, respectarea unei rutine zilnice adecvate de igienă dentară poate să nu fie suficientă pentru evitarea afecțiunilor orale. Următoarele metode pot ajuta la reducerea semnificativă a riscului de apariție a afecțiunilor orale, în special a cariilor dentare.

Vizite regulate la stomatolog

Efectuarea unor controale regulate la medicul stomatolog, la intervale de 6-12 luni, este esențială pentru prevenirea problemelor dentare. Medicul stomatolog poate identifica semnele timpurii ale cariilor și ale bolii parodontale și poate îndepărta placa bacteriană și tartrul, care nu pot fi îndepărtate în mod obișnuit, prin igiena dentară zilnică efectuată la domiciliu.

 

Neglijarea sau întârzierea controalelor stomatologice are consecințe grave asupra sănătății orale și poate influența probabilitatea de reușită a tratamentelor patologiilor orale. De exemplu, un tratament parodontoza început în faze incipiente are șanse semnificative de reușită, în timp ce tratamentul inițiat în faze avansate este de foarte multe ori ineficient, prevenind doar pentru o perioadă scurtă de timp pierderea dinților.

 

Pentru a obține cele mai bune rezultate, dacă sunteți din București este de preferat să apelați la un stomatolog Bucuresti în care puteți avea încredere și la care vă prezentați cu plăcere. În acest mod, probabilitatea de vizitare a medicului la intervalele de timp stabilite împreună cu acesta crește semnificativ.

Menținerea unei igiene dentare adecvate

Îngrijirea în mod adecvat a danturii, în fiecare zi, este esențială pentru prevenirea cariilor și a altor probleme dentare. Periajul dentar efectuat de cel puțin de două ori, timp de aproximativ două minute, combinat cu utilizarea aței dentare și a apei de gură, elimină resturile alimentare rămase în spațiile interdentare și reduce riscul de apariție a afecțiunilor orale.

 

Tehnica de periaj dentar și tipul produselor de igienizare orală folosite sunt, de asemenea, foarte importante pentru menținerea unei igiene dentare adecvate și prevenirea problemelor dentare. Un periaj prea agresiv al dinților poate predispune la carii dentare, iar o periuță cu peri prea duri poate deteriora smalțul dentar.

Menținerea unei alimentații sănătoase

În mod similar cu igiena orală, dieta joacă un rol important în sănătatea dentară. Alimentele bogate în zahăr și carbohidrați, considerate nesănătoase pentru sănătatea organismului, pot favoriza dezvoltarea cariilor dentare, în timp ce alimentele bogate în fibre și vitamine, esențiale pentru o dezvoltare optimă a organismului, cum ar fi fructele și legumele, pot reduce probabilitatea de apariție a acestor afecțiuni.

 

0 Shares
You May Also Like