+camera cu televizor si canapele

Ce poți schimba în locuința ta pentru a deveni una de lux – Top 4 sfaturi pentru o casă de vis

0 Shares
0
0
0

Te-ai plictisit de atmosfera obișnuită din casa ta și ai vrea să-ți investești banii pentru a o transforma într-una de lux? Ei bine, toți oamenii mai târziu sau mai devreme au nevoie de anumite schimbări în viață, fie că este vorba de locul de muncă, de mașină sau chiar de aspectul propriului domiciliu.

De asemenea, efectuarea unor îmbunătățiri în locuință ți-ar putea aduce nu numai o stare de bine, cât și confortul mult căutat… De aceea, iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta pentru a lua cele mai bune decizii.

Top 4 idei pentru o locuință de lux

 

  • Spațiul și organizarea

Când vine vorba despre o locuință de lux, automat este vorba de cât de spațioasă este aceasta. Așadar, primul pas pentru transformare este să o faci mai încăpătoare sau măcar să ordonezi obiectele în așa fel încât să creeze efectul de spațiu. Următorul pas este organizarea, aici trebuie pus accentul pe dimensiuni, forme, culori și desigur cât de des sunt folosite obiectele. Prin urmare, lasă la vedere doar lucrurile decorative și cele de care ai nevoie, dar aranjate în funcție de restul obiectelor predominante din cameră. Spre exemplu, poți asorta vaza de flori cu nuanța canapelei sau a pernelor de pe aceasta, poți combina culoarea covorului cu cea a perdelelor etc. Orice combinație ai alege, lucrul cel mai important este să fie plăcut ochiului și să dea sentimentul de stil și eleganță.

  • Mobilier de calitate

Pentru crearea atmosferei de lux mult râvnite, trebuie să alegi piese de mobilier de calitate. Desigur, acest lucru nu înseamnă neapărat ca acestea să fie noi, ci să fie într-o stare bună și să arate că sunt dintr-un material calitativ precum lemnul masiv. Când vine vorba despre mobilă, se face referire la o canapea care să fie set cu două fotolii și dacă se dorește, eventual să fie însoțite de un taburet pentru picioare. Nu uita de o măsuță de cafea sofisticată pentru a întregi aspectul camerei, cât și de etajerele aferente pentru a le completa cu elemente decorative pe placul tău.

  • Personalizează cu vopsele decorative

Pentru a întregi aspectul locuinței tale ai nevoie de accente pe anumite părți ale acesteia. În această privință, poți alege să personalizezi anumiți pereți pentru a crea efectul de originalitate. Dacă ești în căutarea unor vopsele de lux, din materiale regenerabile, poți folosi de aici, gama de ciment decorativ interior de la Novacolor-Romania.ro, care îți oferă versatilitate și posibilitatea de a alege designul potrivit stilului tău. În plus, vopsirea anumitor pereți pune în evidență și obiectele din fața acestora, oferind un atu încăperii.

  • Detalii și elemente de decor

În cele din urmă, finalizează transformarea cu ultimele retușuri și, mai exact, elementele decorative. Așează una sau două plante generoase de o parte și de alta a canapelei, ghivece mici cu plante suculente pe etajere sau noptierele de la pat și poate unele și mai mici pentru baie. De asemenea, nu uita de asortarea culorilor din încăpere și de alte detalii precum tablouri și rame foto cu poze abstracte pentru o senzație de eleganță. Dar și alte elemente precum cărți, suporturi cu lumânări parfumate sau chiar mici statuete cu diverse forme abstracte sau întruchipări retro.

În concluzie, este adevărat! Îți poți transforma singur locuința ta clasică, într-o locuință de lux doar cu patru pași simpli! Dacă acesta este visul tău, nu mai sta pe gânduri și pornește în căutarea stilului dorit pentru a începe chiar acum transformarea casei tale!

 

Sursa foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like