giftology.ro - Stiinta cadourilor inteligente
DiverseTelefoane Mobile

Utilizarea telefoanelor tip smartphone in educatie

Utilizarea telefoanelor tip smartphone in educatieIn fiecare zi, din ce in ce mai multi oameni achizitioneaza diverse dispozitive electronice pentru a se conecta cu lumea virtuala. Asadar, gadget-urile sunt peste tot: smartphone, mp3 playere, tablete, laptopuri etc.

Daca unul dintre aceste aparate este utilizat in scopuri educationale productive, atunci putem vorbi de un termen recent aparut in ultimii ani si anume acela de „mobile learning”. In cazul acesta, activitatea de educatie nu se desfasoara doar intre cei patru pereti ai unei clase, ci depaseste aceste limite.

Procesul educational ar putea astfel avea loc oriunde: in autobuz, in muzeu, la gradina zoologica, in living. Ideea de portabilitate pentru un gadget este esentiala, dar calitatea sa majora este abilitatea de a se conecta la diverse resurse academice doar prin simpla atingere a ecranului. Mai mult decat atat, unele accesorii iPhone disponibile pe  www.magazingsm.ro pot chiar revolutiona aspectul educational al unui smartphone.

Prin intermediul navigarii pe Internet, utilizatorii de smartphone isi pot imbunatati nivelul de educatie. Incepand cu un nivel primar si trecand la un nivel avansat de educare, telefoanele moderne sunt utilizate drept adevarate instrumente de invatamant. Datorita disponibilitatii Internetului si a navigarii la viteze mari prin intermediul telefoanelor, un smartphone poate oferi alternative transmiterii asistentei academice.

Zilele in care profesorii ar fi interzis telefoanele mbile in clase au inceput, astfel, sa dispara. Odata cu avantajul telefoanelor moderne, profesorii si-au schimbat strategia si au inceput sa permita utilizarea telefonului in scopuri academice.

Studentii remarca, la randul lor, ca profesorii lor incurajeaza activitatile desfasurate pe smartphone in modregulat pentru a-si imbunatati abilitatile de documentare. Telefoanele moderne sunt, asadar, instrumente tehnologice ce pot suplimenta activitatile educationale, facand mai usoara colaborarea student-profesor.

Datorita unor accesorii iPhone, unii profesorii le permit studentilor sa asculte muzica in timp ce isi exercita munca in clasa, in scopul de a le creste productiviatea. Asadar, telefoanele smartphone asigura studentilor experiente educational la un alt nivel.

La un pas urmator, instructorii au privit drept necesara integrarea tehnologiei smartphone in curicula scoalara/academica. Acestia ii invata pe studenti cum sa utilizeze unele aplicatii de pe telefonul mobil in cadrul activitatilor desfasurate de-al lungul cursurilor.

Aplicatii precum Remind 101 le trimit studentilor mesaje actualizate pentru a le reaminti de viitoarele teste si examene programate. In acest fel, telefoanele smartphone ii organizeaza atat pe studenti, cat is pe profesori. Multi studenti afirma ca folosesc diverse aplicatii educationale pentru a dezvolta anumite abilitati organizationale, care sunt benefice oricarui student.

In ceea ce priveste parcurgerea cursurilor la distanta, studentii utilizeaza telefoanele smartphone pentru a accesa online clasele in care pot participa sincron si asincron la cursuri. Acest aspect este benefic mai ales pentru studentii aflati la o a doua facultate, care pot sa-si urmeze cursurile fara a tulbura viata de familie sau locul de munca detinut.

De asemenea, telefoanele smartphone pot influenta imbunatatirea sistemelor educationale in tarile aflate in curs de dezvoltare. Oferind acces la un vast cumul informational, tehnologia smartphone poate compensa capacitatile limitate de furnizare a Internetului. La nivel academic, telefoanele smartphone pot imbunatati calitatea educatiei, fiind un suport de curs modern si, in acelasi timp, un instrument suplimentar de accesare a informatiilor.

Etichete
avmall.ro

Articole asemanatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close