Lucruri pe care nu le stiai despre iPhone

Lucruri pe care nu le stiai despre iPhone

0 Shares
0
0
0

Acum, la mai bine de opt ani de la aparitie, telefoanele iPhone continua sa fie printre cele mai indragite smartphone-uri din lume. Din iunie 2007 pana azi sute de  milioane de astfel de dispozitive au iesit pe usile fabricilor Apple. Destinatia lor?

Oameni de orice varsta, din intreaga lume, de pe toate continentele. Nimeni insa nu ii acorda la inceput o astfel de incredere – chiar daca pornea cu atuuri precum o camera foto de 2 mega pixeli si o rezolutie de 320×480. Pretul ridicat si preconceptiile criticilor au fost insa lasate in urma, de-a lungul anilor.

Vom vedea in continuare cateva aspecte mai putin cunoscute legate de piesa de rezistenta a lui Steve Jobs – iPhone-ul:
–    Un nume de cod mai putin obisnuit
Doar 30 de oameni din Apple au stiut de aparitia iPhone-ului. Dezvoltarea a durat doi ani de zile, fiind facuta in secret. Numele de cod al noului produs a fost Purple 2 (Purpuriu 2).
–    Cele mai scumpe componente
Azi, cele mai piperate la pret (ca si piese) sunt chip-ul de wireless, procesorul si display-ul. Display-ul de tip Retina, de exemplu, este o investitie aparte. Design-ul, ansamblarea si branding-ul au insa o alta poveste…
–    Noua minerale rare (extrase din pamant) sunt folosite pentru producerea si functionarea iPhone-urilor
Acestea sunt extrase din China (in marea lor majoritate), dintr-o serie de mine/cariere. Mineralele sunt utilizate pentru a permite iPhone-ului sa vibreze, sa redea muzica, sa afiseze in mod corect culorile pe ecran…iar lista poate sa continue.
–     Samsung si Apple nu sunt chiar cei mai mari rivali
Chiar daca deseori presa prezinta acest conflict continuu, adevarul este altul. Apple apeleaza la  marele constructor japonez pentru realizarea chipurilor care stau la baza telefoanelor lor.
–    Jumatate de miliard de iPhone-uri vandute in intreaga lume
La ora actuala, cifra de 600 de milioane de unitati a fost depasita. Numarul acesta este impresionant, avand in vedere pretul telefoanelor si faptul ca exista pe piata de doar 8 ani de zile.
–    Peste 150 de furnizori si 200 de brevete
Astfel, companii de pe trei continente isi pun laolalta eforturile pentru a asigura componentele necesare acestui telefon. Brevetele de inregistrare arata modul in care Apple tine la unicitatea si performanta produselor sale.
–    Muzica de pe iPhone este centrata in jurul lui Bono
Solistul faimoasei trupe U2 este simbolul segmentului de artisti, in aplicatia de muzica (in iPhone-uri). Bono este stilizat, cantand la un microfon asezat pe un suport inalt. Se pare ca U2 are o relatie foarte buna cu Apple – ca dovada sta lansarea unui iPod U2, in editie limitata; nici aparitia U2 in reclamele pentru acest produs nu este asadar intamplatoare!
–    Posesorii iPhone-ului raman utilizatori de iPhone
Studiile arata ca cei care folosesc acest tip de telefon raman fideli produselor Apple (cel putin telefoanelor acestui brand), pentru intreaga viata. In schimb, posesorii de Android nu vor ramane neaparat dedicati telefoanelor Android (aceleasi studii demonstreaza acest lucru).

Astfel, schimbarea unui display iPhone 4, a unei carcase sau a altor piese, in cazul unor accidente, nu pare deloc o operatiune atat de costisitoare. Look-ul, viteza si eleganta acestor telefoane atrat tot mai multi oameni, in fiecare an.

 

0 Shares
You May Also Like