La ce filme sa te uiti cand stai acasa?

La ce filme sa te uiti cand stai acasa?

0 Shares
0
0
0
Cu totii avem un film preferat care ne face fericiti, ne linisteste durerile sau ne face sa ne uitam grijile. Asadar, uneori este timpul ca membrii familiei sa-si petreaca seara impreuna, sa stea confortabil sub plapuma si impreuna sa vizioneze un film, in timp ce pot savura diverse snacksuri sau chiar mancaruri, pentru cei mai pretentiosi. Iar daca nu aveti deja ceva de mancare preparat si va doriti un anumit fel, puteti spre exemplu comanda un ghiveci de legume  sau orice alt fel de mancare preferati, pentru a fi pregatiti in totalitate de film.

“Space Jam”, de Joe Pytka (1996)

Dezastru in tara Looney Tunes: extraterestrii mici (dar foarte urati) vor sa-i rapeasca si sa-i faca sclavi. Bugs Bunny si prietenii sai decid sa-si joace libertatea intr-un meci de baschet. Doar ca micii oameni verzi se transforma in giganti talentati ai mingii portocalii dupa ce au furat puterile celor mai mari jucatori din NBA. Singura solutie pentru Tunes este sa retraga cel mai bun jucator din lume, Michael Jordan insusi, si sa-l aduca in lumea lor pentru a-l ajuta sa castige.

Prin amestecarea personajelor de desene animate si a oamenilor reali, Space Jam da nastere celui mai nebun joc din istoria baschetului! Toate infrumusetate cu o coloana sonora de neuitat. Filmul poate data din 1996, dar lucrarea de animatie nu a prins (aproape) nici un rid. Vesti bune pentru fani: un Space Jam 2 este in lucru, iar LeBron James este cel care va prelua de la marele “GM”.

“Misterioasa crima din Manhattan”, de Woody Allen (1993)

Pentru a redescoperi gustul New York-ului in anii 1990 – atat pentru cei care l-au cunoscut, cat si pentru cei care nu au fost atat de norocosi – sa ne amintim cum Diane Keaton, Alan Alda si Anjelica Huston sunt actori exceptionali, pentru replici care nu sunt uitate niciodata (inclusiv celebrul: “Cand il ascult prea mult pe Wagner, Vreau sa invadez Polonia”), pentru a (re)descoperi Sing Sing Sing, aceasta piesa de Benny Goodman care a devenit o placinta crem de jazz “big band”, trebuie neaparat sa vezi Murder mysterious in Manhattan.

Pe un complot clasic, dar nu simplist (vecinul cuplului Keaton-Allen moare brusc si sotul ei nu arata foarte nefericit … deci e foarte dubios), Woody Allen tricoteaza un thriller usor ca o bula de sapun, cu dialoguri fine si amuzante si o cinematografie foarte cocheta. Esential pentru a straluci in mesele din societate in aceasta vara.

“Viata de vis a lui Walter Mitty”, de Ben Stiller (2013)

Walter Mitty este ca majoritatea barbatilor: blocat in viata de zi cu zi. Singurele evadari pe care si le ofera sunt prin visele sale nebunesti si offbeat demne de cele mai rele (sau cele mai bune, depinde) blockbustere americane si incercarile sale stangace de a seduce un coleg. Pana in ziua in care o preocupare in viata sa profesionala – lucreaza in negativele revistei Life – il obliga sa mearga in cautarea unei fotografii disparute si a fotografului care se afla la origine. Excursie in Groenlanda, duel cu un rechin, skateboarding in mijlocul fiordurilor islandeze, alpinism in Afganistan… Fara indoiala, viata lui Walter va fi transformata in bine.

“Shaun of the Dead”, de Edgar Wright (2004)

Shaun of the Dead nu este un titlu care înseamnă mult. Pentru a înțelege jocul de cuvinte, trebuie să știți referința la Dawn of the Dead (Zombie, în VF), de George A. Romero. Combinația dintre numele personajului, foarte banalul Shaun, și titlul acestui film zombie cult anunță o parodie de seama: urmează o invazie a strigoilor din punctul de vedere al unui vânzător de aparate.

De asemenea, acest film l-a dezvăluit pe talentatul regizor Edgar Wright (Baby Driver, Scott Pilgrim.

0 Shares
You May Also Like