Cum sa ai o calatorie linistita in Dubai? Ce sa nu faci?

Cum sa ai o calatorie linistita in Dubai? Ce sa nu faci?

0 Shares
0
0
0

Iata ce ar trebui sa NU faci in Dubai pentru o calatorie linistita si sigura:

Nu injura in public

Trebuie sa fii extrem de atent cu limbajul tau cand te afli intr-o clatorie in Dubai, mai ales cand esti in public sau vorbesti cu un localnic. Evitati utilizarea limbajului vulgar.

De asemenea, abtineti-va de la a transmite orice comentariu care ar putea fi considerat insultator la adresa islamului sau musulmanilor. Orice astfel de comportament este considerat o infractiune pedepsita in Dubai si v-ar putea coduce in spatele gratiilor.

Nu faceti fotografii fara permisiune

Unul dintre multele lucruri esentiale pe care nu trebuie sa le faceti in Dubai este sa fotografiati oameni fara permisiune. Dubai este un loc de o frumusete pitoreasca si te-ar putea tenta sa faci fotografii in timp ce mergi prin oras.

Cu toate acestea, trebuie sa fii extrem de precaut cand faci poze in Dubai, deoarece siguranta si confidentialitatea sunt foarte importante pentru oameni, de aceea nu ai voie sa faci fotografii fara consimtamant, mai ales daca sunt in jur femei si copii. Asadar, va saftuim sa va concetrati pe cat posibil pe fotografierea peisajelor.

Nu luati medicamente de acasa

Emiratele Arabe Unite au o politica antidrog extrem de stricta, ceea ce inseamna ca unul dintre lucrurile pe care nu trebuie sa le luati in Dubai sunt medicamentele si drogurile ilicite. Nu, nici macar medicamentele voastre anti-anxietate nu sunt permise! Aeroporturile sunt mereu in alerta maxima si daca se intampla sa incalci regula si sa fii prins, poti risca pana la patru ani de inchisoare.

Nu este ceva de dorit in timpul unei vacante, asa ca verificati site-ul oficial al Emiratelor Arabe Unite pentru a cauta medicamentele care sunt permise si cele care nu pot fi purtate cu dvs.

Si daca exista un medicament pe care trebuie sa-l iei cu tine, nu uita sa iei si reteta lui. Alege o aplicatie de travel precum Framey.io care sa te ajute cu informatii.

Nu mancati in public in timpul Ramadanului

Daca vizitati Dubaiul in timpul lunii sfinte a Ramadanului, trebuie sa stiti ca este interzis sa mancati in public, sa beti si sa fumat pana la apusul soarelui, atunci cand musulmanii din oras postesc. Nu este persmis nici mancatul in masina sau nici mestecatul gumei in public.

Puteti, totusi, sa mancati in confortul camerei dvs. de hotel sau al restaurantelor, unde este acoperita zona de luat masa pentru ca oaspetii sa manance fara a fi observati. Copiii si femeile insarcinate au voie sa manance, dar cel mai bine este sa folositi discretia pentru a nu jigni localnicii.

Nu faceti gesturi nepoliticoase cu mainile in timp ce conduceti

Daca va aflati in Dubai si doriti sa va distrati, conduceti o masina sport prin oras. Exista multe locuri in Dubai unde poti inchiria o masina sport pentru o zi, dar trebuie sa fii foarte atent sa nu folosesti gesturi grosolane ale mainii in timp ce conduci pentru a-i semnala celuilalt sofer si a arata ca esti nemultumit de ceva din tara lui.

Daca in timp ce conduceti, cineva sau ceva v-a infuriat, trebuie sa va controlati furia si sa nu folositi nicio injuratura si sa nu faceti niciun gest grosolan cu mainile pentru a-l jigni.

0 Shares
You May Also Like