Huawei P20 – excelent dar nu perfect

0 Shares
0
0
0

Huawei P20 nu este cel mai interesant telefon din 2018 – aceasta onoare ii apartine fratelui sau mai scump, P20 Pro, cu matricea camerei triple-spate, ecranul putin mai mare si pretul mai ridicat – dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa fie luat in considerare.

Ca o alternativa la Samsung Galaxy S9 si la alte telefoane emblematice scumpe, Huawei P20 are multe de oferit, pe hartie. Este foarte dragut, este uimitor de compact pentru un telefon cu un afisaj atat de mare, are o camera extraordinara cu niste optiuni neobisnuite, iar pretul este destul de tentant pentru un astfel de telefon de inalta calitate.

Design si caracteristici cheie

Intrebarea este: e destul de bun? In ceea ce priveste calitatea materialului si finisajului, cu siguranta. In ciuda notch-ului (bretonului), Huawei P20 este un telefon frumos. Este finisat cu sticla neteda pe partea din fata si un geam atractiv colorat, pe spate.Avem o varianta de culoare Pink Gold cu doua tonuri, care arata uimitor cu stralucirea sa de matase. Cu toate acestea, este disponibil si in versiunea “Twilight” cu gradient, care este la fel de atractiva, iar cei care prefera un aspect usor mai ostentativ, pot opta pentru albastru si/sau negru inchis.

Toate modelele au culori asemanatoare celor disponibile pentru iPhone X, de forma cromata, cu muchii moi, curbate la panourile din fata si din spate, si un cititor de amprenta montat frontal, sub ecran. Butoanele de volum si de putere stau in locurile lor obisnuite pe marginea dreapta si exista un conector USB de tip C pe marginea inferioara, alaturi de o pereche de grile pentru difuzoare. Pana acum, totul arata normal, am putea spune.

Cateva lucruri pe care trebuie sa le mentionam aici:

In primul rand, iesirea difuzorului este doar mono – daca acoperiti grila dreapta cu un deget, tot sunetul dispare. In al doilea rand, Huawei P20 nu are o extensie microSD. Avem la dispozitie versiunea dual-SIM pentru review si – in cazul in care telefoanele anterioare Huawei si Honor aveau un slot SIM cu doua destinatii, ceea ce va permitea sa adaugati fie o a doua cartela SIM sau o cartela microSD – P20 este pur dual SIM. De asemenea, merita sa notam pe lista de preferinte a smartphone-urilor, ca P20 nu are o mufa pentru casti de 3,5 mm. Un punct in minus. Si de asemenea, ca nici rezistenta la intemperii nu este grozava. Tot ce obtii este rezistenta la praf si apa – certificate IP53, ceea ce inseamna ca telefonul este protejat impotriva patrunderii prafului, dar nu submersibil in apa – doar rezistent la stropire usoara. Deci, veti fi ok cu un P20 intr-un dus de exemplu, dar nu va supravietui daca va cadea in apa (in baie sau toaleta).

Huawei P20 : Display

Un alt punct impotriva lui Huawei P20 este ca, la fel ca pe iPhone X, exista un breton (notch), care mananca din ecranul superior. Aceasta nu este la fel de mare ca pe iPhone, ocupand probabil 20% din latimea ecranului, in loc de aproximativ 60%, dar este acolo si este remarcabil. Daca va deranjeaza acest lucru, exista o optiune in setari pentru a ascunde acest notch, cu o banda neagra.

Calitatea ecranului este buna. Huawei P20 nu foloseste un panou OLED ca si fratele sau P20 Pro – este un panou IPS RGBW de 1.080 x 2.244, dar este perfect luminos si plin de culoare, apropiindu-se aici, de calitatea fratelui mai mare. Are chiar si cateva caracteristici extraordinare, inclusiv capacitatea de a seta automat balansul de alb al ecranului in functie de lumina ambientala, la fel ca pe un iPhone sau iPad. Puteti comuta intre modurile normale (sRGB) si vibrante (DCI P3), plus, daca doriti sa scoateti putina viata suplimentara pentru baterie, puteti reduce rezolutia pana la 720p.

Din punct de vedere tehnic, display-ul este destul de bun. Dispune de o luminozitate extraordinara (456cd / m2), care asigura o lizibilitate decenta in lumina ambientala puternica, desi nu este cel mai stralucitoar pe care l-am testat. Contrastul este la fel de bun ca la majoritatea telefoanelor cu afisaje IPS, acoperirea gamelor de culori este excelenta si acuratetea culorii este in parametrii buni.

Specificatii si performanta.

Huawei P20 este un smartphone competent. Este rapid si receptiv in toate modurile de utilizare, iar acest lucru se extinde asupra tuturor functiilor telefonului. Cititorul de amprente din fata este rapid, precum si caracteristica de deblocare a fetei. Software-ul aparatului foto este rapid, iar functia sa de ultra-instantaneu va permite sa faceti un instantaneu in doar 0.3 secunde din regimul de asteptare, cu o atingere dubla a tastei de reducere a volumului. Efectuarea tuturor acestor operatiuni este asigurata de acelasi cip de 2.4GHz HiSilicon Kirin 970 octa-core, care se gaseste si pe Huawei Mate 10 Pro, acesta fiind sustinut de 4GB de memorie RAM si 128GB de stocare. Este un telefon rapid, desi nu este cel mai rapid, dupa cum reiese din benchmark-uri.

 Camera foto.

Am inceput acest review reiterand ca P20 nu dispune de cele trei camere ale fratelui sau – ca si cum ar fi fost ceva negativ. Desigur, nu este si nu ar trebui sa fie. O camera buna este o camera buna, indiferent daca aveti sau obiectiv suplimentar care ofera zoom, unghi larg sau viziune cu raze X. De fapt, P20 nu este atat de departe de P20 Pro in ceea ce priveste numarul de lentile, deoarece are doua si, pentru tot ceea ce conteaza, sunt si marca Leica. Ce nu avem disponibil, este senzorul de 40 de megapixeli a lui P20 Pro, fiind prezent doar unul de 12 megapixeli, pe partea din spate. Acesta este asociat cu un senzor monocrom de 20 de megapixeli, folosit pentru a aplica profunzime portretelor (acel efect bokeh), pentru a capta fotografii alb-negru bogate in detalii si pentru a imbunatati si aspectul fotografiilor color.

 

Specificatiile arata bine. Avem o camera de 12 megapixeli cu un senzor de 1 / 2.3in – care este mai mare decat cele prezente de obicei pe un smartphone – si cu pixeli de dimensiunea 1,55um. Din nou, mai mare decat majoritatea. Senzorul este, de fapt, cu 22% mai mare decat cel din Samsung Galaxy S9, care are pixeli mai mici, de 1,4um. Samsung controleaza acest lucru cu o diafragma maxima mai mare de f / 1,5, totusi. Toate acestea se combina cu o diafragma de f / 1.6 pe camera mono, plus focalizarea hibrida 4-in-1 (detectarea contrastului si a fazei, laser si stereoscopic) si promite sa produca rezultate uimitoare. In practica, totusi, P20 nu este la inaltimea fratelui mai mare si nici a rivalilor de la Samsung.

Dupa efectuarea fotografiilor de test, ne-am trezit constant dezamagiti de calitatea senzorului foto. Am putut observa imagini moi, lipsite de claritate in mare parte, subexpuse si/sau supraexpuse, in comparatie cu aceleasi scene capturate pe iPhone X (care are o camera buna, dar nu cea mai buna). Camera video este la fel de dezamagitoare, nu atat pentru nivelul de calitate oferit, cat pentru faptul ca nu puteti folosi toate instrumentele in acelasi timp. P20 este capabil sa fotografieze 4K la 60 de cadre pe secunda si sa aplice una dintre cele mai bune stabilizari video pe care le-am vazut pe un telefon.

Dar poate face acest lucru in acelasi timp? Nu. In 4K puteti filma doar la 30fps, ceea ce determina instabilitate. Pentru a obtine 60 fps, trebuie sa schimbati rezolutia  la 1080p, dar tot nu veti putea inregistra cu stabilizare, in acest mod. De fapt, pentru a permite stabilizarea, trebuie sa setati rezolutia 1080p, la 30fps. Cam slab, pentru un telefon cu un astfel de pret. Chiar si camera frontala pentru selfie, impresionanta pe hartie, cu 24 de megapixeli si f / 2, este destul de slaba. Produce poze soft, cu aspect palid, iar incercarea destul de transparenta a Huawei de a implementa caracteristica de expunere dinamica prezenta pe  Apple, genereaza rezultate de amatori. 

Verdict. 

Huawei P20 marketat ca un model de varf, mai ales avand in vedere punctul de pret de 599 de lire sterline, se pare ca este o mare dezamagire. Camera foto produce rezultate slabe, durata de viata a bateriei este medie, rezistenta la intemperii este slaba si nu are jack de 3.5 mm sau extensie SD. In cazul in care modelul P20 ti-a atras atentia, fa-ti o favoare, cheltuie un pic mai mult si cumpara-ti un Huawei P20 Pro. Varful de gama este cu adevarat diferit, arata la fel de atractiv, face fotografii excelente si dispune de o baterie de capacitate mare, cu o durata de viata superioara. Sau, daca bugetul iti permite sa mergi atat de departe, fa un pas inapoi si alege un Mate 10 Pro, nu vei regreta.

 

0 Shares
You May Also Like