Care sunt cele mai bune unelte pentru SEO in 2018?

4 Shares
0
0
4

Dupa cum, cu totii stim, atragerea de trafic targetat spre siteurile noastre devine tot mai complicat odata cu trecerea zilelor, a modificarilor algoritmilor Google, si a concurentei tot mai acerbe.

La aceasta ora sunt peste 1,3 miliarde de siteuri online, pe internet! Acest fapt creaza o competitie acerba intre afaceri, iar fuga dupa trafic targetat devine o batalie obligatorie care ne poate salva afacerea!

Este aproape imposibil sa atragem trafic targetat catre siteurile noastre fara sa folosim cateva unelte, as zice obligatorii, in aceste zile. Asta mai ales daca esti incepator in ceea ce inseamna optimizarea seo. Acum vine intrebarea normala: care unelte seo sunt mai potrivite pentru mine?

Daca vei cauta pe Google “best seo Tools” vei primi sute de nume de unelte si aplicatii online care se pretind a fi cele mai bune. Deci vei fi mai in ceata, decat inaintea cautarii!

Multi dintre voi, probabil ca nu au nici timpul si nici banii sa le incerce pe toate cele enumerate de Google ca fiind cele mai bune unelte SEO. Trebuie sa mentionez ca unele dintre aceste unelte au preturi prohibitive pentru marea majoritate a micilor intreprinzatori. Exemple : Ahrefs : de la 99$ la 999$ pe luna, SemRush: de la 99$ la 399$ pe luna, etc…

Dar daca tot am ajuns la preturi, trebuie sa va spun si partea buna! Exista si anumite siteuri online numite “seo group buy”, care va ofera acces la mai multe unelte pentru o taxa cuprinsa intre 20$ si 100$ pe luna.

Acest tip de siteuri sunt gandite ca si siteuri de membership, unde se plateste o taxa de membru lunara pentru acces in partea privata a siteului. Ei cumpara licente la aceste siteuri si impart costul pe mai multi membrii. Adica acele costuri sunt impartite intre utilizatori, asigurandu-se accesul la toti utilizatorii.

Ideea este generoasa, mai ales pentru micii intreprinzatori sau agentii, care nu vor fi nevoiti sa plateasca sute de $ pe luna pentru cate un singur tool, pe care, probabil nici nu il stiu folosi corect!

Unul dintre aceste siteuri de tip “sharing accounts” care sare in evidenta este SeoAccounts.Net, care ofera un trial de o luna cu un cost de 19.99$, urmand sa taxeze ulterior cu 49.99$ pe luna. In schimbul acestor bani vei avea acces la peste 70 de unelte de seo, affiliate marketing, video design, graphic design, social media, etc. Cu alte cuvinte, pentru 19.99$ vei putea testa peste 70 de unelte din industria online, pluginuri de WordPress premium, precum si teme premium de WordPress si alte minunatii. Puteti vedea aici, in timp real toate conturile pe care vi le pun la dispozitie : Full Accounts List.

Acum ca am gasit si o varianta care ne permite sa testam acele unelte, fara sa platim sume uriase, este momentul sa vedem parerea unor somitati din industria online asupra acestui subiect extrem de controversat: Care sunt cele mai bune unelte de seo in 2018?

Iata mai jos, culese cu grija raspunsul unor “grei” ai industriei la intrebarea de mai sus:

1. Rand Fishkin – Creatorul Moz.com

Locul 1 : Moz.com
Locul 2 : Buzsumo.com
Locul 3 : Getstat.com

2. Neil Patel – Fondator KISSMetrics, CrazyEgg and QuickSprout

Locul 1 : Ahrefs.com
Locul 2 : Google Analytics
Locul 3 : Google Search Console

3. Erik Emanuelli – De la NoPassiveIncome.com

Locul 1: LongTailPRO.com
Locul 2: SEMRush.com
Locul 3: Google Keyword Planner

4. Dan Sharp – Fondator la Screaming Frog

Locul 1: Majestic.com
Locul 2: Sistrix.com
Locul 3: Searchmetrics.com

5. Ilyas Teker – SEO Director la iProspect Chicago

Locul 1: Deepcrawl.com
Locul 2: Searchmetrics.com
Locul 3: LinkResearchTools.com

6. James Reynolds – CEO la Seosherpa

Locul 1: Ahrefs.com
Locul 2: Majestic.com
Locul 3: SemRush.com

7. Adam Connell – Fondator la BloggingWizard

Locul 1: Buzzstream.com
Locul 2: SemRush.com
Locul 3: Ahrefs.com

8. Andy Crestodina – Cofondator la Orbit Media

Locul 1: SemRush.com
Locul 2: Moz.com
Locul 3: BuzzSumo.com

9. Matthew Barby– Global Head of Growth & SEO la Hubspot

Locul 1: Ahrefs.com
Locul 2: Accuranker.com
Locul 3: Lumanu.com

10. Cam Garrant – SEO & Inbound Marketing Specialist la Repsly

Locul 1: SemRush.com
Locul 2: Ahrefs.com
Locul 3: ScreamingFrog

Dupa cum puteti vedea, parerile sunt impartite si intre experti! Cel mai bun lucru este sa va gasiti, fiecare uneltele cele mai potrivite pentru ceea ce doriti sa prospectati sau cercetati. Dar pana sa stiti care va sunt cele mai potrivite, va trebui sa incercati cat mai multe dintre ele.

Sper ca acest articol sa va fie de folos in demersul de a gasi cel mai bun raspuns la intrebarea : care sunt cele mai bune unelte seo pentru mine, in 2018?

https://www.youtube.com/watch?v=KgvlRWfGIEQ

4 Shares
You May Also Like