Ce inseamna prezenta si promovarea in mediul online

Ce inseamna prezenta si promovarea in mediul online?

0 Shares
0
0
0

Astazi, mai mult decat oricand, oamenii petrec o mare parte a timpului de care dispun in mediul online. Motoarele de cautare au facut ca navigarea pe internet sa fie un lucru firesc. Gasirea informatiilor necesare, de orice tip, se realizeaza astazi mai repede decat oricand gratie conexiunilor de internet 3G si 4G, de pe majoritatea telefoanelor mobile.

Cum putem asadar sa ajungem la toti acesti utilizatori de internet, daca nu avem un site atractiv, optimizat si bine promovat? In aproape toate domeniile, si in mediul online concurenta este extrem de mare. Exista mii de magazine online care comercializeaza produse asemanatoare; sunt prezent mii de bloguri, siteuri de prezentare, de stiri sau de jocuri.

Care sunt criteriile care le diferentiaza? Care sunt etapele pe care trebuie sa le urmeze un business nou atunci cand vrea sa fie prezent online intr-un mod cat mai eficient?

Vom incerca sa raspundem acestor intrebari in randurile de mai jos ale acestui articol, urmarind principalele etape de prezenta si promovare online.

Pentru inceput, este nevoie de pregatirea materialului pentru noul site – tot ce inseamna logouri, texte, imagini, filmari, date de contact, structura. Apoi urmeaza gasirea unui nume de domeniu. Desigur, ca si client, poti sa ai deja cate idei si legate de cum doresti ca acesta sa arate (poate te inspiri chiar din lucrurile pozitive pe care le-a implementat concurenta).

Odata realizat, verificat si reverificat, siteul poate fi pus online. Pentru aceasta etapa se alege un pachet de hosting (gazduire pe server) potrivit si se instaleaza siteul. Munca nu se termina aici, din pacate! Siteul respectiv trebuie sa fie optimizat pentru motoarele de cautare.

Altfel spus, o echipa de oameni trebuie sa se asigure ca oameni care cauta servicii sau produse ca ale tale (atat la nivel local, regional cat si national) vor vedea paginile (sectiunile) siteului tau in rezultatele de cautare in google, pe alte siteuri sau bloguri si iti vor vizita siteul. Aceasta etapa poate sa poarte mai multe denumiri – optimizare, SEO, promovare online.

Ea se ocupa atat de optimizarea onsite si implica modificari la nivelul tehnic al siteului (partea de cod, imagini, texte, etc), cat si de optimizarea offsite (cunoscuta ca promovare online). In functie de preferinte sau de buget se pot alege pachetele potrivite – acestea vor raspunde intr-o masura mai mare sau mai mica nevoilor efective de promovare.

Daca alegi sa sari peste etapa de optimizare si promovare, iti asumi riscul esecului. Poti asemana eforturile tale cu ridicarea unui magazin impresionant, cu un design frumos, cu stocuri incredibile, cu preturi bune si o echipa profesionista.

Daca insa alegi sa nu il promovezi, te poti compara cu un astfel de magazin (precum cel descris mai sus), ridicat in mijlocul unui desert. Lumea va ajunge din intamplare acolo, va fi greu de gasit si din pacate, isi va gasi moartea exact in acelasi loc.

Poti insa sa remediezi asta! Poti aduce trafic pe site din nenumarate locuri: din social media, de pe bloguri, de pe siteuri de specialitate, din ziarele online, din siteurile de anunturi, din cautarile oamenilor pe Google, Bing sau Yahoo.

Investeste corect in toate etapele de mai sus si vei vedea rezultate, fara nicio indoiala! Un loc bun din care sa pornesti este It Exclusiv.

0 Shares
You May Also Like