Magazin online sau magazin clasic: avantaje si dezavantaje

0 Shares
0
0
0

Cand vorbim despre cumparaturi, ne gandim cum sa le facem mai usor, fara sa pierdem mult timp si sa cheltuim bani in plus. De aceea, va propunem in cele ce urmeaza sa vedem avantaje si dezavantaje intre cele doua tipuri de magazine, cel online si cel clasic.

Sa incepem cu magazinul online. Acest tip de magazin are din start un mare avantaj, acela ca este non-stop deschis pentru clientii sai, spre deosebire de magazinul clasic, unde va trebui sa platiti un angajat care sa stea 8 ore pe zi in magazin pentru a servi clientii.

Daca, de exemplu, doriti sa tineti deschis magazinul mai mult trebuie sa aveti mai multi angajati care sa serveasca clientii. Din punctul acesta de vedere, magazinul online nu va costa absolut nimic.

Bineinteles ca exista un dezavantaj, acela ca nu aveti traficul de oameni care sa va treaca in mod obisnuit prin fata magazinului. Un magazin online este privat de avantajul clientilor aflati in trecere.

Un alt avantaj il reprezinta cheltuielile mici cu chiria, utilitatile si anagajatii. Spatiul de depozitare nu trebuie sa fie foarte mare, putand amenaja un spatiu de depozitare mult mai mic acasa.

Practic nu scapati doar de plata utilitatilor, dar si de plata chiriei pentru magazin. Dezavantajul din acest punct de vedere este foarte mare. Pierdeti mult timp cu ambalarea si totodata expedierea produselor.

In cazul magazinelor clasice, clientul achizitioneaza produsul personal in cele online va trebui sa ambalati produsele corespunzator pentru a evita deteriorarea in timpul transportului.

Un avantaj al magazinului online este acela ca poate fi vizitat de orice persoana care are un calculator si acces la internet, in schimb in cazul unui magazin clasic acesta va fi accesat de cei care se afla in zona sa. Tot un dezavantaj este acela legat de cheltuieli cu retururile.

Puteti avea clienti neseriosi, care, dupa ce comanda marfa, nu se prezinta la posta sau nu raspund curierului pentru a primi coletul. In acest caz, nu doar ca produsele vi se intorc inapoi, dar veti avea si alte pierderi. Un avantaj este programul lejer, de acasa. Puteti sa va ocupati de magazinul online doar atunci cand vin comenzi de la clienti. Un dezavantaj este cel dat de concurenta.

Dat fiind faptul ca este foarte simplu sa creati un magazin online, din ce in ce mai multa lume alege sa isi creeze un magazin online. Veti avea astfel nevoie de reclama si promovare foarte serioasa, astfel exista riscul sa nu aveti clienti. Marfa risca astfel sa stea mult timp in raft nefiind vanduta destul de repede.

Un mare avantaj este reprezentat si de promovarea gratuita prin social-media. Daca produsele dumneavoastra sunt bune, acestea vor fi cautate de catre tot mai multi clienti prin intermediul unor site-uri de socializare.

Bineinteles ca prin intermediul acestora se poate obtine o vizibilitate mult mai buna a produselor magazinului dumneavoastra. Magazin Epinvest reprezinta unul din magazinele care ofera numeroase utilaje pentru constructii de foarte buna calitate. Cautati utilajele necesare pe epinvest.ro.

0 Shares
You May Also Like