Ce pot lucra strainii in Vietnam?

Ce pot lucra strainii in Vietnam?

0 Shares
0
0
0

Pe masura ce economia Vietnamului se extinde rapid, cu o rata de crestere de 6,81% si un venit pe cap de 2,385 de dolari, apar si oportunitati de a castiga bani pentru cei care au abilitatile potrivite si sunt dispusi sa munceasca din greu.

Incepand cu anul 2016, mai mult de 83.000 de lucratori straini lucreaza in Vietnam, iar comunitatea expatriata creste rapid in ultimii ani.

In orasele mari, cum ar fi Ho Chi Minh City, Hanoi sau Danang, exista chiar colturi straine in care strainii locuiesc, fac afaceri si socializeaza, cum ar fi strada Bui Vien din Ho Chi Minh City, strazile Ta Hien-Dinh Liet – Luong Ngoc Quyen in Hanoi sau in orasul Ancient din Hoi An, langa orasul Danang. Deoarece cultura Vietnamului a devenit mult mai toleranta fata de valorile straine, abilitatile si cunostintele strainilor sunt foarte cautate pentru a reduce decalajul dintre Vietnam si lume.

In clipa de fata exista firme de recrutare care cauta atat muncitori strainatate Vietnam, cat si cetateni straini care sa aiba locuri de munca mult mai bine platite in aceasta tara. In urmatoarele randuri vom vedea care sunt locurile de munca de pe urma carora se castiga bani frumosi in Vietnam.

Agent imobiliar

Sectorul imobiliar a fost un sector fierbinte in Vietnam. Pretul imobiliar din Vietnam a crescut in mod constant, pretul terenului in orasele mari si zonele recent dezvoltate crescand exponential. De exemplu, preturile terenurilor din cartierul vechi din centrul orasului Hanoi sunt mai exorbitante decat cele din Tokyo sau Paris; pretul solicitat poate fi cuprins intre sume ametitoare, si anume intre 20.000 – 60.000 de dolari pe metrul patrat.

In toate localitatile in care au inceput sa investeasca strainii, preturile terenurilor pur si simplu au explodat. Un exemplu este insula Phu Quoc. Intrucat guvernul provincial Kien Giang a investit puternic pe insula, construind mai multe hoteluri si statiuni si alte proiecte de infrastructura in mai multe milioane de dolari, in unele locatii preturile terenurilor au crescut de peste 10 ori.

Tinand cont de acest aspect, o multime de persoane si traiesc viata ca brokeri imobiliari, fie prin cumpararea si vanzarea proprietatilor in mod direct, fie ajutand oamenii sa identifice oportunitati de cumparare si de vanzare.

Multi agenti imobiliari fac o avere profitand de cresterea exploziva, fluctuatia salbatica a preturilor si asimetria informationala in piata imobiliara din Vietnam. Tinand cont de aceste detalii, este firesc ca romanii sa isi doreasca sa lucreze ca agenti imobiliari in Vietnam, pentru ca vor castiga sume uriase de bani, in urma vanzarii unei singure proprietati.

Cercetator de piata / analist

Intrucat companiile mari investigheaza perspectivele pietei din Vietnam pentru a-si capta piata de peste 95 de milioane de persoane, locurile de munca de cercetatori / analisti de piata din Vietnam sunt, de asemenea, in crestere.

Majoritatea locurilor de munca includ activitati precum cercetarea si colectarea datelor primare sau secundare, intalniri si relatii cu clientii si partenerii de afaceri, analizarea datelor economice si a mediului juridic, scrierea de rapoarte si prezentarea rezultatelor, elaborarea planurilor de afaceri si a propunerilor etc.

Companiile din Vietnam platesc foarte bine persoanele care lucreaza in aceste domenii, asa ca este firesc ca si in acest domeniu de activitate sa isi doreasca cetatenii romani un job in Vietnam.

Operator de turism

In ultimii ani, Vietnamul a salutat un numar mai mare de vizitatori straini. In 2017, aproape 13 milioane de vizitatori straini au venit in Vietnam, in crestere cu 30% fata de anul 2016. Nevoile vizitatorilor se diversifica, accentuand experienta autentica si personalizata pe care companiile de turism nationale si existente nu le pot satisface.

Prin urmare, multi expati care traiesc in Vietnam ofera servicii pentru vizitatorii straini de a invata si de a explora cultura vietnameza din punctul de vedere al strainilor. Serviciile pot varia de la ghidul turistic, cazare, consultatie la alte suporturi suplimentare.

Cu cunoasterea limbii locale, culturii si logisticii, impreuna cu o intelegere a gustului strain, a traditiilor si a asteptarilor, expatitii pot castiga un trai decent prin servirea turistilor straini.

Romanii care locuiesc in aceasta tara, cu siguranta pot lucra si ei ca operatori de turism, iar castigurile lor pot sa fie destul de mari.

Vietnamul este plin de oportunitati atat pentru oamenii locali, cat si pentru expati. In general, strainii sunt platiti cu rate mai mari decat cei vietnamezi datorita aptitudinilor lor percepute si stigmatizarii.

Mai mult decat atat, strainii care lucreaza in aceasta tara, chiar si romanii, pot avea mai multe locuri de munca, permitandu-le astfel vietnamezilor sa profite la maxim de competentele acestora.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…