Galaxy S4 si HTC One versus Nokia Lumia 92

Galaxy S4 si HTC One versus Nokia Lumia 92

0 Shares
0
0
0

Producatorul sud-coreean Samsung a fost lider mondial pe parcursul anului 2012 pe segmentul vanzari telefoane mobile cu un numar de aproximativ 400 milioane de unitati vandute din numarul total de 1,6 miliarde de unitati . Iar previziunile arata un trend ascendent si pentru anul 2013 .

De cealta parte , grupul finlandez Nokia a inregistrat in 2012 o scadere cu aproximativ 20% pe acelas segment , comparativ cu datele inregistrate in 2011 . Pentru 2013 se preconizeaza o schimbare pozitiva gratie lansarii noului smartphone Nokia Lumia 925 .

Samsung Galaxy S4 este considerat cel mai bun smartphone cu Android din istorie , fiind urmat indeaproape de HTC One . De cealalta parte , Nokia Lumia 925 este considerat cel mai bun smartphone ce ruleaza cu sistemul de operare Windows Phone 8 .

Lansat la sfarsitul lunii aprilie , Samsung Galaxy S4 , denumit si ‘’regele androizilor’’ , vine echipat cu o versiune noua a sistemului de operare de la Google . Noua versiune Android ( versiunea stock a deja celebrului JellyBean 4.2.2 ) a fost total modificata prin suprapunerea interfetei TouchWiz Nature UX 2.0 . Aceasta interfata transforma elementele vizuale cu care ne-a obisnuit pana acum Android .

Noua bijuterie a sud-coreenilor dispune de un ecran de 5 inchi si rezolutie Full HD , un puternic procesor Qualcomm Snapdragon 600 de 1.9 GHz , 2GB Ram , un spatiu de stocare de 16/32/64 GB , chipset graphic Andero 320 si doua camera foto ( de 13 respectiv 2 MP ) .

Samsung Galaxy S4 , un smartphone extrem de performant ce se detaseaza cu usurinta de toate celelalte telefoane cu Android . Singurul care il ajunge din urma la anumite capitole ( precum design-ul ) este HTC one , insa functiile de care dispune Galaxy fac diferenta . Drept urmare este considerat cel mai ‘’hot ‘’ telefon al momentului .

In primele 100 de zile de la lansare Galaxy S4 s-a vandut in peste 20 de milione de exemplare , un numar dublu fata de preconizarile initiale ale analistilor . Pretul pentru o asfel de bijuterie se invarte undeva in jurul valorii de 2.600 Ron .

‘’Miracolul metalic al taiwanezilor ‘’ , adica noul HTC One , vine la pachet cu o serie de dotari de top , printre care se numara un procesor Qualcomm Snapdragon 600 de 1.7 GHz ce ruleaza un sistem de operare Android 4.1.2 JellyBean , 2 GB Ram , memorie interna 32 GB sau 64 GB ( in functie de versiunea aleasa ) , un procesor grafic Andreno 320 si interfata HTC Sense 5.0 .

Combinatia dintre un procesor puternic si o memorie Ram substantiala , face din HTC un smartphone perfect din punctul de vedere al performantelor . Nici la capitolul design nu se lasa mai prejos .

Desi numarul de exemplare vandute in primele 3 luni de la lansare este mult mai mic decat cel inregistrat de Samsung Galaxy S4 , si anume 1.2 milione unitati / luna , adica aproximativ 3.6 milioane de exemplare in trei luni , cifrele sunt destul de bune . Surprinzator acest model este mai scump decat Samsung Galaxy S4 , si anume 2.700 Ron .

De cealalta parte Nokia Lumia 925 , dotat cu un procesor Snapdragon dual core de 1.5GHz ce ruleaza noul sistem de operare Windows Phone 8 , este un smartphone de-a dreptul revolutionar .

Noua camera foto de 8.7 megapixeli , ce dispune de o serie de noi tehnologii si o multime de posibilitati de software , nu numai ca este foarte performanta ci este o adevarata revelatie in domeniu .

Finlandezii au anuntat un pret de aproximativ 470 Euro ( adica undeva in jurul valorii de 2.100 Ron ) pentru acest smartphone . De la inceputul anului si pana in prezent Nokia a vandut 5.6 milioane de Lumia , o crestere de 1.2 milioane de unitati vandute pe acelas segment fata de aceeasi perioada a anului precedent .

0 Shares
You May Also Like