De ce poarta femeile ie nationala?

De ce poarta femeile ie nationala romaneasca?

0 Shares
0
0
0

Femeile prefera sa poarte ie nationala romaneasca din ce in ce mai mult. Diverse modele si culori le atrag pe acestea in dorinta de a fi cat mai frumoase.

O multime de doamne si domnisoare in momentul in care se afla intr-un magazin de haine, isi indreapta atentia spre articole de vestimentatie mai speciale daca le putem numi asa, articole de vestimentatie pe care sa nu le intalneasca pe strada la orice femeie.

De ce prefera doamnele o ie nationala romaneasca?

Acest lucru este cat se poate de firesc, dat fiind faptul ca in prezent se pune mare accent pe imagine, iar fiecare femeie isi doreste sa aiba o imagine perfecta, fara a copia pe cineva anume.

Dupa cum stiti, moda si tendintele se schimba de la un sezon la altul, incercandu-se tot timpul gasirea de noi materiale, culori, design-uri. De cele mai multe ori se incearca “reinventarea” unor tinute din trecut, putin stilizate si redesenate.

Tocmai acesta este si unul dintre motivele pentru care foarte multe femei atunci cand se afla in cautarea de noi articole de vestimentatie, isi indreapta atentia catre o ie nationala.

Ce este o ie nationala romaneasca?

Ia romaneasca este o piesa vestimentara care face parte din costumul popular romanesc inca de pe vremea getilor, a dacilor si a tracilor. In acele vremuri femeile purtau o camasa de panza care acum este cunoscuta sub denumirea de ie, alaturi de poale care le acopereau picioarele, o naframa si opinci.

Odata cu trecerea timpului, au aparut diferite versiuni ale camasii din panza pe care femeile le poarta inca din cele mai vechi timpuri, astfel ca in prezent exista ie cu motiv oltenesc, ie specifica zonei Maramuresului, sau ii specifice fiecarei zone din tara.

Ia traditionala o vedem purtata de catre interpreti si interprete de muzica populara, insa trebuie precizat faptul ca exista o multime de femei care in viata de zi cu zi aleg sa poarte fie o ie cu maneca scurta, fie o ie traditionala cu maneca lunga.

Ei bine, doamnele si domnisoarele pot alege sa poarte o astfel de piesa vestimentara datorita faptului ca iubesc traditia si portul romanesc, asa ca decat sa poarte o camasa adusa din import mai bine prefera sa poarte o ie traditionala romaneasca.

ie nationala romaneasca

Care sunt motivele care au adus ia romaneasca din nou la moda?

Un alt motiv pentru care doamnele si domnisoarele prefera sa poarte ie nationala romaneasca este acela ca materialul din care este confectionata ia este unul usor, care lasa pielea sa respire, este un material care le ajuta pe femei sa se simta foarte bine in pielea lor.

Unul dintre cele mai importante motive insa pentru care femeile isi indreapta din ce in ce mai des atentia catre ia traditionala romaneasca, este faptul ca aceasta piesa vestimentara poate sa fie purtata in prezent in tot felul de combinatii vestimentare.

De exemplu, ia poate sa fie purtata alaturi de o pereche de jeansi si o pereche de pantofi cu toc, poate sa fie purtata alaturi de o fusta lunga sau o fusta scurta.

Doamnele si domnisoarele care isi doresc, pot sa poarte ia si alaturi de o pereche de pantaloni scurti si o pereche de sandale.

Plus de asta, pana si vedetele din Romania si vedete de peste hotare poarta ie nationala romaneasca, asa ca este cat se poate de evident faptul ca ia este o piesa vestimentara care incepe sa fie din ce in ce mai indragita in tara noastra.

Asadar, dupa cum se poate observa, se pot gasi foarte multe motive pentru care femeile indragesc si aleg sa poarte o ie nationala romaneasca.

0 Shares
You May Also Like