Proiectoarele incep sa foloseasca lasere pentru a genera lumina. Ceea ce a fost odata considerat a face parte din domeniul SF, este acum folosit pentru a crea cele mai bune imagini proiectate care au existat vreodata.
These occur primarily as dose-limiting (gastrointestinal) adverse effects, usually occurring at the upper limits of dose exposure. Como o meu aparador da google é feito como um app e eu preciso que este seja fiz com a api do google para ser possível compartilhar a informação de https://geologypage.com/privacy um banco de dados, que aplicamos no aplicativo para o banco de dados. The researchers in the study also found that of the nearly 1.75 million women in the united states who took the drug.
The range of scabicidal products on the market is broad, and the use of ivermectin in scabies treatment varies between manufacturers, but most recommend the use of ivermectin in combination with one or more other. If you would like a product to be delivered to you then please place your order for ceaselessly https://pangea-club.com/gallery-pangea the product here. She was worried about her prognosis because of all the radiation my brother has had for a brain tumour and it seemed to have progressed to his pancreas.
Te-ai saturat de vechiul televizor si vrei un proiector LED de calitate? Cauta pe Lanterne.ro!
In afara de calitatea imaginii, laserele au o durata de viata (de functionare) mult mai mare decat lampile pentru proiector traditionale, nu sunt atat de fragile si intra in ciclul de pornire/oprire (on/off), instantaneu.
Cu aceste beneficii, laserele vor fi cel mai probabil, viitorul proiectiilor frontale. Proiectoarele din ziua de astazi asigura cele mai mari si cele mai realiste imagini pe care le poti vizualiza.
Desigur, iti poti cumpara un televizor de 70 de inch, dar ecranele de proiectie de la interiorul caselor au de obicei
marimi de peste 100 de inch si iti ofera o experienta de vizionare mult mai buna decat aceea pe care ti-o ofera un lcd TV.
In cinematografe, simpla marime supradimensionata a imaginilor pe care le vezi, in comparatie cu ceea ce esti obisnuit (cu televizorul de acasa) este unul din motivele principale, pentru care alegi sa vezi filmul acolo.
La revedere Xenon, Bine ai venit, Laser!
Pe cat ar suna de futuristic, proiectoarele cu laser nu sunt de fapt cu mult diferite fata de cele traditionale. In toate proiectoarele, ceva creaza lumina, iar acea lumina este manipulata pentru a crea la randul ei, imaginea de pe ecran.
Singurul lucru care se schimba in cazul proiectoarelor cu laser, este “ce” creaza acea lumina.
In cea mai pura forma, laserele de rosu, verde si albastru sunt “defocusate” pentru a umple un intreg DLP, LCOS sau chip LCD. Laserele nu scaneaza chipul respectiv (sau ecranul). Deci, ca sa fim corecti din punct de vedere al descrierii, termenul de “proiector laser” este la fel de “adevarat” ca termenul “LED TV” de exemplu.
Ambii termeni se refera la numele tehnologiei care creaza lumina – laser si respectiv led-uri (light emitting diodes) – si nu la tehnologia care creaza imaginea, in ansamblu. Niste termeni mai corecti ar fi “Proiector DLP” si “LCD TV”.
Laserul inlocuieste lampile UHP, Xenonul si alte lampi care se pot gasi in proiectoarele actuale si desi proiectoarele laser nu mai par acum la fel de futuristice, putem constata ca aparitia lor pe scara larga va fi mai mult o evolutie decat o revolutie, fara sa mai socotim faptul ca aduc o multime de beneficii.
Eficienta laserelor.
O lampa normala de proiector creaza lumina alba. Asta poate parea un lucru bun, dar problema este ca proiectoarele filtreaza aceasta lumina (absorb sau blocheaza) o mare parte din cantitatea luminii livrate, lasand doar culorile rosu, verde si albastru.
Apoi, proiecteaza pe ecran lumina alba. Destul de ineficient, am putea spune.
Pe de alta parte, laserele creaza culorile exacte, de care au nevoie la un moment dat, lucru ce duce la un consum redus de energie.
Daca o lampa UHP are nevoie de 300 watti pentru a crea lumina alba, numai o portiune din aceasta energie este folosita pentru a crea culorile rosu, verde si albastru. Restul se pierde pe culorile galben, violet, etc.
Cu un proiector laser, pot exista 3 lasere de 100 watti (un exemplu) care pot in teorie sa creeze fiecare mai multa lumina pentru respectivele culori, consumand aceeasi putere. Nu este chiar simplu de inteles, dar asta ar fi avantajul principal, iar luminozitatea este si ea mult mai puternica.