Cum se face un hard-reset pe Sony Xperia Z1?

Cum se face un hard-reset pe Sony Xperia Z1?

0 Shares
0
0
0

Invata cum sa initiezi un hard reset sau o formatare, pentru modelul de smartphone Sony Xperia Z1, folosind metodele noastre simple.

Sony Xperia Z1 cu numele de cod “Homani” este un telefon de tip smartphone cu sistem de operare Android, produs de catre cei de la Sony. Este rezistent la apa si la praf si dispune de o camera foto performanta, cu o rezolutie de 20.7

Megapixeli. Telefonul vine cu sistemul de operare Android 4.2 (Jelly Bean) preinstalat.

Hard-resetul unui smartphone, presupune formatarea completa a acestuia, toate datele din telefon fiind sterse (din memoria telefonului). Multi tehnicieni depanatori de telefoane mobile nu stiu cum sa deschida pattern-lock-uri.

Cu un hard reset, prin anumite combinatii de taste, poti deschide foarte usor pattern-lock-urile intr-un smartphone cu Android. Telefonul va reveni prin acest proces, la setarile initiale din fabrica.

Acest hard reset mai este numit si master reset sau resetare alternativa (alternative reset). Prin acest articol, ne propunem sa va aratam cele mai eficiente metode de a executa un hard reset, pentru Sony Xperia Z1.

Prima data ar trebui sa incerci un soft reset, adica un re-boot al telefonului. Pentru asta, trebuie sa apesi butonul de Power pana ce telefonul se opreste, dupa care il apesi din nou pentru a-l restarta. Daca problemele pe care le aveai au disparut, atunci nu mai este nevoie si de un hard reset.

De ce este nevoie de hard-reset?

•    Daca vrei sa-ti readuci telefonul la starea initiala din fabrica (la setarile originale)
•    Daca device-ul respectiv este afectat de un virus
•    Daca smartphone-ul raspunde foarte greu la comenzi.
•    Daca smartphone-ul se blocheaza, daca ingheata sau nu mai raspunde cum trebuie la anumite comenzi.
•    Daca anumite aplicatii dau crash (se blocheaza) sau nu mai functioneaza asa cum ar trebui
•    Daca exista o alta problema a software-ului sau a sistemului de operare, ce nu poate fi rezolvata prin metodele de baza.
•    Atunci cand doresti sa-ti vinzi smartphone-ul si vrei sa stergi definitiv toate datele personale.
•    Daca ai uitat codul telefonului sau codul de user.

Exista 3 metode prin care se poate executa hard reset, pe Sony Xperia Z1.

1.    Hard resetul prin butonul fizic: poti formata Xperia Z1 printr-un buton fizic special. Trebuie sa indepartezi memory cardul si langa slotul SD, vei gasi un buton mic, colorat. Apasa acest buton pentru 3 pana la 10 secunde. Telefonul se va inchide. Pasul final este deschiderea telefonului de la butonul normal de power.
2.    Hard resetul prin setari: Aceasta este cea mai simpla metoda de resetare, dar numai daca poti accesa meniul settings. Daca ai acces la acesta, mergi mai departe la submeniul Backup and Restore, Factory Data Reset, Reset Phone. Mai departe apesi pe Erase Everything. Procesul va dura un timp si telefonul se va restarta.
3.    Hard reset prin combinatii de taste: Daca nu poti accesa meniul datorita unui pattern-lock sau a problemelor de boot, poti folosi aceasta optiune. Trebuie sa apesi in acelasi timp pe tastele Volume Up si butonul de Power dupa ce ai oprit telefonul de la butonul de Power. Vei vedea logo-ul Android, dupa care optiunea Wipe Data/Factory Reset. Mergi pana la aceasta optiune cu ajutorul tastei Volume Up si selecteaz-o cu butonul de Power. Acum telefonul va fi formatat.

0 Shares
You May Also Like