Cum să-ți îmbunătățești postura în timpul somnului

0 Shares
0
0
0

Modul în care dormim sau ne mișcăm ne influențează postura corpului. În timp ce unii folosesc înțelept oportunitățile de mișcare sau de a sta așezat pentru  a nu crea efort inutil, alții nu completează aceleași eforturi cu postura pe timpul nopții. De aceea este posibil să trecem cu vederea acest aspect iar diminețile să nu ne trezim odihniți, energici și bine dispuși. Primul beneficiu de care te vei bucura imediat ce conștientizezi și ajustezi poziția în timpul somnului este că vei arăta mai proaspăt dimineața. Un alt beneficiu este că te vei trezi fără mușchi încordați sau dureri.

Dar iată ce poți face pentru a îmbunătăți postura corpului când dormi:

Creează spațiul potrivit

Începe cu evaluarea spațiului în care dormi. O saltea veche cu denivelări nu poate fi baza pentru a îți corecta postura în timpul somnului.  Investește în saltele ortopedice de calitate, care vor rezista mai mult decât cele clasice și reține că trebuie să schimbi salteaua la 6-10 ani în funcție de tipul acesteia. Alege un tip de saltea care să se simtă natural și care să îți mențină coloana dreaptă chiar dacă șoldurile sunt mai late decât talia. Practic salteaua ar trebui să poată susține o varietate de poziții pentru dormit.

Ajustează poziția de somn

Nu există o regulă referitoare la pozitii de dormit care să-ți mențină coloana într-o postură bună. Cu toate acestea alinierea coloanei este cel mai bun mod de a menține spatele în formă, evitând durerea și disconfortul. Astfel verifică umerii, urechile și șoldurile pentru a fi perfect aliniate când dormi. Ar trebui să menții aceasta aliniere indiferent de poziție. Poți folosi o pernă între genunchi dacă îți este dificil. Pentru a păstra alinierea când schimbi pozițiile fă mișcări ușoare și line, iar dacă ai nevoie sa te ridici să mergi la baie sau dimineața când te trezești, fă-o cât de conștient posibil.

Cum să te ridici din pat

Nu te da jos brusc ci procedează astfel:

-Îndoaie genunchii ușor

-Așează picioarele pe saltea

-Rostogolește-te pe partea pe care vrei să cobori din pat

-Folosește-te de mâini pentru a te împinge în poziția așezat

-Susține-te de mâini și picioare și ridică-te ușor în picioare.

Pentru a reține mai ușor secvența de mișcări corecte, reține că nu trebuie să contorsionezi spatele în vreun fel când cobori din pat.

Pregătește-ți corpul pentru somn

Multe persoane stau întinse la televizor sau citesc înainte de somn și astfel cresc șansele de a adormi într-o poziție nepotrivită. De aceea nu adormi în această poziție ci fă câțiva pași înainte pentru a corecta poziția. Să mergi la culcare fără să-ți dai timp pentru a ajusta postura duce la o poziție defectuoasă în timpul nopții.

Postura din timpul nopții poate fi veriga lipsă către o sănătate mai bună așa că acordă-i importanță și vei simți diferența.

0 Shares
You May Also Like